Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

«σοκ και δέος».Μια απλή ματιά στα αστικά ΜΜΕ και τις δηλώσεις και κινήσεις της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και «προσωπικοτήτων» τις τελευταίες μέρες, αρκεί για να φανεί πεντακάθαρα ότι στο στρατόπεδο της πλουτοκρατίας έχει σημάνει γενικός συναγερμός ενόψει της «τελικής εφόδου» για να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Είναι φανερό ότι η μέθοδος που έχει επιλεγεί είναι αυτή του «σοκ και δέους» προκειμένου να παραλύσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. 
Το λένε και το ξαναλένε: «Ολα θα παιχτούν τις επόμενες τρεις - τέσσερις βδομάδες», «κρίσιμο το επόμενο εικοσαήμερο» και άλλα τέτοια, προκειμένου να προσδώσουν το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» και της «απόλυτης ανάγκης» στη νέα αντιλαϊκή επέλαση. 

Η κυβέρνηση, βέβαια, θα σηκώσει το κύριο βάρος, αλλά επειδή έχει ήδη φθαρεί επικίνδυνα από την πρωτοφανούς αγριότητας αντιλαϊκή επίθεση του προηγούμενου χρόνου, επιστρατεύονται οι πάντες: Τα άλλα αστικά κόμματα, με πρώτη βέβαια τη ΝΔ, ενώ ρίχνονται στο μέτωπο και νέες «εφεδρείες». 
Τη γραμμή της πλουτοκρατίας την εξέφρασε με αυθεντικό τρόπο ο Κ. Μητσοτάκης, καλώντας «όλες τις (αστικές) πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν την κυβέρνηση προκειμένου να βγούμε από την κρίση» και ταυτόχρονα να ξεχάσουν τις πρόωρες εκλογές. 
Στη γραμμή αυτή κινείται και η χτεσινή παρέμβαση της Ντ. Μπακογιάννη, αλλά και του Γ. Καρατζαφέρη, ενώ το σκοπό αυτό υπηρετεί και η θορυβώδης, πλην αβανταδόρικη, κριτική που ασκεί η ηγεσία της ΝΔ, αλλά και πολλά κυβερνητικά στελέχη περί αναποτελεσματικής και άτολμης κυβέρνησης. 
Ο λαός δεν πρέπει να τους φοβηθεί, αλλά να δείξει την αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί, οργανώνοντας την αντεπίθεσή του, σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου