Σελίδες

10 Μαρ 2011

Για τα «πράσινα» κέρδη...

ΣΦΑΧΤΗΚΑΝΕ, αλληλομαχαιρωθήκανε, βριστήκανε, διαπραγματευτήκανε, αλλά, τελικά, τα βρήκανε. Και, φυσικά, όχι για το καλό μας...
Για την περίφημη «κόντρα» της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Τ. Μπιρμπίλη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλάμε, που είχε αποτέλεσμα η περίφημη ρύθμιση για τους συντελεστές δόμησης να αλλάξει καμιά δεκαριά φορές.
Βεβαίως, πολλά Μέσα Ενημέρωσης θέλησαν να παρουσιάσουν την «πράσινη» (οικολογικώς) υπουργό να τσακώνεται με τους διαπλεκόμενους με κατασκευαστικά συμφέροντα βουλευτές. Αλλα πάλι έκαναν ακριβώς το αντίθετο...

Ομως, μην ...ανησυχείτε! Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Ολοι τους για την κερδοφορία του κεφαλαίου και την εμπορευματοποίηση της γης δουλεύουν.
Απλά, η Τ. Μπιρμπίλη φρόντισε εξαρχής να «βολέψει» τις μεγάλες πολυεθνικές και τις «μεγάλες επενδύσεις» με το νόμο της, αγνοώντας τους ελαφρώς μικρότερους. Γι' αυτούς φρόντισαν, όμως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ετσι, όσοι κερδοσκοπούν σε βάρος του περιβάλλοντος μπορούν να είναι ήσυχοι για τα μελλοντικά κέρδη τους. Ιδίως οι εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Οσο για το λαό, το μόνο που έχει να περιμένει είναι σε μερικά χρόνια να πληρώνει εισιτήριο για να ανέβει σε ένα βουνό ή να κάνει μια βόλτα στο δάσος. Πώς έγινε με τις παραλίες; Κάπως έτσι...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν ενημερώθηκαν σχετικά με το πού πήγε ο πρωθυπουργός, τους θυμίζουμε ότι είναι στις Βρυξέλλες μαζί με τους υπόλοιπους πρωθυπουργούς της ΕΕ, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν πώς οι κυβερνήσεις θα τιθασεύσουν τις «αγορές» (Εδώ γελάμε)!
Γιατί αν οι «αγορές» με τις «κυβερνήσεις» είναι ...αντίπαλοι, πώς είναι δυνατόν κάθε απόφαση που παίρνεται να είναι υπέρ της κερδοφορίας των πολυεθνικών (αυτές δεν είναι οι «αγορές»;) και κατά των εργαζομένων;

Παπαγεωργίου Βασίλης
Σας βεβαιώνουμε ότι και μετά από αυτήν τη διάσκεψη κορυφής, οι «σχέσεις» των δύο θα συσφιχθούν ακόμη περισσότερο απέναντι στον ...κοινό εχθρό, που είναι οι λαοί της Ευρώπης και οι λαοί γενικώς. Οπως γίνεται πάντα, δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου