Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Αιματοκύλισμα από το παρακράτος ΜουμπάρακΔεν πέρασε ούτε μια μέρα από το διάγγελμα Μουμπάρακ που μιλούσε για ομαλή μετάβαση και ο πρόεδρος έσπευσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του.
Εγγυήθηκε την ομαλότητα στέλνοντας οπλισμένους παρακρατικούς πάνω σε καμήλες και

άλογα να επιτεθούν στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλ.Ταχρίρ!
Η γνωστή από παλιά τακτική των οργισμένων πολιτών μπήκε σε εφαρμογή με ευκολία από το παρακράτος του Μουμπάρακ με τους 500000 μυστικούς και ασφαλίτες. Τώρα παρίσταναν τους εργαζόμενους στον τουρισμό η ήταν οργανωμένοι σε μπλοκ "διαδηλωτών" υπέρ του καθεστώτος!
Η ειδική απεσταλμένη της LE MONDE Cécile Hénnion (και άλλοι) λέει πως αξιόπιστες πηγές της περιέγραφαν πως οι "οπαδοί" Μουμπάρακ ήταν πληρωμένοι και μεταφερόντουσαν με κρατικά λεωφορεία σε σημεία κοντα στην Ταχρίρ σε όλη τη διάρκεια της μέρας.Ετσι το Κάιρο έγινε για άλλη μια μέρα πεδίο μάχης με άγριο πετροπόλεμο ανάμεσα στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην πλατεία και στους έμμισθους "οπαδούς" του Μουμπάρακ.
Οι σκηνές που μεταδίδονται από το CNN =που συνεχίζει να έχει σχεδόν 24ωρη live μετάδοση= αλλά και τα άλλα διεθνή πρακτορεία κάνουν φανερές τις διαθέσεις του Φαραώ.
Εχει αποφασίσει να παίξει όλα τα χαρτιά του αδιαφορώντας για τις διαθέσεις του λαού που εκφράστηκαν στις απέραντες χθεσινές θάλασσες διαμαρτυρίας σε όλες τιε μεγάλες πόλεις.
Το αιματοκύλισμα της εξέγερσης του Νείλου είναι προ των πυλών.
Ηδη το Υπ.Υγείας αναφέρει ένα νεκρό και 350 τραυματίες. Ο νεκρός αναφέρεται ως "γνωστός" εννοώντας άνθρωπο της αστυνομίας ή του στρατού.
Τι θα κάνουν τώρα οι στρατιωτικοί που σήμερα έμειναν αδιάφοροι μπροστά στην αγριότητα που εκτυλίχθηκε στους δρόμους.
Και τι θα κάνουν οι δυτικές κυβερνήσεις που "εγγυώνται" την ελευθερία;

Τι ντροπιαστική γενικόλογη παρέμβαση και σχολιασμός ήταν αυτός από την Ελληνική πλευρά;
Με ποιά Αιγυπτο είναι αλληλέγγυα η Ελλάδα; Του χασάπη Μουμπάρακ ή του ματωμένου Αιγυπτιακού λαού;
Οσο για την Σοσιαλιστική διεθνή... να τους χαίρεται τους δολοφόνους της.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΣΑΡΡΉΣ

1 σχόλιο:

  1. O George Papandreou είναι με τον φίλο του Χόσνι Μουμπάρακ-ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ.

    http://kke4ever.blogspot.com/2011/02/o-george-papandreou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή