Σελίδες

3 Δεκ 2011

Ο αγώνας των χαλυβουργών μας διδάσκει.



Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
«Εμπρός στο δρόμο των εργατών της Χαλυβουργίας. Είναι τιμή μας να σπουδάζουμε τη ζωή πλάι σε αυτούς που την παράγουν», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, για τον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
Η Εκτελεστική Γραμματεία τονίζει: «Πάνω από ένα μήνα οι 400 εργάτες της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" βρίσκονται έξω απ' τις πύλες του εργοστασίου και δίνουν μια μεγαλειώδη μάχη για την ίδια τους τη ζωή, τη ζωή των παιδιών τους. Την ώρα που η εργοδοσία επιβάλλει το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση μισθών και τις απολύσεις, οι εργάτες απαντούν ενωμένοι, σαν μια γροθιά, δεν υποχωρούν. Οι χαλυβουργοί έκαναν το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα. 

Νίκησαν το φόβο, την απογοήτευση, τις απειλές της εργοδοσίας ακόμα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους γιατί μέσα απ' αυτόν τον αγώνα κρίνεται η ίδια τους η ύπαρξη.
Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Αυτά που σήμερα προσπαθούν να εφαρμόσουν στη Χαλυβουργία αύριο θα εφαρμοστούν σε κάθε χώρο δουλειάς, εκεί που σήμερα δουλεύουν οι γονείς μας και αύριο θα δουλεύουμε εμείς. Αλλωστε ο δρόμος είναι ανοιχτός με τους νόμους που έχουν συναποφασίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΕΕ-πλουτοκρατία και κατεδαφίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα. Γι' αυτό και έχει τεράστια σημασία η μάχη των εργατών της Χαλυβουργίας να είναι νικηφόρα!
Αυτός ο αγώνας είναι μάθημα ζωής και αξιοπρέπειας, μας διδάσκει:
  • Την αξία της οργανωμένης και ανυποχώρητης πάλης μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα.
  • Τη δύναμη της αλληλεγγύης, όπως εκφράζεται καθημερινά από εκατοντάδες ταξικά σωματεία και αγωνιστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών και των μαθητών.
  • Την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής συμμαχίας, οι εργάτες με το ΠΑΜΕ, οι αγρότες με την ΠΑΣΥ, οι φοιτητές με το ΜΑΣ, οι μαθητές με τα Συντονιστικά τους για να δημιουργηθούν παντού κάστρα αντίστασης και αγώνα, για να γεννηθούν παντού «Χαλυβουργίες».
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των απεργών:
  • Πρωτοστάτησε στο να εκφραστεί πλατιά αλληλεγγύη από τους φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα
  • Εκφράζει την αλληλεγγύη του με την παρουσία εκατοντάδων φοιτητών στην πύλη του εργοστασίου, συμμετέχει στις συναυλίες αλληλεγγύης.
  • Συγκεντρώνει χρήματα και υλική βοήθεια (τρόφιμα κλπ.) που έδιναν φοιτητές από το χαρτζιλίκι τους για τη στήριξη των απεργών.
Σήμερα η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική από ποτέ. Χρειάζεται όμως και κοινός βηματισμός, οργάνωση της πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό: τα μονοπώλια και την πολιτική τους. Σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε έτος και σχολή, οργανώνουμε την πάλη μας για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του. Σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε λαϊκή γειτονιά, σπίτι το σπίτι, να στείλουμε μήνυμα: Ολοι για έναν και ένας για όλους! Ανάμεσα στις θυσίες για την κερδοφορία και τις θυσίες του αγώνα για τη δική μας ζωή, επιλέγουμε: Εμπρός στο δρόμο των εργατών της Χαλυβουργίας. Δούλοι του 21ουαιώνα δε θα γίνουμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου