Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Πόλεμος στον πόλεμο της πλουτοκρατίας.«Τρόικα προς κυβέρνηση: Μειώστε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα» («Τα Νέα») - 
«Ντιρεκτίβα της τρόικας στην κυβέρνηση για τον ιδιωτικό τομέα: Καταργήστε συμβάσεις, μειώστε μισθούς» («Εθνος») - 
«Η τρόικα ζητεί να καταργηθούν οι κατώτατοι μισθοί» («Καθημερινή»). 
Βολεύει πολύ κυβέρνηση και πλουτοκρατία να φορτώνουν στην «κακή» τρόικα την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και να εμφανίζονται οι ίδιοι ως «λευκές περιστερές» και «αθώοι του αίματος». 
Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. 
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είναι εδώ και πολλά χρόνια απαίτηση του ΣΕΒ και εφαρμοσμένη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εχουν ήδη καταφέρει σημαντικά πλήγματα και έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν για να υπονομεύσουν τη θεμελιώδη κατάκτηση της εργατικής τάξης. 
Με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, με την εκ περιτροπής εργασία, με τη διευθέτηση της εργασίας και την κατάργηση του 8ωρου, με την «εξαίρεση» των νέων που είναι κάτω των 25 χρόνων, με τις επιχειρησιακές - ατομικές συμβάσεις κ.ο.κ. 
Με όλους τους τρόπους και τα μέσα πλαγιοκοπούσαν τον κατώτατο μισθό και τώρα πιστεύουν ότι έχει έρθει η ώρα να δώσουν τη χαριστική βολή, με την πολύτιμη βοήθεια βέβαια της τρόικας (ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ), που έχει ξεκάθαρο στόχο (βλέπε όλες τις ευρω-συνθήκες) την κινεζοποίηση των μισθών, προκειμένου τα ευρωμονοπώλια να γίνουν ανταγωνιστικά και να θωρακιστεί η κερδοφορία τους. 
Η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι απέναντί του έχει το μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας - κυβέρνησης - ΝΔ, τρόικας, που του έχει κηρύξει πόλεμο και με πόλεμο πρέπει να απαντήσει για να ανατρέψει την εξουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου