Σελίδες

9 Αυγ 2011

Επιθετικός πολιτικός αγώνας...



Στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης που βαθαίνει στην ΕΕ και παγκόσμια, οποιαδήποτε λύση κι αν επιλεγεί για τη διαχείρισή της από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου είναι βέβαιο ότι νέα βάρβαρα μέτρα περιμένουν το λαό. 
Κανένας εργαζόμενος και κανένας κλάδος δε βρίσκεται έξω από το πεδίο βολής της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. 
Εργατοϋπάλληλοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες, νεολαίοι και γυναίκες θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατροπές, καθώς, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο θα μεθοδευτεί η ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου, η αστική τάξη έναν μπούσουλα κρατάει στη δίνη της κρίσης: Τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την παραπέρα μονοπώληση όλων των κλάδων της παραγωγής.
Κανένας από τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν τον αφορά η επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οπως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το πλήγμα που δέχεται ένας κλάδος δεν έχει άμεση αντανάκλαση στα δικά του συμφέροντα και τις ανάγκες, ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο απασχολείται. Για παράδειγμα, η ραγδαία μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο απογυμνώνει νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς από εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να γίνονται αποδέκτες ποιοτικά κατώτερων υπηρεσιών και να κερδίζει έδαφος ο ιδιωτικός τομέας. Αντίστοιχα, η μείωση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντανακλώνται στο μειωμένο τζίρο των αυτοαπασχολούμενων, στα λουκέτα και, τελικά, στη μονοπώληση κλάδων από πολυεθνικά μεγαθήρια.
Οι αγώνες του χτες δεν είναι σήμερα αρκετοί για να αναχαιτιστεί η επίθεση, πολύ περισσότερο για να περάσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στην αντεπίθεση. Τα χαρακτηριστικά της κρίσης δεν είναι ίδια με αυτά των προηγούμενων δεκαετιών, γι' αυτό και το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου αντιμετωπίζει τόσο μεγάλες δυσκολίες στη διαχείρισή της. Καμιά παραχώρηση και κανένας ελιγμός στο οικονομικό πεδίο δεν επιτρέπεται για τα μονοπώλια, σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης δράσης του κεφαλαίου και πρωτόγνωρων ανταγωνισμών. Από αυτήν τη σκοπιά, ανάλογη πρέπει να είναι και η απάντηση των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κυρίαρχη πολιτική.
Το ΚΚΕ απευθύνεται χωρίς μισόλογα στο λαό, καλώντας τον να κάνει ένα γενναίο βήμα στην οργάνωση της πάλης του. Να βαθύνει η λαϊκή συμμαχία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, στη βάση του κοινού πλαισίου που διαμόρφωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Κριτήριο για τη διαμόρφωση αυτού του πλαισίου είναι οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και ταυτόχρονα αποτελεί εργαλείο για την ικανοποίησή τους. Δείχνει πως για να οργανωθεί αποτελεσματικά η άμυνα χρειάζονται επιθετικοί πολιτικοί αγώνες, που θα κατατείνουν στο να λυθεί προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων το ζήτημα της εξουσίας, με ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων. Κόντρα στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της, αλλά και στις οπορτουνιστικές δυνάμεις που θολώνουν τα νερά ως προς την ουσία του ζητήματος που καλούνται να λύσουν σήμερα η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου