Σελίδες

23 Αυγ 2011

ΠΑΜΕ - ΜΑΣ Αύριο τα αγωνιστικά ραντεβού ενάντια στο νόμο.



Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται οι συγκεντρώσεις ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο, που συνδιοργανώνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το ΠΑΜΕ, αύριο Τετάρτη, στην Αθήνα και άλλες πόλεις.
Τα αγωνιστικά ραντεβού που έχουν οριστεί είναι:
Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
Στην Πάτρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ., στο Δημαρχείο.
Στην Αρτα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κιλκίς.
Κινητοποίηση προγραμματίζεται και στην Κέρκυρα.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στην Αθήνα θα προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και εξορμήσεις σήμερα και αύριο.
Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ, απευθύνει και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ, σημειώνοντας: 
«Η ΔΗΠΑΚ, αυτή την κρίσιμη ώρα, απευθύνεται στα μέλη ΔΕΠ που σέβονται το λειτούργημά τους και αρνούνται να γίνουν εργολάβοι των επιχειρηματικών ομίλων, σ' αυτούς που υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια του δάσκαλου και του ερευνητή και αγωνίζονται για ένα δημόσιο και δωρεάν ελληνικό Πανεπιστήμιο. Μαζί με το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας και το ταξικό εργατικό κίνημα τους καλούμε να αντιδράσουν δυναμικά στα σχέδια της κυβέρνησης. Nα αγωνιστούν για τη διαμόρφωση Ανώτατης Εκπαίδευσης ενιαίας, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, σύγχρονης, υψηλού επιπέδου, που θα υπηρετεί το δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του ελληνικού λαού, θα ετοιμάζει επιστημονικό δυναμικό ικανό να αναπτύξει στο έπακρο τις παραγωγικές και πνευματικές δυνατότητες της χώρας μας και θα εξασφαλίζει την πρόοδο και την ευημερία του λαού».
Ακόμα, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών καλεί επίσης όλους τους συνταξιούχους να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ. «Η μόρφωση των παιδιών και των εγγονών μας είναι βασικό δικαίωμα και δεν μπορεί να την αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης που την προσφέρει κι αυτή τροφή στα συμφέροντα του κεφαλαίου», σημειώνει.
«Ο πυρήνας του νόμου - έκτρωμα μένει άθικτος»
Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ανώτατη Εκπαίδευση και το νέο νόμο - πλαίσιο, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ επισημαίνει:
«Για τους φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών στρωμάτων, για τους γονείς τους, δεν σημαίνουν τίποτα οι πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας και λοιπών ανθρώπων του υπουργείου στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ για τις δήθεν διαπραγματεύσεις που κάνει το υπουργείο με πρυτάνεις και λοιπούς συνδαιτυμόνες.
Ο πυρήνας του νόμου - έκτρωμα μένει άθικτος και πρέπει να καταδικαστεί και να απορριφθεί: Δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων - διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, παραδίδουν τη φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές σε ιδιώτες, προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, στις δομές και τα συλλογικά του όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους. Καταργούν το άσυλο και γενικεύουν τη στρατιά των συμβασιούχων διδασκόντων, των εκπαιδευτικών χαμηλών βαθμίδων, των συμβασιούχων καθηγητών.
Η οργάνωση της πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών είναι μονόδρομος. Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δώσουν βροντερό "παρών" στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 24 Αυγούστου».
Παράλληλα, η Γραμματεία του ΜΑΣ καταγγέλλει τα ΜΜΕ που «θάβουν» το συλλαλητήριο του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ και κάνει αναφορά στην «Ελευθεροτυπία» και άλλα αστικά ΜΜΕ που διαφήμιζαν (παίζοντας έως και το ρόλο του οργανωτή στην ουσία) δήθεν «πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια» πριν καν οποιοσδήποτε φορέας ή σύλλογος πάρει κάποια σχετική απόφαση. «Καλούμε τους φοιτητές να βγάλουν συμπέρασμα, να γυρίσουν την πλάτη στους χαϊδεμένους των μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου», σημειώνει σχετικά το ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου