Σελίδες

1 Αυγ 2011

Το θέατρο που παίζεται και στις δυο ακτές του Ατλαντικού...


Αναδημοσίευση απο : redfly planet
Μα φυσικά και θα τα έβρισκαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ώστε να      "σωθεί η χώρα και να μπορουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις" (όχι που νομίζατε πως κατέχει την πρωτοτυπία ο Γιώργος Παπανδρέου) . 


Μόνο που οι Αμερικάνοι, επηρρεασμένοι εμφανώς απο το Χόλλυγουντ που βρίσκεται στην γειτονιά τους, είπαν να του δώσουν λίγο σασπένς παραπάνω και η συμφωνία ανακοινώθηκε μόλις μια ημέρα πριν τον "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ" που θα έπληττε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και τι συμφώνησαν άραγε οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αμερικάνικων πολυεθνικών ? Μα φυσικά να φορτώσουν τις νέες αποτυχίες του συστήματος στις πλάτες των αμερικάνων εργαζομένων και να προχωρήσουν σε περικοπές περίπου  1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα επόμενα 10 χρόνια, εφόσον δεν υπάρξει ξανά τέτοια κρίση !!!! Κι όμως - λέμε εμείς - θα υπάρξει .... και αυτό δεν οφείλεται στις μεταφυσικές μας ιδιότητες.



"Θέλω να ανακοινώσω ότι οι ηγέτες και των δύο πλευρών επέλεξαν να συμφωνήσουν στην στρατηγική που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ελλείμματος και την αποφυγή της στάσης πληρωμών, επιλογή που εάν δεν γινόταν θα έφερνε καταστροφικά αποτελέσματα για τη οικονομία μας" δήλωσε ο κατα τα άλλα συμπαθής Πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο συμπληρώνοντας παρακάτω,"Οι συμβιβασμοί στους οποίους θα προβούμε, εξασφαλίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντιμετωπίσουν ανάλογη κρίση και πάλι σε έξι, οκτώ, ή , δώδεκα μήνες . 
Οι ηγέτες και των δύο πλευρών έχουν αποφασίσει πως θα προχωρήσουν στον απαραίτητο συμβιβασμό.".


"Μνημόνιο" λοιπόν και για τις ΗΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, συντάξεων, αύξηση φορολογίας και τα σχετικά. 
Είμαι βέβαιος ότι οι Πρετεντέρηδες των ΗΠΑ (Glenn Beck και σια) θα προσπαθούν να πείσουν τους Αμερικάνους, πως φταίνε οι ίδιοι που είναι τεμπέληδες, φταίνε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που είναι πολλοί και ακριβοπληρωμένοι, φταίνε οι πολλές παροχές προς την εργατική τάξη, φταίει το ΠΑΜΕ Αμερικής ... 
Βέβαια ασχέτως εάν προσπαθούν να διατηρήσουν το δημοκρατικό πέπλο το οποίο καλύπτει ένα βαθιά αντιδημοκρατικό σύστημα, το όλο εγχείρημα στηρίζετε ουσιαστικά πάνω σε έναν εκβιασμό : Δέξου την μείωση ήρεμα, αλλιώς σου κόβω τον μισθό ολόκληρο ! Ούτε οι μαφιόζοι και οι γκάνγκστερς του Ντιτρόητ, δεν υπήρξαν ποτέ τόσο 
στυγνοί ...


Το μέγεθος της γελοιότητας όμως, της θεατρικής παράστασης που δίνουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος Ομπάμα και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών, αποτυπώνεται ξεκάθαρα απο τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η όλη ιστορία απο τα αστικά μεσα ενημέρωσης της Ευρώπης. Εαν πραγματικά κινδύνευαν οι ΗΠΑ με στάση πληρωμών, τότε θα ήταν πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων και όχι τελευταία ... !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου