Σελίδες

1 Ιουλ 2011

Κρατάει χρόνια αυτή η «κολόνια»...

Πρωτομαγιά 2002. Ο ασφαλίτης Χρ. Γιαννακούλης, οπλισμένος, εφοδιασμένος με ταυτότητα σπουδαστή των ΤΕΙ και με ειδικά «επιμελημένη κόμη», ώστε να περνά απαρατήρητος, τη στιγμή που, ο ίδιος και το όπλο του, παραδίδονται από τους διαδηλωτές στους ανωτέρους του. Λίγες μέρες αργότερα ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης ανέλαβε την... υπεράσπισή του.
«Kουκουλοφόροι» του συστήματος. Ο κόσμος τους έχει πάρει πλέον χαμπάρι. Γι' αυτό και τα ψέματά τους ακούγονται τόσο κωμικά όσο ποτέ. Οπως αυτό το «αστείο» που είπε ο κ. Κοκαλάκης, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Η Αστυνομία, ισχυρίστηκε, δε βάζει ανθρώπους της - ασφαλίτες, δηλαδή - μέσα στις εργατικές και λαϊκές διαδηλώσεις. Ποτέ - είπε ο κ. Κοκαλάκης - η Αστυνομία δεν χρησιμοποιεί προβοκατόρικες μεθόδους, για να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα...
*
«Δεν» υπάρχουν, λοιπόν, ομάδες «πραιτόρων», με «φόρμες» και «κράνη» (χρώματος μαύρου κατά προτίμηση...) και με εντολή να υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις...
*
«Δεν» υπάρχουν ασφαλίτες με πολιτικά, χωρίς διακριτικά της Αστυνομίας, με ειδικές «φόρμες εργασίας», με στόχο να παρεισφρέουν στις πορείες, να χαφιεδίζουν, να φακελώνουν, να δημιουργούν επεισόδια, να κατασκευάζουν «ενόχους» και να συνδράμουν τους ένστολους συμπαίχτες τους...
*
«Δεν» υπάρχουν ομάδες προβοκατόρων με άνωθεν νομιμοποίηση - δηλαδή, προβοκάτορες κανονικοί - εντεταλμένοι να παίζουν το ίδιο και το ίδιο παιχνίδι, παρέα με τους άλλους κουκουλοφόρους, τους «γνωστούς - αγνώστους» ...συναδέλφους τους, σε αυτήν την ατέλειωτη παράσταση για «κλέφτες κι αστυνόμους».
1/10/1997. Ασφαλίτης σε διατεταγμένη υπηρεσία που παρακολουθούσε σύσκεψη της ΕΣΑΚ, εντοπίζεται και αφοπλίζεται από τους συνδικαλιστές
*
Ελα, όμως, που το φαινόμενο των ασφαλιτών - χαφιέδων - προβοκατόρων, αυτό το κατασκεύασμα των φανερών και μυστικών υπηρεσιών, είναι μια μεθοδολογία τόσο παλιά, όσο και η μεθοδολογία της προβοκάτσιας εκ μέρους των κατασταλτικών μηχανισμών.
Είναι μια «κολόνια που κρατάει χρόνια» στη Δημοκρατία τους και η αποφορά της είναι πια απόλυτα αναγνωρίσιμη. Αλλωστε, ως προς αυτό, υπάρχουν τα γεγονότα:
*
Υπάρχουν, για παράδειγμα, τα ντοκουμέντα (βίντεο, μαρτυρίες) που κατήγγειλε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για την σε διατεταγμένη υπηρεσία δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών, που ξεπηδούσαν μέσα από τους κόλπους των «προστατών του νόμου», στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη του 2010. Μέχρι σήμερα, ο κ. Παπουτσής - και παρά τις χτεσινές του «διαβεβαιώσεις» - δεν έχει απαντήσει.
*
Υπάρχει το μόλις πριν από ένα χρόνο περιστατικό (κάθε άλλο παρά «μεμονωμένο») και συγκεκριμένα στις 17/6/2010, όταν πιάστηκε κυριολεκτικά στα πράσα ο ασφαλίτης Χρήστος Τασσακόπουλος, στην πορεία του ΠΑΜΕ, να παριστάνει το διαδηλωτή και να επιχειρεί να προκαλέσει ιδανικές συνθήκες για την επέμβαση της Αστυνομίας (έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές καθώς είχε ασύρματο με τον οποίο επικοινωνούσε με την Ασφάλεια. Οι διαδηλωτές τον ακινητοποίησαν, του πήραν ασύρματο και υπηρεσιακή ταυτότητα).
*
Υπάρχουν, επίσης, και οι σχετικές φωτογραφίες.
«Απολαύστε» μερικές - όλες θα ήταν αδύνατον να δημοσιευτούν, είναι τόσες πολλές...

8/12/2009. Ομάδα των ΜΑΤ και κουκουλοφόροι συνάδελφοί τους, σε πλήρη διάταξη και συνεργασία...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. Χρήστος Παπουτσής: «Κυρία Παπαρήγα, γνωρίζετε ότι τιμώ ιδιαίτερα κι εσάς και τους αγώνες του κόμματος και την προσφορά σας στην ελληνική κοινωνία. Συμμερίζομαι τα βιώματα του δημοκρατικού Κινήματος στη χώρα από τη δράση προβοκατόρων των Σωμάτων Ασφαλείας στο παρελθόν. Θέλω όμως εκ μέρους της Κυβέρνησης κι εκ μέρους του Πρωθυπουργού να σας διαβεβαιώσω ότι με Πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου και την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προβοκάτορες στην Ελληνική Αστυνομία δεν πρόκειται να υπάρξουν, δεν πρόκειται να δράσουν, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν (...).
    *
    Αλέκα Παπαρήγα: «'Η είστε αφελής ή συγκαλύπτετε».
    *
    (Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής, Επίσημα Πρακτικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/7/11, 12:59 μ.μ.

    Αρκετές φώτογραφίες ακόμα:
    http://sofistis.wordpress.com/2011/06/30/30-06-11/

    Louben Achilleas

    ΑπάντησηΔιαγραφή