Σελίδες

1 Ιουλ 2011

ΣΚΑΪ ΦΑΣΙΣΜΟΣ...




Ακόμα και τα όρια της προσωπικής της αθλιότητας ξεπέρασε χτες από το μικρόφωνο του ΣΚΑΪ, η εκφωνήτρια της αντιΚΚΕ ψύχωσης Ακριβοπούλου.
Την επομένη της βάρβαρης επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε κολαστήριο για τους εργαζόμενους που ήθελαν να διαδηλώσουν κατά του «Μεσοπρόθεσμου», σε μια συγκυρία που η οσμή του παρακράτους και της προβοκάτσιας είναι εντονότερη από ποτέ, σε μια στιγμή που ο απολογισμός μιλάει για εκατοντάδες τραυματίες που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε διαφόρων ειδών πρώτες βοήθειες, αυτή η ...αξεπέραστη, το μόνο που μπόρεσε να παρουσιάσει ήταν χολή και μένος κατά του ΚΚΕ και των κομμουνιστών.

Να τι ακριβώς συνέβη στο μεσημεριανό μαγκαζίνο που παρουσίασε χτες.
Παρά την πάγια τακτική της αποσιώπησης των θέσεων του ΚΚΕ από το σταθμό και τις εκπομπές της, η Ακριβοπούλου στην αρχή σχεδόν της εκπομπής της μετέδωσε την καταγγελία της Αλ. Παπαρήγα, που με αφορμή τη δράση της Αστυνομίας, μίλησε για «πολιτικά και επιχειρησιακά οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, ειδικά το τελευταίο διήμερο».
Και ιδού πώς σχολίασε αυτή την καταγγελία; «Το κόμματα και πρωτίστως το ΚΚΕ, που ξέρει να περιφρουρεί όταν θέλει, άφησαν ακάλυπτους τους διαδηλωτές από τους τραμπούκους, τους κουκουλοφόρους, τους μπαχαλάκηδες. Εκ των υστέρων καταγγελίες μοιάζουν ανέξοδες».
Είναι ολοφάνερο ότι η εν λόγω κυρία «έπαιξε» την καταγγελία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μόνο και μόνο για να ρίξει μετά το δηλητήριο και να φτάσει να κατηγορήσει το ΚΚΕ, ναι το ΚΚΕ, ότι άφησε εκτεθειμένους τους διαδηλωτές.
Είναι με την προβοκάτσια
Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε γενικά, ότι την ώρα των συγκρούσεων στην πλατεία Συντάγματος, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ούτε μπλοκ διαδηλωτών του ΚΚΕ, ούτε δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ούτε άλλες συγκροτημένες ομάδες στις οποίες συμμετείχαν κομμουνιστές. Αλλες ήταν οι δυνάμεις που έδιναν τον τόνο στην πλατεία Συντάγματος, οι οργανωμένες - ναι οργανωμένες και μάλιστα καλά οργανωμένες - ομάδες των ελληναράδων, ακροδεξιών, τραμπούκων των γηπέδων, φουσκωτών της νύχτας, ασφαλιτών που έκαναν τους αγανακτισμένους και οι συνήθεις κουκουλοφόροι κάποιοι από τους οποίους συνεργάζονται με τα ΜΑΤ και τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς ως τμήμα τους, και όλοι εμφανίζονταν ως «αγανακτισμένοι», άλλωστε ήταν οι θύλακες της πλατείας που φώναζαν στο Γουδή και οι 300 βουλευτές. Ολοι αυτοί που βρίζουν το αστικό κοινοβούλιο και για τους οποίους εδώ και βδομάδες η Ακριβοπούλου που είναι ακραιφνής στυλοβάτης του αστικού κοινοβουλίου εκφράζει την έκσταση και το θαυμασμό της. Και μαζί τους βεβαίως και εργαζόμενοι που κατέβηκαν στις διαδηλώσεις να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και οι οποίοι βεβαίως έπεσαν θύματα της κρατικής καταστολής και της δραστηριότητας προβοκατόρων, ή ομάδων που με τη στάση τους ευνοούν τη δράση των προβοκατόρων. Ολων αυτών που διαλαλούσαν ότι θα τσακίσουν το ΠΑΜΕ όταν μπει στην πλατεία. Οπως έκαναν και την Τρίτη το απόγευμα που προβοκάρησαν το ΠΑΜΕ στην Αμαλίας μπροστά στην πλατεία φασιστοειδή, τραμπούκοι και «αριστεριστές».
Από τα όσα είπε χτες η Ακριβοπούλου ένα πράγμα φαίνεται πως ήθελε και επιθυμούσε: Να αποφασίσει το ΠΑΜΕ να διαλύσει τη μεγαλειώδη πορεία του, που κάλυπτε την οδό Πανεπιστημίου ως τις παρυφές στο Σύνταγμα, να μπει μέσα στην πλατεία, για να γίνει μέρος της προβοκάτσιας βάζοντας σε κίνδυνο τους εργάτες που διαδήλωναν, γνωρίζοντας πως ήταν ο στόχος των προβοκατόρων σε συνεργασία με τα ΜΑΤ. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, κι αν θέλει ας το καταλάβει σε αυτές ακριβώς τις διαστάσεις, η Ακριβοπούλου υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ «άφησε ακάλυπτους τους διαδηλωτές», στην πραγματικότητα διαμαρτύρεται επειδή το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν τροφοδότησαν τα επεισόδια, περιφρούρησαν τις ταξικές δυνάμεις και τη διαδήλωση την οποία οργάνωσαν. Δε συνέβαλαν σε ένα σκηνικό που σε σημαντικό βαθμό θα διευκόλυνε την κυβέρνηση και τα αφεντικά που τόσο πασχίζουν να περάσει το «Μεσοπρόθεσμο», να ρίξουν την ευθύνη της προβοκάτσιας στο ΚΚΕ. Αυτό ήθελε η Ακριβοπούλου, ο ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση, το κράτος, οι καπιταλιστές.
Το ΚΚΕ, παρά τα όσα λένε διάφοροι εκφωνητές του ΣΚΑΪ, θα συνεχίσει να περιφρουρεί με το τρόπο που οι κομμουνιστές ξέρουν τις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις του λαού, με στόχο να διευρύνεται συνεχώς το μαζικό λαϊκό κίνημα, να έχει σαφή ταξικό προσανατολισμό και να αναδεικνύει συγκεκριμένους στόχους.
Από εκεί και πέρα, η άθλια προπαγάνδα σαν αυτή της Ακριβοπούλου του ΣΚΑΪ, των Αλαφούζων και των κάθε Αλαφούζων, είναι βέβαιο ότι εξυπηρετεί το τσάκισμα των εργατών.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/7/11, 3:28 μ.μ.

    που ειναι το σχολιο΄.......κκαταλαβα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε (3:28μ.μ.) μπορείς να γίνεις πιό σαφής?
    Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή