Σελίδες

27 Ιουν 2011

Ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά είναι βαρβαρότητα.



Σε συνθήκες που η βαρβαρότητα φτάνει στο ζενίθ και ομόκεντροι κύκλοι επιδιώκουν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της ανθρωπότητας και πρέπει να υποταχθεί σε αυτόν, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ - με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών - απευθύνουν κάλεσμα συστράτευσης για την ανατροπή ενός συστήματος που δεν εξανθρωπίζεται. Για μια κοινωνία ελεύθερη, χωρίς ναρκωτικά, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα, πολλές είναι και οι δράσεις και εκδηλώσεις φορέων. Τα παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) διοργανώνουν πολύμορφα και πλούσια σε περιεχόμενο Φεστιβάλ στη Λιβαδειά (με κύριο αίτημα τη δημιουργία «στεγνού» προγράμματος στο νομό Βοιωτίας), στην Κέρκυρα, στα Χανιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη εξορμήσεις με τις Λαϊκές Επιτροπές της Πολίχνης, των Συκεών, του Ευόσμου - Κορδελιού και τους συλλόγους γυναικών Τούμπας, Καλαμαριάς και του Πανδημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:
«Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει ενάντια στο λαό κυβέρνηση, ΔΝΤ, πλουτοκρατία και τα κόμματα που συμφωνούν μαζί τους, τα ναρκωτικά αποτελούν μέρος ενός ιδιότυπου τρόπου καταστολής και κοινωνικού ελέγχου, είναι μέσο χειραγώγησης όλο και μεγαλύτερου αριθμού νέων ανθρώπων.
Ο αριθμός των χρηστών εκτινάσσεται καθώς αυξάνεται η ανεργία, η σχολική διαρροή, η φτώχεια και η περιθωριοποίηση.
Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι προηγούμενες της ΝΔ, διαχειρίστηκαν το πρόβλημα των ναρκωτικών αποκρύπτοντας τις κοινωνικές αιτίες που το γεννούν, γιατί ευθύνονται και εκείνες για την ύπαρξη αυτών των αιτιών. Στην πολιτική τους υπάρχει η ανοχή και ο συμβιβασμός της νεολαίας με τα ναρκωτικά, ο δήθεν περιορισμός της βλάβης, ο διαχωρισμός των ουσιών, η απελευθέρωσή τους και η ιδιωτικοποίηση κάθε παροχής υπηρεσίας προς τους χρήστες όπως και η πριμοδότηση των προγραμμάτων υποκατάστασης. Ο ΟΚΑΝΑ προσανατολίζει όλη του τη δραστηριότητα στη δημιουργία νέων μονάδων (17) υποκατάστατων, μέσα στα νοσοκομεία, που υποχρηματοδοτούμενα πνέουν τα λοίσθια. Παράλληλα υποχρηματοδοτούνται και τα στεγνά προγράμματα, τα δε κέντρα πρόληψης οδεύουν προς κατάργηση. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την επανένταξη των χρηστών που βγαίνουν από τη χρήση και προσπαθούν να επιβιώσουν σε εργασιακό μεσαίωνα, με την ανεργία στο 17%.
Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά διακηρύσσει ότι ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά είναι βαρβαρότητα.
Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να ορθώσει μέτωπο αντιναρκωτικό και να παλέψει μαζί με το λαϊκό κίνημα.
Να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας στην καταστροφή και στο έλεος των κερδών της πλουτοκρατίας.
Απαιτούμε άμεσα προγράμματα πρόληψης - θεραπείας - κοινωνικής επανένταξης, με επαρκή χρηματοδότηση, κρατική, χωρίς καμιά εμπλοκή ιδιωτών.
Για την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση στη χρήση πρέπει να δημιουργηθούν προγράμματα στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς και μαθητές, στη γειτονιά, αλλά και στους χώρους εργασίας. Παράλληλα, για την υποστήριξη των οικογενειών στα θέματα αυτά χρειάζεται να δημιουργηθούν σχολές γονέων. Η πρόληψη θα πρέπει να στοχεύει στις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και όχι στις συνέπειές της. Ειδικά προγράμματα πρέπει να στοχεύουν στις πιο ευάλωτες ομάδες με αυξημένη επικινδυνότητα να εμπλακούν στη χρήση.
Πρέπει να σταματήσει η άνιση μεταχείριση που ευνοεί τους φορείς που δίνουν υποκατάστατα και δυσκολεύει το έργο των οργανισμών που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση. Είναι απαραίτητη η άμεση ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων, που δίνουν στους εξαρτημένους τη δυνατότητα για απεμπλοκή από τη χρήση και την παραβατικότητα και στοχεύουν στην ένταξή τους στην κοινωνία.
Είναι αναγκαία η οικονομική ενίσχυση και η ενίσχυση σε προσωπικό τόσο των κέντρων πρόληψης όσο και των στεγνών προγραμμάτων, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και του παγώματος κάθε πρόσληψης.
Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην πολιτική καταστολής που οδηγεί χρήστες στη φυλακή και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους. Είναι επίσης αντίθετο με τη φαρμακευτική καταστολή.
Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα για "ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις".
Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που θα οδηγήσει το λαό να πάρει την τύχη του στα χέρια του.
Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα δεν εξανθρωπίζεται, ανατρέπεται. Μόνο στο σοσιαλισμό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα ζήσουμε χωρίς ναρκωτικά».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Από το ποδοσφαιρικό τουρνουά της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά τον περασμένο Μάη
Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, για τη σημερινή μέρα, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η φετινή 26ηΙούνη, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει την εργατική τάξη και τα παιδιά της στο στόχαστρο της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, με νέα μέτρα - λαιμητόμο για τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Σε αυτές τις συνθήκες, που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, πολλαπλασιάζονται και εντείνονται όλοι εκείνοι οι συνδυασμένοι παράγοντες που συντελούν στην όξυνση του φαινομένου των ναρκωτικών. Ανεργία, φτώχεια, περιθωριοποίηση, ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και στην υγεία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό είναι μερικοί από αυτούς.
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τονίζει ότι τα ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που θέλει να σαπίσει τα μυαλά και τις ζωές νέων ανθρώπων, γεμίζοντας τις τσέπες παραγωγών και εμπόρων με τεράστια κέρδη. Τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός αποτελούν τις αιτίες που ένας νέος οδηγείται στη χρήση μιας ουσίας. Το μέτωπο ενάντια στο φαινόμενο των ναρκωτικών είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πάλη για την ανατροπή του συστήματος, που το γεννά και το θρέφει. Μόνο τότε θα αντιμετωπιστεί οριστικά. Μόνο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μπορεί να είναι και μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά. Και αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στις σημερινές συνθήκες. Χρειάζεται αποκάλυψη, συζήτηση, μαχητική δράση και στάση.
Η αναγκαιότητα για τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής είναι περισσότερο επείγουσα από ποτέ. Η αντιμετώπιση της εξάρτησης, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα και στους τρεις άξονες: Πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Τη στιγμή που το πρόβλημα οξύνεται, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας εναλλάξ με τη ΝΔ, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα ενίσχυσης της πρόληψης, της απεξάρτησης και της επανένταξης, με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, αλλά προωθεί πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος. Στην κατεύθυνση αυτή, ενισχύει τα προγράμματα υποκατάστασης εντάσσοντάς τα στα υπoχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία, οδηγεί στο κλείσιμο τα κέντρα πρόληψης, υποβαθμίζει τα "στεγνά" προγράμματα, προωθεί τη νομιμοποίηση ιδιωτικών κλινικών.
Ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο σε μια επικίνδυνη προοπτική διαχωρισμού σε σκληρά και μαλακά, σε γενίκευση της χρήσης. Ολα αυτά στόχο έχουν τη συντήρηση του φαινομένου, το οποίο λειτουργεί ως όπλο για τη χειραγώγηση της συνείδησης των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Δεν έχει καμιά σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος η πολιτική καταστολής που στέλνει στη φυλακή χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους. Οπως δεν έχει καμιά σχέση, είναι επικίνδυνη η πρόταση για αποποινικοποίηση ναρκωτικών που σημαίνει νομιμοποίηση της καταστολής συνειδήσεων μέσω της χρήσης.
Η ΚΝΕ ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία καμπάνια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα "Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις". Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στις πολιτικές που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα. Στις δυνάμεις του οπορτουνισμού και διαφόρων μηχανισμών που καλλιεργούν τη ναρκω-κουλτούρα, τη ναρκω-υποταγή.
Να γίνει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά υπόθεση κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Να γίνει υπόθεση των 15μελών και 5μελών στα σχολεία, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης. Διεκδικούμε δημιουργία πανελλαδικού δημόσιου φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με "στεγνά" προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, στο πλαίσιο του υπουργείου Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών. Ολοι οι εργαζόμενοι του φορέα να είναι μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Καλούμε τη νεολαία να πει "Οχι" στους ψεύτικους παραδείσους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους. "Οχι" σε όλα τα ναρκωτικά. "Οχι" στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.
Η καλύτερη πρόληψη σήμερα είναι να φουντώσει η πάλη ενάντια στα μέτρα πτώχευσης του λαού, η σύγκρουση με τα μονοπώλια, η συμπόρευση μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Καλούμε κάθε παιδί της εργατικής τάξης, που βιώνει τα βάσανα της οικογένειάς του, να πάρει θέση στο μετερίζι του αγώνα. Η κοινή δράση και συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, η πάλη για το σοσιαλισμό, είναι αυτή που ανοίγει το δρόμο για την οριστική λύση του προβλήματος των ναρκωτικών».



4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/6/11, 3:28 μ.μ.

    ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ?
    ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟΣ, Ή ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ?

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΝ ΚΟΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ (ΚΑΦΕ'Ι'ΝΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ) ΤΟΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΣΗΖΗΤΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/6/11, 5:34 μ.μ.

    Ανώνυμε φαίνεται πώς δεν διάβασες την παραπάνω ανάρτηση....
    Στόχος είναι η κατάργηση τών κοινωνικών αιτιών που γεννούν την εξάρτηση και βρίσκονται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και όχι η καταστολή είτε μέσω της απαγόρευσης είτε μέσω της χρήσης.Ξαναδιάβασε το κείμενο πιο προσεκτικα.
    Τώρα όσο αφορά το ΠΑΜΕ, καταλαβαίνεις ότι είναι τελείως άκυρο με την υπόλοιπη ανάρτηση, το τι κάνει το ΠΑΜΕ το ξέρουν πόλυ καλά οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλείας τους, το ΠΑΜΕ δεν περιμένει μια ημέρα μια φορά στο τόσο, αγωνίζεται καθημερινά στους χώρους δουλείας εκεί όπου εφαρμόζεται αυτή η πολιτική και συγκρούεται πρωτίστως με τους ίδιους τους καπιταλιστές και όχι μόνο με τους υπηρέτες του...
    Τώρα αν εσύ θες χημικά ντε και καλά, τι να πώ;
    όπως την βρίσκει ο καθένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/6/11, 12:17 π.μ.

    Τώρα αν εσύ ''δεν'' θες χημικά ντε και καλά, τι να πώ;
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ...

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΩ ΕΓΩ,
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΕΙΣ ΕΣΥ,
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,
    ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΝΟΥΝΕ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΛΑΜΨΗ?

    ΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε ένα μόνο θα σου πώ :
    Η μόνη αλήθεια είναι
    ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
    η μόνη παράλυση που αξίζει είναι αυτή που προξενεί
    του ΠΑΜΕ η απεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή