Σελίδες

8 Ιουν 2011

Πουέρτα Δελ Σολ: «Αποχαιρετισμός στα όπλα» .



Έφυγε όπως ήρθε η λεγόμενη πλατεία «Πουέρτα Δελ Σολ» της Μαδρίτης, αφήνοντας άθικτη τη ταξική και πολιτική εξουσία της Ισπανίας, την πολιτική λιτότητας τύπου ΔΝΤ, τις συνέπειες της κρίσης κυρίως στους νέους και όλα τα κακώς κείμενα της Ισπανίας που έφεραν τον ισπανικό λαό στην απελπισία και στη πλατεία. 
Τα αδιέξοδα της πλατείας φάνηκαν από τη βαθμιαία φυλλορρόηση που στο τέλος θα την οδηγούσε σε πλήρη αφάνεια και απαξίωση. Το είχαμε σημειώσει απο τότε και δεχτήκαμε επίθεση οτι "δεν καταλαβαίνουμε τη νέα πραγματικότητα των λαϊκών διαδηλώσεων"! 

Μάλιστα άρχισαν να υμνούν νέα αταξικά και μικροαστικά μορφώματα "Αμεσοδημοκρατίας" του μεσοπολέμου που προϋπέθεταν την απάρνηση κάθε ταξικής ιδεολογίας και την υποταγή στη κυρίαρχη ιδεολογία της άρχουσας τάξης (όλοι Έλληνες είμαστε χωρίς χρώματα και κόμματα!).

Η αιτία της πτώσης της πλατείας ήταν η ανυπαρξία ελπίδας για μια άλλη πολιτική, για μια άλλη κοινωνία. Η υποταγή της πλατείας στους κανόνες ανώδυνης διαμαρτυρίας που επέβαλε η αστική τάξη οδήγησε στην απαξίωση. Ο λαός δεν μπορούσε να περιμένει τίποτα από μια πρόδηλα υποταγμένη στην εξουσία διαμαρτυρία.

Παρότι ισχύει πάντα η αρχή ότι «τίποτα δεν πάει χαμένο» από τους αγώνες, αποτελεί ερωτηματικό τι ακριβώς παρακαταθήκη αφήνει η Πουέρτα Δελ Σολ. 

Η πλατεία λειτούργησε ως βαλβίδα εκτόνωσης ίσως και ως παραγωγός απογοήτευσης για λογαριασμό της εξουσίας. Σαν μια υπενθύμιση ότι «τίποτα δεν γίνεται». 

Ικανοποιημένοι οι οργανωτές της πλατείας που τόσες μέρες εκτόνωναν παθητικά την οργή του λαού για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, μας ανακοίνωσαν ότι έστειλαν το «μήνυμα» στη κυβέρνηση. Ποιο μήνυμα; «Κάντε τη δουλειά σας και εμείς θα είμαστε αντίθετοι ειρηνικά, αταξικά, ακομμάτιστα, χωρίς ιδεολογία, χωρίς στόχο, χωρίς οργάνωση και χωρίς πρόγραμμα, τα οποία απαγορεύσαμε «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» πετώντας έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα από τη πλατεία».

Αν ρωτήσετε τι έγινε εκείνη εκείνη η αταξική και «σφριγηλή» Συνέλευση της «Άμεσης Δημοκρατίας» της Μαδρίτης όπου ο λαός θα αποφάσιζε για τα πάντα, χωρίς διαμεσολαβητές, κόμματα, συνδικάτα και εκπροσώπους, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Προφανώς διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη. 

Στην Ελλάδα η πλατεία του Συντάγματος και η «Αμεσοδημοκρατία» της, φτιαγμένη κατ εικόνα και ομοίωση της Μαδρίτης, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια της Πουέρτα Δελ Σολ. Ήδη τα σημάδια πνευματικής κόπωσης στη Συνέλευση με τη συνεχή επανάληψη των ιδίων, με την παντελή έλλειψη πολιτικής δράσης και με την κατατριβή σε εσωτερικά θέματα ατέρμονων διαδικασιών, είναι φανερά. 

Ο ευρύς κόσμος που «δεν πήρε χαμπάρι» τις «Αμεσοδημοκρατίες» αλλά παγιδεύτηκε από τη διάδοση της ιδέας (απ τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει το κεφάλαιο), ότι μπορεί να αλλάξει κάτι με το πλαίσιο της πλατείας, θέλησε πραγματικά να δει κάτι να γίνεται. 

Όσο δεν γίνεται τίποτα, τόσο θα καταλαβαίνει τα παιχνίδια της εξουσίας με αυτούς ως παίγνια. 

Ήθελε ο τεράστιος αυτός κόσμος να διαμαρτυρηθεί και η διαμαρτυρία του να αποδώσει καρπούς. Όμως δεν είναι δυνατόν να περιμένει τη «πλατεία» πότε θα βρει στόχους, δομή, πολιτική έκφραση και οργάνωση (αν βρει ποτέ) για να δει αποτελέσματα. Αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι η πλατεία ήταν μια βαλβίδα εκτόνωσης και μια παγίδα αριστοτεχνικά στημένη. 

Μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις που τροφοδότησαν ως τώρα και θα τροφοδοτούν τη πλατεία μέχρι τα τέλη Ιούνη, η φθίνουσα πορεία είναι μαθηματικά βέβαιη. Δεν είμαστε μάντεις. Η Μαδρίτη δείχνει το δρόμο. 

Άγνωστο αν τον Σεπτέμβρη επιχειρηθεί επανάληψη της ιστορίας. Τότε όμως όλοι θα έχουν πάρει το μάθημα.

Οι αυταπάτες ότι οι εξουσίες πέφτουν χωρίς μέτωπο, πολιτική οργάνωση, πρόγραμμα, στόχους και κυρίως χωρίς εμπλοκή στη μάχη της οργανωμένης, σε ταξικά συνδικάτα εργατικής τάξης, τελειώνουν.

Δεν ήμασταν από εκείνους που ύμνησαν τη πλατεία γιατί από τη πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι ελέγχεται από την αστική τάξη. Διείδαμε ότι το φυτευτό μίσος στη πλατεία κατά των κομμάτων της Αριστεράς και των ταξικών συνδικάτων, που δίνουν μάχες δεκαετίες τώρα κατά αυτών των πολιτικών που η πλατεία υποτίθεται ότι ανακάλυψε τώρα, οδηγούσε σε παραπλάνηση και εγκλωβισμό των μαζών, αν όχι σε χειρότερες ατραπούς. 

Εμείς όμως θαυμάσαμε την έξοδο σε δρόμους και σε πλατείες εκατοντάδων χιλιάδων λαού που ήθελε να διαμαρτυρηθεί κατά της τρόικας , του μνημονίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ. 

Για να μετουσιωθεί αυτή η θέληση σε πραγματική δύναμη προτείναμε στη «πλατεία» να καταργήσει τις απαγορεύσεις κομμάτων και συνδικάτων, να ανοιχτεί πραγματικά στην εργατική τάξη και να μετατραπεί η ίδια σε πολιτική δύναμη μετώπου του εργαζόμενου λαού, χωρίς αποκλεισμούς, που στο διάβα του θα σαρώσει την εξουσία του κεφαλαίου. 

Προτείναμε συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής και οργάνωσης, αν ήθελε να επιβιώσει η πλατεία και να βάλει στη σφραγίδα της στις εξελίξεις υπέρ του λαού. Η αγνόηση και το οργανωμένο γιουχάισμα κάθε τέτοιας πρότασης προδιέγραψε ήδη τη θνησιγενή πορεία της πλατείας.

Όμως εμείς πείσμωνες και αισιόδοξοι από τη κληρονομιά δεκαετιών αγώνων, θα θυμίσουμε ότι ακόμη και τώρα δεν είναι αργά. Η πλατεία αν θέλει να σωθεί από την προδιαγεγραμμένη ιστορική αφάνεια, μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα και να απαλλαγεί από τη κηδεμονία της αστικής τάξης και των αστικών μέσων ενημέρωσης που της θέτουν ασφυκτικά και απαγορευτικά όρια κινήσεων. Θα το τολμήσει;

Εμείς δεν έχουμε παρά να ξανατονίσουμε αυτό που τόσες φορές τονίσαμε: Αν το κίνημα αυτό δεν αποκτήσει ταξικό περιεχόμενο με τις διεκδικήσεις τους εργαζόμενου λαού στο κέντρο, με ταυτότητα, δομή, στόχους, πρόγραμμα και οργάνωση, θα χαθεί και αργά ή γρήγορα η ίδια εξουσία τους κεφαλαίου θα επανέλθει με άλλο προσωπείο, πιθανόν πολύ χειρότερο και με νέα παραπλανητικά συνθήματα κλεμμένα και από αυτόν τον λαϊκό ξεσηκωμό. Αυτό διδάσκει η ιστορία.

Η εξουσία του κεφαλαίου μπορεί να νοιώσει ότι το λαϊκό κίνημα είναι ικανό να την ανατρέψει, μόνο μέσα από τη η δύναμη που βρίσκεται στα χέρια των εργαζόμενων παραγωγών του πλούτου της χώρας και του λαού. Μόνο αυτοί μπορούν να γονατίσουν τη εξουσία. Αυτοί μπορούν και να ανασυγκροτήσουν την χώρα. Αυτοί μπορούν να κτίσουν ένα άλλο μέλλον για τις επερχόμενες γενιές. 

Αν οι «πλατείες» φεύγοντας από το προσκήνιο αφήσουν άθικτη την αστική τάξη να συνεχίσει να κυριαρχεί με οποιαδήποτε μορφή, θα έχουν παίξει αντικειμενικά ή ενσυνείδητα το παιχνίδι της εξουσίας. 


ΥΓ -1. Το σημείωμα αυτό φαντάζει προφητικό αλλά δεν είναι. Μπορεί να προτρέχει γεγονότων που δεν έγιναν αλλά δεν θα θέλαμε να μας λένε «εκ των υστέρων προφήτες». Δεν θα θέλαμε να μας πουν ουρά της ιστορίας αυτοί που έγιναν ουρά των γεγονότων και του λαϊκισμού των μικροαστικών μαζών. Θεωρούμε ότι απλή μαρξιστική ανάλυση μιας πολιτικής κίνησης της εξουσίας και των μαζών κάναμε.

ΥΓ-2. 

Θλιβερή ήταν η παρουσία στη πλατεία αριστερών δυνάμεων που δέχτηκαν την απαγόρευση της αστικής τάξης και έστειλαν εκεί τα μέλη τους ως «ακομμάτιστα» και χωρίς ιδεολογία! Για δεκαετίες η σημαία και η περηφάνεια της Αριστεράς ήταν ότι δεν αποκηρύττει την ιδεολογία της και τη ταυτότητά της, όσα βάσανα και αν σήμαινε αυτό. Τώρα είδαμε κάποιες δυνάμεις να βάζουν ιδεολογία και κόμμα κάτω από τα σκέλη τους και να δίνουν μαθήματα υποταγής στην άρχουσα τάξη. Κάποιοι μάλιστα από τους ηγέτες αυτών, ύμνησαν με διθυραμβικά άρθρα τη μικροαστική απολίτικη υπερταξική και ακομμάτιστη «Άμεση Δημοκρατία». Νόμισαν ότι ανακάλυψαν το Ελντοράντο νέων λαϊκών πολιτικών μορφωμάτων. Ανέδειξαν την «Άμεση Δημοκρατία» που καταργεί κόμματα, τάξεις και ιδεολογίες σε νέα μορφή οργάνωσης του λαού! Ούτε «Δήλωση Μετανοίας» να έκαναν. Ντροπή!

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/6/11, 10:58 π.μ.

    ενω αν κανουμε μια παρελαση και μετα παμε σπιτι...τα γνωστα δηλαδη του ΠΑΜΕ, θα εχουμε κανει το χρεος μας και δεν θα μας πονανε και τα κοκκαλα απο τα τσιμεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/6/11, 1:04 μ.μ.

    ουτε παρελαση ουτε αχρωματιστη πλατεια ταξικος οργανωση και ταξικος αγωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/6/11, 1:13 μ.μ.

    ΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!
    Γιατί με τις σάπιες ιδεολογίες σας σιγοτρώτε την ενότητα που χρειάζεται η πλατεία για να ΠΕΤΥΧΕΙ. Χρόνια τώρα τρώγεστε! Είμαι 22 και δε θα μπω να σας χωρίσω.
    χρόνια τώρα οι πορείες με τις κομματικές σημαιες δεν κάνουν τιποτα, λειτουργουν ομοίως ως βαλβίδες εκτόνωσης. Μια κίνηση-ένα κίνημα ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και αγκάλιασε εμάς που δε θέλαμε να ανήκουμε σε κανένα κόμμα από αυτά που χρόνια τώρα υποτιμούν την νοημοσύνη μας, αλλά αγκάλιασε και όποιον θέλει να αφήσει το κομματικό πλακατ του σπίτι του, να έρθει να ενωθούμε και μέσα από τις βαρετές διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας (βαρετές επειδή δεν ακούμε το συνομιλητή μας σχεδόν ποτέ, βαρετές γιατί οι ρυθμοί που μας έχει επιβάλει η τιβι και η ρομποτοποίηση μας στους χώρους εργασίας είναι πιο γρήγοροι)να οργανώσουμε, συγγνώμη ΑΥΤΟοργανώσουμε το μέλλον. όσοι έχουν πάει στην πλατεία, έχουν μείνει, έχουν συζητήσει με κάποιον πέρα από το παρεάκι τους, έχουν δει πως εθελοντικά και άχρωμα λειτουργεί και λειτουργει επιτυχώς, αυτοί δεν μπορούν να ζήσουν αν αδειάσει η πλατεία του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ σαν να μην έγινε τίποτα, δεν τους ξαναπαίρνει ο ύπνος! Ακούστηκαν πολλές φωνές, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι κ.α έδειξαν με τρόπο απλό στι λαό την προδοσία κάποιων πολιτικών αρχηγών και τη συνέργεια των άλλων. ΝΑΙ μιλώ για την αριστερά. Γιατί δεν μπορεί να μην το βλέπει το ξεπούλημα. αλλά σιωπά. και χρόνια τώρα αναμασά τα ίδια. Παράτα τους ρε Τάσο και κατέβα πλατεία επιτέλους. Μπορούμε να το στήσουμε από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε (1: 13 μμ) σύμφωνα με τα λεγάμενα σου η "πλατεία θα αποτύχει" γιατί εμείς , οι λοιποί , οι αποκλεισμένοι απο εσάς τους "αμεσοδημοκράτες" έχουμε σάπιες ιδεολογίες!!!.
    Ακόμα σύμφωνα με την δικιά σου σκέψη και άποψη εμείς ( οι αποκλεισμένοι, οι κακοί, οι μπαμπούλες... "σιγοτρώμε" την ενότητα που χρειάζεται η πλατεία... και τέλος εσύ δεν μπορείς να μας χωρίσεις...
    Σύντροφε των 22 χρονών ποιός σου ζήτησε να χωρίσεις κάποιον?
    Ποιός σε εμπόδισε όλα αυτά τα χρόνια, είσαι αρκετά μεγάλος και ώριμος (22 χρονών), για να μπορείς να γνωρίζεις και να ξεχωρίζεις τις "κομματικές σημαίες" στίς πορείες... εκτός αν έχεις αχρωματοψία και μειωμένη νοητική ικανότητα...
    Είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους της ηλικίας σου να τους ισοπεδώνεις όλους και να τους θεωρείς αδαείς και ηλίθιους, όταν θεωρείς ότι η πλατεία σου ανήκει, αυτό είανι η απόλυτη φασιστική αντίληψη και θεώρηση των πραγμάτων...
    Γιατί ρε μεγάλε η πλατεία είανι δικιά σου???
    Ποιός σου παραχώρησε το δικαίωμα αυτό και εμένα με αποκλείεις???
    Αυτό είναι η "δημοκρατία σας", να αποκλείεις τον πολίτη αυτού της χώρας απο έναν κοινόχρηστο κοινωφελή χώρο?
    Να αποκλείεις τους κομμουνιστές που έχουν θυσιάσει ακόμα και την ζωή τους για την ελευθερία, την δημοκρατία, τα δικαιώματα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην ζωή, το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό....
    Θα ήταν καλύτερο πρίν γράφετε τις αρλούμπες σας στο διαδίχτυο να μελατάτε την ιστορία πρώτα αυτού του τόπου και μετά όλων των κινημάτων και κυρίαρχα της αριστεράς.
    Μεγάλε των 22 χρόνων για να έχεις άποψη πρώτα πρέπει να έχεις γνώση, η γνώση θα αποκτηθεί δια μέσω της μελέτης, έχω βαρεθεί να συναντάω αμόρφωτους , αδαείς φανατισμένους νέους των 22 χρονών , ΝΤΡΟΠΗ , ανοίξτε πρώτα κανένα βιβλίο και μετά εκφέρετε άποψη, διαφορετικά είστε περίγελοι και αξιολύπητοι...
    ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΦΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ.
    ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΞΕΦΤΕΛΙΖΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΟΛΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΓΙΔΕΨΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...
    Σ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/6/11, 8:51 μ.μ.

    Ο ανώνυμος παραπάνω (1: 13μμ) θά πρέπι να διαβάσει την ανάρτηση του Γιώργου Σαρρή που είναι κάθε μέρα στην πλατεία και μετά να εκφέρει άποψη :
    http://giorgossarris.blogspot.com/2011/06/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/6/11, 9:16 μ.μ.

    Αλήθεια όσοι ζητάνε άμεση δημοκρατία θα ηθέλα να μου απαντήσουν στα εξής:πώς γεννήθηκε η άμεση δημοκρατία στην αρχαιότητα;γιατί ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ σε αντιπροσωπευτική;ποιοι στην αρχαιότητα της άμεσης δημοκρατίας είχαν δικαίωμα ψήφου;πως θα γίνει σήμερα σε μια χώρα 11.000.000 κατοίκων να έχουμε άμεση δημοκρατία;πως θα συμμετέχουμε όλοι στις αποφάσεις και που θα βρίσκουμε το χρόνο για να ασχολούμαστε με ΟΛΑ τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα,να ενημερωνόμαστε παράληλα για τη διεθνή επικαιρότητα,να διαβάζουμε ιστορία ελληνική και διεθνή,οικονομία κ.α....και όλα αυτά να πρέπει να τα κάνουμε ΟΛΟΙ καθώς ΟΛΟΙ θα συμμετέχουμε άμεσα όπως λένε στην λήψη των αποφάσεων;;;εκτος όλων αυτών καθώς οι σχέσεις παραγωγής τις αφήνουν ανέπαφες,πώς θα κάνουμε όλα τα παραπάνω και παράλληλα θα πρέπει να δουλεύουμε 10 και 12 ωρες την ημέρα,θα μας κλέβουν,με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης,ανασφάλιστοι,χωρίς αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης κλπ;;;Συν όλων των προηγουμένων πρέπει να βρούμε και χρόνο για άλλες δραστηριότητες που ένας άνθρωπος έχει ανάγκη πχ αθλητισμός,πολιτισμός κλπ.
    Σε κρίσιμες εξελίξεις που απαιτήτε ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων τι θα κάνουμε ρε καρντάσιδες;;;θα κάνουμε συνέλευση 11.000.000 άτομα...το που δεν ξέρω....
    Υ.Γ. οι ερωτήσεις είναι ρητορικές,σκοπό έχουν να προβληματίσουν...
    Υ.Γ.2. μην μου απαντήσει κανείς οτι θα συνεδριάζουμε 11.000.000 άτομα μέσω ιντερνέτ γιατι θα γελάω μεχρι αύριο....
    Υ.Γ.3.αν πάλι μου απαντήσει οτι θα βρησκόμαστε για να συνεδριάζουμε θα γελάω μεχρι το τέλος του μήνα....
    Υ.Γ του Υ.Γ επαναλαμβάνω για κρίσιμες αποφάσεις που μπορεί να μην δουλεύει το ιντερνετ τι κάνουμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/6/11, 1:54 π.μ.

    ασε ρε Τασο τωρα, που μολις εγραψε καποιος κατι(με επιχειρηματα), αλλα δεν σου ειναι αρεστα...που δεν σε προσβαλουν ουτε και σε απειλουν, αρχισες τους χαρακτηρισμους και την απαξιωση...νομιζοντας πως οτι λεει το κομμα ειναι για τους αλλους...ξεστραβωμα, και το ''tasosnastos'' o φωτινος παντογνωστης.

    χρειαζεται δηλαδη να εισαι ''τερας μορφωσης'' για να δεις οτι οι εξελιξεις μας εχουν προσπερασει?

    οσο για τους κομμουνιστες που θυσιαστηκαν τους τιμουμε ολοι οι αριστεροι (κομματοποιημενοι και μη)...αλλα δεν μπορουμε να παραβλεψουμε οτι το εκαναν για την ουτοπια,τη ουτοπια που τους πουλουσε το ιδιο το κομμα, το οποιο μεταλλαχτηκε σε αυτο το μορφωμα που ειναι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ Ανώνυμε των 1:54 πμ να συνεχιστει αυτός ο άγονος διάλογος περί ουτοπίας, μετάλλαξης, μορφώματος, χαμένων θυσιών, κ.τ.λ.
    Δεν σε υποχρεώνει κανένας να ασπαστείς τις ιδέες και απόψεις του ΚΚΕ, δεκτή και ζητούμενη η κριτική φτάνει να γίνεται με ιδεολογικοπολιτικά κριτήρια τεκμηριωμένη και με βάση τα υπαρκτά ιστορικά δεδομένα.
    Οσον αφορά αυτό το blog εκφράζει συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις, χωρίς βέβαια να υποχρεώνει κανένα να τις αποδεχτεί αναγκαστικά και ο επιδιοκόμενος διάλογος είναι στην λογική αυτών των θέσεων , απόψεων , αντιλήψεων με σεβασμό στην ιστορία και τις θυσίες των αγωνιστών και γενικότερα της ιστορίας του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/6/11, 5:16 μ.μ.

    αν δεν υφισταται εξ αρχης και αντικειμενικα αυθορμητο κινημα δεν μπορει να υπαρξει ουτε καν λογος για παρεμβαση σ αυτο του πολιτικου κοινωνικου υποκειμενου ως συνειδητου παραγοντα γι αυτο και οι εξαρχης θεση των παντοειδων ρεβιζιονιστων οταν ξεσπα ενα τετοιο κινημα οπου φυσικα αδυνατουν να αναδειχτουν πολιτικα στην αναπτυξη του ειναι η υπερτονιση των αδυναμιων του για να το αποκυρηξουν πριν αναγκαστουν να το καταπνιξουν ως εμπροσθοφυλακη της αστικης αντιδρασης μες το επαναστατικο κινημα η λογικη του ψευτοκουκουε σας δε διαφερει καθολου απο την επιχειρηματολογια του θιερσου εναντι της κομμουνας και ειναι σιγουρο οτι αν δεν αποκυρηξετε αυτο το σκεπτικο θα βρεθουμε συντομα ενοπλως αντιμετωποι και φυσικα η αντεπαναστατικη ηγεσια σας δε προκειται να εχει στα χερια του νικηφορου προλεταριατου καμμια καλυτερη τυχη απο αυτη που ειχαν παντα ολα τα αντισταλινικα σκουπιδια που μασκαρευονται τους ταχα επαναστατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε (5:16 μμ) θυμίζεις ξεπερασμένο απολίθωμα του παρελθόντος με τα περί "ψευτοΚΚΕ", "ατεπαναστατική ηγεσία" κ.τ.λ., αυτή η ορολογία, ταχτική, πρακτική, αντικομμουνιστική ιστερία και εμπάθεια, που εκφράζεις, το λαικό και μαζικό κίνημα την έχει βάλει εδώ και πολλά χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,
    Καληνύχτα και όνειρα γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή