Σελίδες

1 Ιουν 2011

Θέλουν να βαθύνουν την εκμετάλλευση...



ΚΑΙ ΟΙ «ΣΟΦΟΙ» ΑΝΑΛΥΤΕΣ, οι γνώστες των οικονομικών θεμάτων, καλόγνωμοι και σώφρονες, «βγήκαν» σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια για να μας νουθετήσουν.
«Εντάξει», μας λένε, «θεμιτός», «λογικός» και «αναμενόμενος» ο θυμός του κόσμου, τους «κατανοούμε», τους «καταλαβαίνουμε», πλην, όμως, δε γνωρίζουν όχι μόνο από οικονομία, αλλά και από ...πρακτική αριθμητική.
Στην συνέχεια, μας παραθέτουν απλά τα νούμερα: Το κράτος - λένε - εισπράττει 50 δισ. ευρώ και οι δαπάνες του είναι 75 δισ. ευρώ. 
Αρα όσο κι αν αντιδράτε, όσο κι αν φωνάζετε, δε γίνεται τίποτε.

Κι εμείς τώρα πρέπει να φέρουμε το χέρι στο μέτωπο, να «'ρθουμε στα συγκαλά» μας, να ξανασκεφθούμε την οργή μας και να δούμε την αμείλικτη πραγματικότητα, ζητώντας αν είναι δυνατόν και συγνώμη.
Μόνο που στη δική τους «πρακτική αριθμητική» ξεχνάνε ότι ο Ελληνας εργαζόμενος πληρώνει τους τόκους των δανείων, που έφαγαν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι.
Οπως, επίσης, και τα δανεικά κονδύλια της Ολυμπιάδας που τσέπωσαν οι γερμανικές, γαλλικές και αμερικάνικες πολυεθνικές, καθώς και τις στρατιωτικές δαπάνες που μοιράζονται επίσης οι ίδιοι, ενώ πληρώνουμε κι από πάνω για να τους βοηθάμε στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη.
Εξυπακούεται ότι πληρώνουμε και το ...μερίδιο όλων των παραπάνω, αφού η σχέση τους με την Εφορία συνίσταται στο τρίπτυχο «φοροαπαλλαγή - φοροελάφρυνση - ρύθμιση χρεών».
Αυτά η «πρακτική αριθμητική» δεν τα λέει. Οπως και αδυνατεί να απαντήσει στο ερώτημα πώς θα ζήσει κάποιος με τα χρήματα που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Υπάρχει, όμως, μια άλλη ...«πρακτική» που τα εξηγεί όλα. 
Η «πρακτική» της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που οι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν για να την διαιωνίσουν και να την βαθύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου