Ο πρωθυπουργός επιμένει σε δημοψήφισμα για την εξυγίανση τάχα του πολιτικού συστήματος. Είναι αποπροσανατολισμός χειρίστου είδους.
Προβάλλεται ως λαϊκή συμμετοχή, διεύρυνση δημοκρατίας, ενώ ουσιαστικά αποτελεί το μέσο επιβολής ενός άκρως αντιδραστικού πολιτικού συστήματος, με θεσμοθέτηση κρατικών παρεμβάσεων στη λειτουργία των κομμάτων, στη διαμόρφωση της πολιτικής και των οργάνων τους, στα οικονομικά τους, ζητήματα που είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση.
Στόχος όχι να υπηρετήσουν καλύτερα το λαό, αλλά το καπιταλιστικό σύστημα. Θέλουν τη φίμωση της πολιτικής του ΚΚΕ που αντιστρατεύεται τον καπιταλισμό ως την ανατροπή του, για να θωρακίσουν την εξουσία του κεφαλαίου.
Και θα προωθήσουν τέτοιες αντιδραστικές αλλαγές, με τη βιτρίνα της διαφάνειας, του καθορισμού θητείας των βουλευτών, της αυστηροποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών κλπ., ως μέτρα που θα αποσοβούν τάχα τη διαπλοκή.
Αλλά έτσι η Βουλή θα γίνει φιλολαϊκή;
Αυτό το «τίμιο» αστικό πολιτικό σύστημα τι νόμους θα ψηφίζει και θα εφαρμόζει;
Για το λαό ή για το κεφάλαιο, τα συμφέροντα του οποίου διαχειρίζεται;
Θα αυξάνει μισθούς και συντάξεις, θα μειώνει την ανεργία, θα παρέχει δωρεάν Υγεία, Παιδεία;
'Η θα ενισχύει την εκμετάλλευση, την κερδοφορία, την καπιταλιστική ανάπτυξη;
Ο λαός να ματαιώσει το δημοψήφισμα - παγίδα.
Με τους αγώνες και τις εκλογές.
Μπορεί με την καθολική συμμετοχή του, εγκαταλείποντας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ενισχύοντάς το αποφασιστικά.
Είναι μια ευκαιρία να φέρει ένα νέο, σε όφελός του, συσχετισμό δυνάμεων, μια αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση και ισχυρό λαϊκό κίνημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου