Ανεβάζοντας σε νέα επίπεδα τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, ο ΛΑ.Ο.Σ., διά του προέδρου του
Γ. Καρατζαφέρη, απείλησε την περασμένη βδομάδα να αποσυρθεί απ' τη Βουλή, επισήμως σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα βρίσκουν, ώστε όλοι μαζί, όσοι δηλαδή ευθύνονται για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του λαού, να ...σώσουν τη χώρα.
Ρίχνοντας ένα θορυβώδες πυροτέχνημα στον αέρα, ο Γ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να δώσει ώθηση στη γενικότερη προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος για την ενσωμάτωση και τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών αντιδράσεων.
Με άλλα λόγια, ο ΛΑ.Ο.Σ., σαν οργανικό κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος και κόμμα της πλουτοκρατίας, βάζει για λογαριασμό της το ψευτοδίλημμα «συναίνεση των αστικών κομμάτων μέχρι το επίπεδο της διακυβέρνησης ή εκλογές». Ο ίδιος άλλωστε ομολογεί ότι η σκέψη του να αποσύρει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του στόχο έχει «να ξεκινήσει η διαδικασία, δηλαδή, να λειτουργήσουμε σαν ένα "χαστούκι" σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα». Στο διά ταύτα, ζητάει από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν "πάει άλλο". 'Η θα έλθουν να "βάλουν πλάτη" να σώσουμε τον τόπο (...) Το σημαντικό είναι να υπάρξει συνευθύνη. Να μπούμε μέσα και να "τραβήξουμε κουπί"».
Η όλη επιχείρηση είχε και έντονα στοιχεία θεατρινισμού, καθώς αμέσως μετά την «απειλή» ακολούθησε μια συνάντηση του Γ. Καρατζαφέρη με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο. Η μεταξύ τους συζήτηση αφορούσε μια Επερώτηση του ΛΑ.Ο.Σ. για το δημογραφικό, ωστόσο «έφτασε» στα ΜΜΕ σαν συνάντηση σχετική με την πρόθεση απόσυρσης απ' τη Βουλή. Κύκλοι του ΛΑ.Ο.Σ. μάλιστα διέρρεαν ότι επίκειται και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο ίδιο πνεύμα, αργότερα, η συνάντηση Καρατζαφέρη με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για ζητήματα σχετικά με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, παρουσιάστηκε σαν αναζήτηση από τη μεριά του ΛΑ.Ο.Σ. των προβλέψεων του Συντάγματος αν αποχωρήσει από τη Βουλή.
Σε περίπτωση αποχώρησης ενός κόμματος από τη Βουλή, το Σύνταγμα προβλέπει τη διεξαγωγή εκλογών στις περιφέρειες που προκύπτουν κενές έδρες. Στην περίπτωση του ΛΑ.Ο.Σ., οι περιφέρειες αυτές ταυτίζονται με τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά περιοχές της χώρας, αντιπροσωπευτικές της εκλογικής δύναμης όλων των κομμάτων σε εθνικό επίπεδο. Αν και για να προκληθούν εκλογές, πρέπει να υπακούσουν στο κέλευσμα Καρατζαφέρη όχι μόνο οι υπάρχοντες βουλευτές, αλλά και όλοι οι επιλαχόντες, το πυροτέχνημα είχε στόχο να δείξει στην πλουτοκρατία την προθυμία του ΛΑ.Ο.Σ. με κάθε μέσο να πρωτοστατήσει στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού προς όφελός της.
Η εντυπωσιοθηρία στην οποία επιδίδεται ο Γ. Καρατζαφέρης, δεν είναι άσχετη κι απ' την απέλπιδα προσπάθειά του να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή ως βασικός στυλοβάτης της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Οχι τυχαία, το τελευταίο διάστημα, επιδεικνύοντας εξαιρετικές ικανότητες χαμαιλεοντισμού, μοχθεί να καταγραφεί για την υποτιθέμενη έγνοια του για την πατρίδα και το λαό. Ωστόσο, ο ΛΑ.Ο.Σ., έναν καημό έχει στην πραγματικότητα. Το πώς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις θα «τσιμενταριστούν», ώστε με πυγμή να εφαρμόσουν σε βάρος του λαού την πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
Προς τούτο ο Γ. Καρατζαφέρης έχει απευθύνει άπειρες εκκλήσεις και προτροπές προς τον πρωθυπουργό αλλά και τον πρόεδρο της ΝΔ, για συναίνεση και συνευθύνη. Την ίδια ώρα βέβαια, κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για «αδυναμία και ανεπάρκεια» και τον Αντ. Σαμαρά ότι «σκέπτεται περισσότερο τον εαυτό του από την πατρίδα (...) είναι αδίστακτος, δεν έχει μεγαλείο, αδυνατεί να συζητήσει, όλος ο κόσμος διαφωνεί, ακόμη και οι βουλευτές του»! Παρ' όλα αυτά, προβάλλει στο λαό σαν διέξοδο και λύση το να ενώσουν αυτοί οι δύο τα κατ' αυτόν ελαττώματα και τις ανεπάρκειές τους!
Βεβαίως, ανεξάρτητα από λαϊκίστικες δηλώσεις που στοχεύουν στο να ψαρέψουν στα θολά νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας, ο Γ. Καρατζαφέρης γνωρίζει καλά πως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους ως πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης. Και τους ζητά να την κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματικά, μαζί. Σε ποια κατεύθυνση; Δηλώνει ο ίδιος: «Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί, αλλά, θα πρέπει να μειώσουμε το εισόδημά μας αισθητά και ουσιαστικά, όχι όπως έγινε. Μπορούμε να περιορίσουμε τις ανάγκες μας; Μπορούμε». Και παρακάτω: «Το θέμα δεν είναι τα κλεμμένα. Αυτό είναι άλλοθι (...) Δόθηκαν πολλά λεφτά. Ποιος έστειλε τον αγρότη από τα χωράφια στο καφενείο; Ξέμαθε στο καφενείο. Δε δούλευε ο αγρότης όπως δούλευε (...) Από εκεί και πέρα είχε χαθεί το παιχνίδι. Και χάθηκε από τη βολεψιά μας, χάθηκε από τον τρόπο που μας έμαθαν κάποιοι να ζούμε αυτά τα χρόνια (...) Δεν μπορεί να υπάρχει "επίδομα αφύπνισης", "επίδομα προθέρμανσης" κ.λπ. Δεν μπορεί να δίδονταν ευχερέστατα επιδόματα για το "ρελέ", τον "διακόπτη" του τρόλεϊ ή της "προπέλας" (...) Αυτά τα λάθη πληρώνουμε σήμερα εμείς»...
Για το ΛΑ.Ο.Σ. δε φταίει η παράνομη και η «νόμιμη» κλεψιά στην οποία βασίζεται ο καπιταλισμός και υπηρετούν τα αστικά κόμματα. Δεν φταίει που ο αρπαγμένος πλούτος απ' τους πραγματικούς του ιδιοκτήτες, τους εργάτες, έγινε προνόμια, απαλλαγές, τζάμπα χρήμα για την πλουτοκρατία. Κατά τον Γ. Καρατζαφέρη φταίει ο λαός, τον οποίο φοβερίζει για να πληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας! Αυτή η πρόκληση βρίσκεται στον πυρήνα μιας καλοδουλεμένης προπαγάνδας που θέλει να πείσει κάθε άνθρωπο του μόχθου ότι ευθύνεται, αν όχι ότι είναι ο αποκλειστικά ένοχος, για την κρίση, για τα χρέη, για τα ελλείμματα. Να τον πείσει λοιπόν να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την εξόφληση του λογαριασμού.
Αυτή την προπαγάνδα δουλεύει ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο πρόεδρός του. Γιατί δουλεύουν για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους. Είναι οργανικό κομμάτι του συστήματος, δεκανίκι του δικομματισμού στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και σαν τέτοιο πρέπει να πολεμηθεί από το λαό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου