Σελίδες

14 Μαΐ 2011

Η έξαρση της εγκληματικότητας.



Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι στην κυριολεξία εκρηκτική. 
Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι Ελληνες και μετανάστες, οι μικροί επαγγελματίες βρίσκονται στο έλεος της δράσης εγκληματικών κυκλωμάτων, αλλά και της δολοφονικής δράσης ακροδεξιών ομάδων. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τη δολοφονία του 44χρονου στην Γ' Σεπτεμβρίου και του 21χρονου από το Μπαγκλαντές, είναι χαρακτηριστικά για το τι συμβαίνει στην πόλη. 
Η έξαρση της εγκληματικότητας είναι ένα ακόμη δείγμα της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος, δείγμα ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον εργαζόμενο λαό, ότι απειλεί την ίδια του τη ζωή. Το έγκλημα - ιδίως το οργανωμένο - τα ναρκωτικά, η πορνεία, η εκμετάλλευση μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα αποτελούν μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με υπέρογκα κέρδη, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο παγκόσμιος τζίρος από τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών το 2010 έφτασε τα 270 δισ. ευρώ (στοχεία UNICEF), ο τζίρος των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από την πορνεία το 2010 έφτασε το 1 δισ. ευρώ (στοιχεία ΕΣΥΕ). 
Και κάθε χρόνο αυτά τα νούμερα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο...
Τα αστικά πολιτικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους, τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μιλούν για αύξηση της εγκληματικότητας, από μετανάστες. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι στο οργανωμένο έγκλημα δρουν και μετανάστες, όπως και Ελληνες. Αλλά εδώ παραλείπουν συνειδητά να μιλήσουν για τα αίτια της εγκληματικότητας. Η εύκολη λύση είναι να παρουσιάσουν σαν αιτία το ότι στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας ζουν πολλοί μετανάστες. Μόνο που αυτό είναι το αποτέλεσμα της δράσης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ, στις οποίες τα κόμματα του κεφαλαίου συμμετέχουν. Αυτά τα κόμματα είναι συνυπεύθυνα για τον ξεριζωμό των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και αλλού. Τα ίδια αυτά κόμματα στηρίζουν με νύχια και με δόντια το καπιταλιστικό σύστημα, την εκμετάλλευση, την ανταγωνιστικότητα και την εμπορευματοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Στηρίζουν το κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο γεννιούνται η εγκληματικότητα, η κυκλοφορία των ναρκωτικών, η πορνεία και μια σειρά εκφυλιστικά κοινωνικά φαινόμενα. Κάθε χρόνο, τα ίδια τα στατιστικά στοιχεία των μηχανισμών των αστών το επιβεβαιώνουν...
Από την υποβάθμιση και την εγκληματικότητα και στο κέντρο της Αθήνας, επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Επιδιώκουν να γίνουν ιδιοκτήτες τεράστιων περιοχών και οικοδομικών τετραγώνων αγοράζοντας κοψοχρονιά. 
Και στη συνέχεια - με τη βοήθεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - να τις μετατρέψουν σε χρυσοφόρες περιοχές, μέσω σχεδίων ανάπλασης που ήδη βρίσκονται στα σκαριά. Να γίνουν, από περιοχές κατοικίας και επαγγελματικής δραστηριότητας, ζώνες υψηλής εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης. Επιπλέον, τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο τροφοδοτούν τη δράση κρυφών και φανερών μηχανισμών, υπηρεσιών, ρατσιστικών οργανώσεων, που θέλουν να καλλιεργήσουν το μίσος ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες εργατικές λαϊκές οικογένειες. Και, στη συνέχεια, να δικαιολογήσουν τα μέτρα καταστολής που στρέφονται ενάντια σε όλους, ανεξαιρέτως εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας.
Οι Ελληνες και οι μετανάστες πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, που έχουν την πρώτη ευθύνη. Και να διεκδικήσουν οργανωμένα τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/5/11, 12:11 π.μ.

    ο κύριος Παπουτσής παραδέχεται,ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει
    (άλλο ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει με το παρακράτος
    δηλαδή κύριε Παπουτσή λέω εγώ δεν ελέγχετε και την ΚΥΠ
    (ΔΗΛΑΔΗ,μπορεί ένας να φορέσει κουκούλα,να κάνει τον αναρχικό,και να κάψει κανα δυο τρεις λέω εγώ,,αφού παραδεχτήκατε ότι είναι αυτόνομοι,και δεν τους ελέγχετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή