Σελίδες

21 Μαΐ 2011

Ξετσίπωτη κοροϊδία...





Η κοροϊδία πάει σύννεφο από τον πρωθυπουργό, που έχει κάνει το ψέμα προσφάι και την εξαπάτηση τέχνη. Εφτασε στο σημείο να δηλώσει κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε προχτές με το προεδρείο των εργατοπατέρων της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), ότι μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα «αγωνιζόμαστε για τις συλλογικές συμβάσεις, για κοινωνική συνοχή και, ασφαλώς, για δικαιοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων»! Πράγματι δεν έχει όρια το θράσος τους. 

Εχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, έχουν επιβάλει ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, κι όμως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ξετσίπωτα ως προστάτης των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Μόνο την τελευταία χρονιά η κυβέρνηση, από κοινού με την τρόικα, έχει θεσμοθετήσει τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, έχει καθιερώσει τις ετήσιες συμβάσεις μαθητείας με αμοιβή 70% του κατώτατου μισθού, «απελευθέρωσε» τις απολύσεις αυξάνοντας το όριο από το 2% στο 5%, μειώνοντας ταυτόχρονα την αποζημίωση των απολυμένων με το κόλπο του περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης, επέκτεινε το χρόνο δοκιμαστικής περιόδου εργασίας από 2 σε 12 μήνες, διάστημα στο οποίο η απόλυση δεν συνοδεύεται από αποζημίωση, αύξησε σε 9 μήνες από 6 την περίοδο που επιτρέπεται η εκ περιτροπής απασχόληση κ.ά. 
Στην πράξη, βέβαια, κυριαρχούν η εκ περιτροπής εργασία, οι ατομικές συμβάσεις, η εργασιακή ζούγκλα. 
Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει σωτηρία, αν δε χειραφετηθεί από τα κόμματα του κεφαλαίου και δεν ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/5/11, 11:57 μ.μ.

    http://www.ustream.tv/channel/motionlook#utm_campaign=synclickback&source=http://attikanea.blogspot.com/&medium=8306676

    ΑπάντησηΔιαγραφή