Σελίδες

21 Μαΐ 2011

Τα ίδια παραμύθια περί «εθνικού σκοπού»...



ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ, «η κυβέρνηση είναι ταυτισμένη με το λαό» και «σύμμαχος με κάθε πολίτη». 
Δεν τα λέμε εμείς, ο πρωθυπουργός τα λέει....
Το πώς ...διανοείται και τα λέει, είναι ένα άλλο θέμα, που προφανώς έχει να κάνει με το θράσος και την προκλητικότητα που διακρίνει ολόκληρη την κυβέρνηση. 
Που κάνει όσα κάνει και υποστηρίζει ότι τα κάνει «για το καλό μας».
Φυσικά, ο πρωθυπουργός μάς κάλεσε μεταξύ άλλων να ...αλλάξουμε και νοοτροπία, αφού και αυτή είναι μεγάλο πρόβλημα, αφού δεν ταιριάζει με τις ανάγκες των καιρών.
Να υποθέσουμε ότι μέσα σε αυτήν την «αλλαγή νοοτροπίας» εντάσσεται και το να μη θέλουμε να πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας, να μη θέλουμε δημόσια Υγεία και Παιδεία, να μη θέλουμε ωράριο, αποζημιώσεις και συντάξεις;

Γιατί μόνο μια τέτοια «νοοτροπία» ταιριάζει με την πολιτική τους.
Ισως, επίσης, θα πρέπει να αγχωνόμαστε κάθε φορά που τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν ανεβαίνουν με τους πρέποντες ρυθμούς; 
Και να δουλεύουμε λιγάκι παραπάνω;
Σίγουρα, θα ήταν ιδιαίτερα θετικό και θα έδινε «ενθαρρυντικό μήνυμα στις αγορές».
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ συνεχίζονται τα παιγνιδάκια με τις υποβαθμίσεις των διεθνών οίκων και χτες προστέθηκε και ο Φιτς (οίκος είναι κι αυτός) με μία νέα υποβάθμιση.
Να σας θυμίσουμε, πάντως, ότι όλοι αυτοί οι σχηματισμοί είναι οι ίδιοι που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν προσλάβει κατά καιρούς ως συμβούλους του ελληνικού κράτους και τους έδιναν πλουσιοπάροχες αμοιβές με λεφτά των φορολογούμενων.
Και να είστε βέβαιοι ότι με το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που ...«ψήνεται» αρκετοί θα είναι αυτοί που θα ...ξαναπροσληφθούν και θα ξαναπλουτίσουν σε βάρος του ελληνικού λαού.
 Κι όλα αυτά, για να ξεπουλήσουν την περιουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου