Σελίδες

24 Μαΐ 2011

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ...



Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου, με τον οποίο η Εκκλησία δίνει «χέρι βοήθειας» στο αστικό κράτος όποτε το τελευταίο βλέπει τα «σκούρα» στην εφαρμογή της αντιλαϊκής του πολιτικής αποτελεί η χτεσινή συνέντευξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9».
Ο γνωστός για τα εθνικιστικά και φασιστικά «παραληρήματα» του μητροπολίτης, αυτή τη φορά, «επιστράτευσε» τη μαύρη προπαγάνδα του υπέρ της «συναίνεσης» που απαιτεί η εγχώρια αστική τάξη και το ξένο κεφάλαιο από τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. 
Και το έκανε με την ανάλογη «δόση» αντικομμουνισμού, αφού φυσικά ενοχλεί σφόδρα η στάση του ΚΚΕ να αρνηθεί να δώσει «άλλοθι» στην κυβέρνηση, αποδεχόμενο την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση, με αφορμή τη... «μεσοπρόθεσμη» νέα επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ο Ανθιμος «έπαιξε» το «ρόλο» του, ξεπερνώντας, για μια ακόμη φορά, κάθε επικίνδυνο όριο: «Η γραμμή μου δεν είναι κομματική ή πολιτική. Είναι γραμμή εθνική, το συμφέρον στο σύνολο της πατρίδας, ό,τι μπορώ να προσφέρω. Και με τη βοήθεια του Θεού έχω προσφέρει πολλά. Πρόκειται για εθνικό θέμα και βλέπω την αγωνία του Πρωθυπουργού. Ο άνθρωπος έχει ''ρέψει'' από την υπόθεση αυτή. Ερχονται τα κόμματα και η κα Παπαρήγα και λέει ''εγώ δεν θα πάω''. Ποια είσαι εσύ που δεν θα πας; Δεν είσαι Ελληνίδα; Δεν θέλεις να σωθούμε; Δεν θέλεις να μετριάσουμε το κόστος αυτής της περιπέτειας; Να πάνε και να πουν τις απόψεις τους»!
Πάει, πράγματι, πολύ να εγκαλεί ο Ανθιμος για πατριωτισμό το ΚΚΕ. Του οποίου η κρυστάλλινη και πραγματικά πατριωτική στάση επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά σήμερα, με τις θέσεις και την πολιτική του που περικλείεται στο σύνθημα: «Πατριωτισμός είναι η πάλη για να μην πτωχεύσει ο λαός»!
Ο «πατριωτισμός» του κ. Ανθιμου είναι η ιδεολογική τρομοκράτηση του λαού, για να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχθεί το σφαγιασμό του παρόντος και του μέλλοντός του και να ζει στην κόλαση των μεγαλοεπιχειρηματιών, μ' αυτούς είναι...

2 σχόλια:

  1. Είναι αστείο κάποιος να θεωρεί πατριωτική τη στάση του ΚΚΕ όταν καθ’όλη τη διάρκεια (30 χρόνια) λήψεως δανείων έκανε την ‘πάπια’ καθήμενο στη γωνία του τρώγοντας το κοκαλάκι που του έδιναν, πότε σαν αυξήσεις μισθών και πότε σαν επιδοτήσεις!
    Πατριωτική θα ήταν η στάση αποχής από κάθε είδους μετοχή στα δανεικά εκ καπιταλιστικών χεριών!
    Αν δε το καταλάβατε, εσείς και μόνο θεωρείτε εαυτούς πατριώτες. Είναι όμως έτσι;

    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αρη, σίγουρα δεν έχεις διαβάσει ούτε το πρόγραμμα του ΚΚΕ, ούτε τις θέσεις του για την κρίση και το χρέος.
    Με μια απλή ανάγνωση των θέσεων του ΚΚΕ θα διαπίστωνες ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι το χρέος αλλά η καπιταλιστική κρίση, τα δάνεια δεν τα πήρε ο λαός αλλά η πλουτοκρατία, δηλ. η αστική τάξη, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε και το ΚΚΕ ωφελήθηκαν απο τα δάνεια ή συμμετείχαν με τον ένα ή άλλο τρόπο σε αυτά.
    Τα δάνεια έγιναν κέρδος της πλουτοκρατίας και σήμερα είναι καταθέσεις στην Ελβετία (600 δισ. ευρώ) και αλλού, είναι τεράστια απάτη του συστήματος που θεωρεί συνένοχους τους εγραζόμενους με την κρίση και το χρέος. Σ' αυτό το blog υπάρχουν πολλές αναρτήσεις που τεκμηριώνουν ότι που πήγαν τα λεφτά των δανείων, σου προτείνω μια σημερινή :
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/05/blog-post_1003.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή