Σελίδες

24 Μαΐ 2011

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ.



Μη καταβολή της 5ης δόσης του δανείου θα σήμανε χρεοκοπία, αποφάνθηκε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι κρατά ο ίδιος το πιστόλι - της χρεοκοπίας - στον κρόταφο του λαού.
 «Η επιλογή αυτή (σ.σ. της μη καταβολής της 5ης δόσης) θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα χρεοκοπία», υποστήριξε (στο «Εθνος της Κυριακής»), παρόλο που μέχρι πριν λίγο καιρό ο ίδιος και οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι η δόση είναι διασφαλισμένη, ανεξάρτητα από τα δήθεν «παζάρια» με την τρόικα. Επαναφέρουν όμως την απειλή της χρεοκοπίας για να κρατούν διαρκώς τρομοκρατημένο το λαό και να περνάνε ολοένα και πιο βάρβαρα και αντιδραστικά μέτρα. 

Επισείουν επίσης τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας για να εκβιάσουν τη συναίνεση υποτίθεται με τα άλλα αστικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, στην πραγματικότητα όμως θέλουν να καθυποτάξουν τον ίδιο το λαό. 
Θα συνεχίσουν λοιπόν να εμφανίζουν ως «κόκκινη γραμμή» την αποφυγή της «χρεοκοπίας της πατρίδας», ταυτίζοντας ως συνήθως την πατρίδα με το συμφέρον της πλουτοκρατίας. 
Ομως αυτό ακριβώς συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, διαπιστώνοντας ότι σε αυτούς δεν έφτασε ούτε ένα ευρώ από τις προηγούμενες τέσσερις δόσεις του δανείου από την τρόικα. 
Αντίθετα, μόνο άγριες θυσίες και πρωτοφανή μέτρα που τσάκισαν τη ζωή τους ήταν το αντίτιμο για τη «μη χρεοκοπία». 
Αυτό λοιπόν που έχει σημασία είναι να χαράξει ο λαός τη δική του «κόκκινη γραμμή», που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη ρήξη και ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου