Σελίδες

16 Απρ 2011

Ξεφτίλα δίχως όρια...



Το ρεσιτάλ της ξεφτίλας των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, στο διαρκή αγώνα που κάνουν για να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική και το μονόδρομο της πλουτοκρατίας, δεν έχει όρια. 
Τελευταίο δείγμα γραφής η χτεσινή δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ που στην πραγματικότητα αποδέχθηκε πλήρως την ουσία των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να προσαρμόσει τις ανάγκες και τους αγώνες των εργαζομένων σε αυτό το πλαίσιο! «Ο "στενός κορσές" του μνημονίου αποδεικνύεται όχι μόνο άδικος αλλά και αναποτελεσματικός. Μόνον αν ο δημοσιονομικός εξορθολογισμός συνδυαστεί με πολιτικές που θα καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο υπάρχει ελπίδα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Γ. Παναγόπουλου,
με την οποία επιβεβαιώνει περίτρανα ότι θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός για το κρατικό χρέος, παρόλο που γνωρίζει ότι δεν ευθύνονται στο ελάχιστο. 
Δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαρακτηρίζει «εθνικό σχέδιο», τον πόλεμο της πλουτοκρατίας κατά του λαού και το σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, ούτε να τοποθετείται υπέρ του «εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών», δηλαδή στο πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών... 
Δεν εκπλήσσει όμως κανέναν η προδοτική στάση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, που σταθερά και σε κάθε βήμα βάζουν γερές πλάτες για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνθλίβει τη ζωή των εργαζομένων, του λαού. 
Οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν τίποτα και οργανώνουν από τα κάτω και με το ΠΑΜΕ την αντεπίθεσή τους για να πάρουν όλα όσα τους ανήκουν.

Προχτές, σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους του ΟΠΑΠ, η ΓΣΕΕ έβγαλε ανακοίνωση με τον τίτλο «ιστορική ανατροπή», διανέμοντας ένα κείμενο με το οποίο πανηγύριζε για τη δικαστική δικαίωση των εργαζομένων. Στο τέλος του κειμένου ζητούσε από την κυβέρνηση «να εκτελέσει την απόφαση του Δικαστηρίου και να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». 
Δηλαδή, ζητούσε να έχουν σταθερή εργασία μόνο όσοι είναι απαραίτητοι στις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του αστικού κράτους και του κεφαλαίου, ανάγκες που η καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας αναδεικνύει ότι καμιά σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα.
Χτες, με νέα της ανακοίνωση, η διοίκηση της ΓΣΕΕ ανέλαβε να διαλύσει κάθε παρεξήγηση ότι νοιάζεται για τις ανάγκες των εργαζομένων. 
Σημειώνει λοιπόν πως «με τη μεγάλη νίκη της 14/04/2011 κερδήθηκε από τους εργαζομένους άλλη μία μάχη στο δύσκολο πόλεμο κατά της κατάχρησης, των διαδοχικών συμβάσεων δήθεν ορισμένου χρόνου ή έργου, της ανασφάλιστης εργασίας, της ομηρίας». 
Αυτό με το οποίο διαφωνεί λοιπόν είναι η «κατάχρηση» των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η κατάχρηση της προσωρινής δουλειάς. 
Μην το παρακάνουμε βρε παιδιά, αυτό λέει ουσιαστικά η ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου