Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Η σύζυγος Πάγκαλου απαιτεί αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ!!!Αγωγή κατά μιας κατοίκου της Κερατέας κατέθεσε η σύζυγος του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, για όσα είπε η κάτοικος σε πρόσφατη εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ζητώντας μάλιστα από την ενάγουσα το ποσό των 300.000 ευρώ και την κράτησή της για 12 μήνες! 

Όπως προκύπτει από την αγωγή που υπέβαλλε η κ. Χριστοφάκη κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού, η πρώτη θεωρεί απαξιωτικό να την αποκαλούν με το επώνυμο του συζύγου της, αφού τονίζει ότι αναφέρθηκε σκόπιμα στην ίδια με το επώνυμο του συζύγου της (Παγκάλου) με σκοπό να την απαξιώσει!

Τα ακριβή λόγια της Ελευθερίας Ψυχογιού στην εκπομπή ήταν τα εξής:

«Ως κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού (…) καταγγέλλουμε την κυρία Παγκάλου η οποία καταψήφισε την στήριξη στην Κερατέα. Διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τα λεφτά, διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τον Οτσαλάν, διότι και εμείς δεν φάγαμε και εκείνο το παιδάκι που δεν πρόλαβε να γεννηθεί και η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπάει την Τρίτη που μπήκαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα».

Όπως αναφέρει στην αγωγή της η κ. Χριστοφάκη, «η εναγόμενη εξαπέλυσε στοχευμένη, αήθη και απρόκλητη επίθεση εναντίον μου με τη χρήση άκρως συκοφαντικών και ψευδών ισχυρισμών που ως στόχο είχαν να με εμφανίσουν ως ηθικό ή φυσικό αυτουργό της απώλειας ενός κυοφορ ούμενου παιδιού αφετέρου δε, ως άνθρωπο ανήθικο. Διεφθαρμένο και αδιάφορο για τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Ακόμα η εναγόμενη επιχείρησε να ταυτίσει τις επιλογές και τις ενέργειές μου με αυτές του συζύγου μου Θεόδωρου Πάγκαλου με τελικό σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου που ασχολείται με τα κοινά του τόπου του».

Το πρόβλημα της κυρίας Χριστοφάκη είναι λοιπόν ότι «η εναγόμενη επιχειρεί με ειρωνικό τρόπο να με ταυτίσει με τον σύζυγό μου και τις πολιτικές του επιλογές, θίγοντας έτσι την εν γένει προσωπικότητά μου», ενώ αντικρούει στην αγωγή της τις κατηγορίες αναλυτικά.

Παρατίθεται η απάντηση της εναγόμενης κ. Ελευθερίας Ψυχογιού. 
«Η σύζυγος του κ. Παγκάλου επέλεξε για τους δικούς της λόγους, παραφράζοντας τα λεγόμενα μου, υποθέτοντας ότι αναφέρομαι στο πρόσωπό της, να μου κάνει αγωγή ζητώντας μου το ποσό των 300.000 ευρώ και την προσωρινή μου κράτηση διάρκειας δώδεκα μηνών. Ο σύζυγος μου ονομάζεται Βλαβιανός. Ουδέποτε θα θεωρούσα ότι θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπεια μου εάν με αποκαλούσε κάποιος κυρία Βλαβιανού.
Πέραν τούτου έχω κάθε δικαίωμα ως πολίτης να ισχυρίζομαι ότι δεν έφαγα τα λεφτά κανενός, ότι δεν συμμετείχα στην παράδοση του Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές και βεβαίως ότι δεν ευθύνομαι για το θάνατο κανενός παιδιού ή εμβρύου.
Σημειωτέον, την ημέρα της εκπομπής ήταν κι η μαύρη επέτειος της παράδοσης του Οτσαλάν, που σύμφωνα με δημοσιεύματα εδιώχθη από το σπίτι του Έλληνα Πρέσβη στο Ναϊρόμπι από τον κ. Μπόμπο που για μεγάλο χρονικό διάστημα ηγείτο των επιχειρήσεων των ΜΑΤ στην Κερατέα .
.
Η ελευθερία της έκφρασης καθώς κι η διεκδίκηση, η αγωνία κι ο αγώνας για μια καλύτερης κοινωνίας είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη.
Όσοι αρνούνται το δικαίωμα αυτό καταζητούνται απ ό την σύνεση, τη λογική και την δημοκρατία. Θα συνεχίσω λοιπόν με το ίδιο σθένος να συμμετέχω στα κινήματα εκφράζοντας ελεύθερα την γνώμη και την άποψη μου, σεβόμενη το Σύνταγμα ,αρνούμενη να συμβιβαστώ ή να υποκύψω σ εκβιασμούς, εκφοβισμούς και τακτικές που δεν τιμούν την δημοκρατία κι εκτρέφουν "τέρατα" όπως λέει κι ο Μ. Χατζιδάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο Μάνος Χατζιδάκης είπε: «Από την ώρα που ο Φρανκεστάιν γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, ο κόσμος προχωράει μαθηματικά στη εκμηδένισή του. Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται, αλλά συνήθισε να φοβάται.
Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο, απ' το μυαλό της κότας. Απ' το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ' ένα σκύλο, ή τέλος πάντων, μ' ένα ζώο δυνατό που βρυχάται. Τι να τους πως και πώς να τους το πω. Και μήπως δεν είναι εξευτελισμός, αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τις σκέψεις μου, κάτω από φράσεις και ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μας κότας, που όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει και να μας καθοδηγεί;
Η υποταγή, ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πως πρέπει, του πως οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε;
Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος, που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά.
Το τέρας είχε αρχίσει να κυκλοφορεί. Οι οδοκαθαριστές άρχιζαν την παράστασή τους με Σαίξπηρ, Σίλλερ και Αισχύλο , μιασ και ανήκουν δικαιωματικά στο υπουργείο Πολιτισμού. Χορός από τραβεστί, ψάλλει τα χορικά του Θεοδωράκη και αποσύρεται εις τας μικράς οδούς, χορεύοντας συρτάκι. Τουρίστες Γάλλοι, Άγγλοι κι' Ελβετοί παρακολουθούν κι ανατριχιάζουν μπρος σ' αυτό το παραδοσιακό μας μεγαλείο. Το τέρας γίνεται γελοίο και κυκλοφορεί ανενόχλητο από Ωδείο σε Ωδείο. Η κλασσική μας Μουσική γίνεται Μαγειρείο. Κι όλος ο κόσμος απαιτεί επιδόματα ειδικά από το Δημόσιο Ταμείο.
Το ερώτημα περνάει απ' τις ηλεκτρικές εφημερίδες της κεντρικής πλατείας. Πως θα αντιδράσουμε και πως δε θα συμβιβαστούμε με το τέρας;
Θυμάστε τι έγινε στην «Ερωφίλη». Ο κόσμος της είχε για βασικές αξίες, το ήθος, την αλήθεια και την ομορφιά. Κι έτσι όταν παρουσιαζότανε η μορφή του τέρατος, αναστάτωνε το κοινό αίσθημα, εκ βαθέων, και προκαλούσε απρόσμενη, άμεση και καθοριστική αντίδραση. Μόλις ο Βασιλιάς έβγαλε τον μανδύα του μεγαλείου και το προσωπείο του αγαθού αρχηγού πατέρα, κι εφάνη στο πρόσωπό του η μορφή του τέρατος, ο Χορός, από γυναίκες, ορμά πάνω του, τον ποδοπατά, τον θανατώνει και τον εξαφανίζει.
Αυτό σημαίνει πως ο χορός των γυναικών αυτών, και δεν φοβήθηκε, αλλά και πως δεν μπορούσε ποτέ να μοιάσει με το πρόσωπο του τέρατος."
Μάνος Χατζιδάκις Κυριακή, 30 Ιουλίου 1978

Υ.Γ :Δεδομένου ότι η ηλιθιότητα κι η βλακεία είναι απρόβλεπτες και έχουν την τάση να τείνουν στο άπειρο, ελπίζω η αναφορά μου στον αείμνηστο Μ. Χατζιδάκη να μην γίνει αφορμή για να μου επιδοθεί άλλη μία αγωγή. Αν και κάποιοι με την ανοησία , την αλαζονεία και το έλλειμμα τσίπας , που τους δέρνει δεν αποκλείεται να ζητήσουν τα «ρέστα» ακόμη κι από τον Χατζιδάκη»…. 

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/04/300000.html#ixzz1JiSW1sWq

1 σχόλιο:

 1. Η κυρία Χριστοφάκη θίχτηκε επειδή η κυρία Ψυχογιού -κάτοικος της Κερατέας- την αποκάλεσε «κυρία Παγκάλου». Αν η κυρία Χριστοφάκη δεν θέλει να την αποκαλούν «κυρία Παγκάλου», δεν έχει παρά να χωρίσει τον κ. Πάγκαλο. Γιατί εμείς ως κυρία Παγκάλου την μάθαμε – η κυρία του κυρίου. Πριν δεν την ήξερε ούτε η μάνα της.

  Προφανώς, η κυρία Παγκάλου έχει αντιληφθεί πως το επίθετο του συζύγου της θα την κυνηγάει για όλη την υπόλοιπη ζωή της. Και επειδή μάλλον της απομένουν περισσότερα χρόνια ζωής από τον ηλικιωμένο σύζυγό της, η ντροπή του ονόματός του θα την ακολουθεί χρόνια – ως χήρα Παγκάλου πια.

  Είναι βέβαιο πως, όταν η κυρία Χριστοφάκη παντρεύτηκε τον κ. Πάγκαλο, θα θεωρούσε τίτλο το επίθετο του συζύγου της και θα πίστευε πως θα της άνοιγε όλες τις πόρτες –ακόμα και την πόρτα του δημαρχείου. Από την ημέρα που άρχισαν να πέφτουν τα γιαούρτια, η κυρία Παγκάλου άλλαξε γνώμη για τη δύναμη του επιθέτου του συζύγου της – από δύναμη έγινε βαρίδι.

  Είναι συγκινητική η προσπάθεια της κυρίας Παγκάλου να απαλλαγεί από το επίθετο του συζύγου της. Μπορεί να του ζητήσει να αλλάξει το επίθετό του και να πάρει το δικό της – ίσως, έτσι να περνάει κι αυτός απαρατήρητος και να γλιτώσει τα γιαούρτια και τις χριστοπαναγίες. «Ρε αλήτη Πάγκαλε, μαζί τα φάγαμε τα λεφτά;» «Δεν με λένε Πάγκαλο κύριε! Λέγομαι Χριστοφάκης!».

  Όσο για τις αγωγές που μοιράζει η κυρία Παγκάλου –γιατί ως κυρία Παγκάλου τις μοιράζει-, θα πρέπει κάποιος να της πει πως από τη στιγμή που ο σύζυγός της και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμα στη Δικαιοσύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν υπάρχει περίπτωση να την δικαιώσει κανένα δικαστήριο.

  Οι δικαστές δεν είναι χαζοί. Στην περίπτωση που καταδικάσουν την κυρία Ψυχογιού επειδή την αποκάλεσε κυρία Παγκάλου, αφενός θα κάνουν την κυρία Ψυχογιού εθνική ηρωίδα και αφετέρου θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο.

  Δεν είναι μόνο η κυρία Παγκάλου που ανησυχεί για το τι θα της συμβεί όταν ο σύζυγός της πάει στα θυμαράκια – έχουν και οι δικαστές τις δικές τους ανησυχίες για το μέλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή