Σελίδες

9 Απρ 2011

ΗΠΑ : Περικοπές 38 δις $ - με το ίδιο παραμύθι πείθουν τους λαούς παγκοσμίως ...

Αναδημοσίευση από redfly planet
Τις προηγούμενες δυο μέρες παίχτηκε στις ΗΠΑ ένα παιχνίδι ανάλογο με αυτό που ζούμε τον τελευταίο χρόνο στην χώρα μας. Το παιχνίδι του "Εαν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα, και σας κόψουμε μισθούς και παροχές, τότε δεν θα μπορούμε να σας πληρώσουμε καν".

Με το πρόχημα λοιπόν της εσωτερικής στάσης πληρωμών και την αναγκαστική απόλυση 800.000 δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη προχωράει σε περικοπές που σε πρώτη φάση θα φτάσουν τα 38 δις $ μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2011. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που αρκετά τρισεκατομμύρια $ έχουν φτάσει σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε ως ρευστό είτε ως εγγυήσεις, για την "διάσωσή" τους. Βεβαίως οι Αμερικάνοι, ως πρώτοι διδάξαντες στις μεθόδους παραπλάνησης λαών, έστησαν ολόκληρο καβγά μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, τάχα μου γιατι οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να παρθούν τα μέτρα, ενώ ο Ρεπουμπλικάνοι εκβίαζαν με καταψήφιση του Προϋπολογισμού και πτώση της κυβέρνησης, ώστε να περάσουν τα μέτρα !!! Φυσικά και δεν ήθελαν οι Δημοκρατικοί του Ομπάμα, ... αφού είναι και αυτοί φιλόπονοι ανθρωπιστές και σοσιαλιστές σαν το δικός μας ΠΑΣΟΚ !


Ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του (βίντεο παρακάτω) χαιρέτισε τη συμφωνία και ειδοποίεσε τους Αμερικάνους πως ευτυχώς δεν θα χάσουν τις δουλειές τους, αλλά μόνο ένα κομμάτι του πλούτου τους !!! "Προγράμματα στα οποία ο κόσμος βασίζεται θα κοπούν. Σημαντικά έργα υποδομής θα καθυστερήσουν. Όσο για εμένα, κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα έκανα τέτοιες περικοπές ..."ανέφερε και συμπλήρωσε κυνικά παρακάτω πως ... "η Αμερική πρέπει να αρχίσει να ζει με τα μέσα που διαθέτει και να μην τα υπερβαίνει." .... Ενεργοποιήθηκε κάποια ανάμνησή σας ?



Θυμίζουμε πως το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης των ΗΠΑ, ξεπερνά τα 15 τρις $, ενώ συνολικά οι υποχρεώσεις κράτους, νοικοκυριών και επιχειρήσεων ξεπερνά τα 57 τρις $.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου