Σελίδες

9 Απρ 2011

Νέες αντεπαναστατικές αποκαλύψεις.


Νέες αποκαλύψεις για τις αντεπαναστατικές ενέργειες των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση της Κούβας. 
Με συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται πως ο Ραούλ Καπότε, καθηγητής Πανεπιστημίου Παιδαγωγικών Επιστημών της Αβάνας, στρατολογήθηκε από αξιωματούχους του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην κουβανική πρωτεύουσα και στη συνέχεια ανέλαβε το ρόλο του πράκτορα «Πάμπλο» για τη CIA το 2006. 
Ο ίδιος ωστόσο υπηρέτησε τη χώρα του εκπληρώνοντας αποστολές για την Κούβα ως πράκτορας «Ντανιέλ». Οι οδηγίες της CIA ήταν ξεκάθαρες. 
Ο Καπότε έπρεπε να συλλέγει πληροφορίες και ταυτόχρονα να προωθεί, να ενθαρρύνει και να υποκινεί ομάδες διανοουμένων για να διεξάγουν συγκεκριμένες αντεπαναστατικές ενέργειες με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας. 
Οι πρώτες επαφές του με αξιωματούχους του Γραφείου Συμφερόντων έγιναν μέσω του πρώην προϊσταμένου γραφείου του πρακτορείου «Ρόιτερς» Αντονι Μπόουντλ και στη συνέχεια απέκτησε άμεσες επαφές με τους Αμερικανούς Ρενέ Γκρίνβαντ - πράκτορα της CIA που τη δεκαετία του ’60 είχε διοργανώσει επιθετικά σχέδια κατά της Κούβας - και Μαρκ Βαχτενχάιμ - συνεργάτη της CIA και ανάμεσα στα άλλα διευθυντή της Κουβανικής Πρωτοβουλίας Ανάπτυξης του Παναμερικανικού Ιδρύματος (PADF), που διαθέτει χρήματα από την Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη των ΗΠΑ (USAID), για τη χρηματοδότηση αντεπαναστατικών ενεργειών στην Κούβα.
Στο ντοκιμαντέρ, αναδεικνύεται η προτεραιότητα που δίνουν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ για τη δημιουργία υποτιθέμενων «ηγετών» που θα ακολουθήσουν τις επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση πως μέρος αυτής της πολιτικής του - που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια - είναι η στρατολόγηση διανοουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου