Σελίδες

15 Μαρ 2011

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ-ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ.

Το καράβι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ  έπλευσε σε νέα αντιλαϊκή ρότα. σε ρόλο προπαγανδιστή των κυβερνητικών θέσεων για το σύμφωνο του ευρώ.
Χειροκρότησε τις αποφάσεις της συνόδου  κορυφής των χωρών της ευρωζώνης, σπεύδοντας να  τις  παρουσιάσει σαν «θετική εξέλιξη» για τους εργαζομένους.

Kάλεσε το λαό να στρατευτεί κάτω από τη σημαία της αστικής τάξης, της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που επιβάλλει δραματική μείωση μισθών   νέα αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατάργηση κλαδικών συμβάσεων συρρίκνωση ιατροφαρμακευτικών παροχών ιδιωτικοποιήσεις νέα βαριά φορολογία για το λαό παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.


Μάλιστα μέσα στην φιλοκυβερνητική της ζάλη η ΠΑΣΚΕ δια στόματος Παναγόπουλου προτείνε  περιφερειακές συσκέψεις με στόχο να  εμπεδώσουν οι εργαζόμενοι την ανάσα που κατά τη ΓΣΕΕ  πήραν οι εργαζόμενοι από την επιμήκυνση του χρέους δηλαδή για το γεγονός  ότι ο λαός θα επωμιστεί περισσότερα βάρη για περισσότερα χρόνια .
Είναι φανερό ότι δικαιώνουν τη θέση του ΠΑΜΕ ότι με κάθε μέσο βάζουν της σφραγίδα τους σε όλο το εύρος της αντιλαϊκής επιδρομής αποδεικνύουν ότι  είναι επικίνδυνοι για το λαό υποσκάπτοντας κάθε βήμα ριζοσπαστικοποίησης της λαϊκής συνείδησης.
     Ότι η απομόνωση της ΓΣΕΕ από τους εργαζόμενους είναι προϋπόθεση για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος ενάντια στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο, την τρόικα.

Στην ίδια κατεύθυνση στρατεύτηκε και η ΔΑΚΕ παρά την κούφια αντιμνημονιακη της ρητορική υποστήριξε για άλλη μια φορά τη γραμμή της ενότητας  στη βάση της ταξικής υποταγής και σε αγαστή συνεργασία με την ΠΑΣΚΕ συμπορευτήκαν στην υλοποίηση των αποφάσεων της «Συνομοσπονδίας ελεύθερων συνδικάτων» η οποία στο πλαίσιο δράσης που κοινοποίησε  επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά  την στήριξη που παρέχει στα ευρωπαϊκά μονοπώλια .

 Η  παράταξη της αυτόνομης παρέμβασης αφού εξέφρασε την ανησυχία της για την  πτώση του κύρους της ΓΣΕΕ  σε κοινή πλεύση με τη ΠΑΣΚΕ συγκάλυψε τον στρατηγικό χαρακτήρα  του αντιλαϊκού  ολέθρου- για το λαό – των αποφάσεων  της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης παρουσιάζοντας τες  ως απαιτήσεις του γαλλογερμανικού άξονα, αθωώνοντας παράλληλα την Ε.Ε  ως συνασπισμό διασφάλισης των συμφερόντων των μονοπωλίων.
      Για μια ακόμα φορά επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους για το ρόλο της ΓΣΕΕ. Ζήτησε από αυτήν όχι μόνο την κλιμάκωση των αγώνων, αλλά να προσδώσει σε αυτούς πολιτικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα αρκέστηκε στην πρόταση «ενωτικών» συλλαλητηρίων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 14 Απρίλη. Πρόταση που η πλειοψηφία την απέρριψε λέγοντας: θα δούμε εάν και εφόσον παρουσιαστεί σημαντικό γεγονός.  
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να καταδικάσει την συνδικαλιστική πλειοψηφία στην απομόνωση να τσαλαπατήσει τους σχεδιασμούς του συμφώνου για το ευρώ και όλων των αντεργατικών στόχων της πλουτοκρατίας.
Οργάνωση τώρα στους τόπους δουλειάς στις γειτονιές.
Να παλέψουμε τώρα  για την ισχυροποίηση  της λαϊκής συμμαχίας στη γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων




Η Εκτελεστική Γραμματεία  ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου