Σελίδες

24 Μαρ 2011

Πόλεμος και συμφέροντα...

Αποκαλυπτική η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη σχέση των κομμάτων με τα διαφορετικά ταξικά συμφέροντα. 
«Εθνικό συμφέρον» για την κυβέρνηση ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος γι' αυτό συμμετέχει η Ελλάδα, «εθνικό συμφέρον» η δολοφονία λαών! «Η Ελλάδα ορθά είναι παρούσα στις εξελίξεις», είπε η ΝΔ, αλλά «οφείλουμε να προστατεύσουμε, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, τον ελληνικό τουρισμό, πολύτιμη πηγή εισοδήματος για τη χώρα μας». 
Η ΝΔ μπροστά στον πόλεμο μιλά κυνικά για τουρισμό! 
«Να αξιοποιήσουμε τις θέσεις του Αραβικού Συνδέσμου, της Γερμανίας, της Κίνας και της Ρωσίας», είπε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαλέγοντας ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. 
Το ίδιο και ο ΛΑ.Ο.Σ, λέγοντας «γιατί πάμε με τον Αμερικανό», ενώ «είναι κατά η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία». Κυβέρνηση - ΝΔ μίλησαν για πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε στον πόλεμο. 
Τα πλεονεκτήματα είναι οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, το έδαφος και ο εναέριος χώρος της Ελλάδας. 
Χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει ο πόλεμος, όπως δεν μπορούσε να γίνει στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ. 

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, αδίστακτη, όπως και η ΝΔ. 
Το ΚΚΕ αποκαλύπτοντας ότι ο πόλεμος γίνεται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ότι συμμετέχει η κυβέρνηση για τη διανομή της λείας, έθεσε το ζήτημα του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει μόνος του, ένοπλα ή μη ένοπλα, αν θα ανατρέψει το καθεστώς στη χώρα του. 
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι σε βάρος και του ελληνικού λαού. 
Πάλη ως την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου