Σελίδες

24 Μαρ 2011

Πρόκληση του μεγάλου κεφαλαίου...

ΩΣΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑ η κατασκευή 5 τουλάχιστον αυτοκινητόδρομων επειδή οι τράπεζες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τα έργα και οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν έχουν ρευστότητα...
Και τολμάνε να ανακοινώνουν κάτι τέτοιο! Κανονικά - με βάση όσα έχουν βγάλει από τον ελληνικό λαό οι συμπράξεις τραπεζών και κατασκευαστών - έπρεπε να φτιάχνουν δρόμους στην Ελλάδα για τα επόμενα 50 χρόνια, και μάλιστα δωρεάν.
`Η μήπως νομίζουν πως έχουμε ξεχάσει τις σκανδαλώδεις συμβάσεις με χιλιάδες προνόμια, τις καθυστερήσεις, τις υπερβάσεις και τα δεκάδες πανωπροίκια που πληρώνονταν για κάθε έργο που έφτιαχναν;
Αφήνουμε που πληρώνει αδρά ο κοσμάκης αφού για να κινηθεί κανείς μέσα στην ίδια του τη χώρα χρειάζεται 50 με 100 ευρώ, που πάνε κατευθείαν στις τσέπες όλων αυτών.
Ομως, με την κυβέρνηση που διαθέτουμε μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα ...βρει και λύση και λεφτά. Γι' αυτούς, ξέρετε, ισχύει η προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ περί του ότι «λεφτά υπάρχουν».

Αλλωστε, όπως μαθαίνουμε, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο τουλάχιστον 3 υπουργοί έθεσαν θέμα ενίσχυσης των τραπεζικών ομίλων (πάντα για το καλό της εθνικής οικονομίας).
«Η ΕΥΡΩΠΗ οφείλει να δει, με όσα δραματικά συμβαίνουν γύρω μας, το πόσο απαραίτητη είναι η Ελλάδα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής», διαμηνύει ο Αντ. Σαμαράς περιοδεύοντας στην Ευρώπη (Ο,τι, δηλαδή, είπε προχτές στη Βουλή ο Παπανδρέου).
Αν θεωρούν τη χώρα ένα... ακίνητο αεροπλανοφόρο του ιμπεριαλισμού καλά θα κάνουν να το πούνε ευθέως και να αφήσουν τα παχιά λόγια. 
Και κυρίως τα λογύδρια περί πατριωτισμού και εθνικής κυριαρχίας.
Γιατί από αυτά θα ακούσουμε μπόλικα ενόψει της 25ης Μαρτίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου