Σελίδες

22 Φεβ 2011

Ευρωενωσιακός αποπροσανατολισμός...


«Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη διότι επιβεβαιώνεται ότι δεν διεκδίκησε σθεναρά μια αμιγώς ευρωπαϊκή λύση» και «ο πρωθυπουργός οφείλει να αποκρούσει τη συνταγματοποίηση της οικονομίας που δεν θα επιτρέπει την άσκηση εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής». 
Πρόκειται για δύο αποσπάσματα από δύο ανακοινώσεις της «Δημοκρατικής Αριστεράς» αναφορικά με τις επαφές του πρωθυπουργού με τον Ντομινίκ Στρος - Καν και τις συναντήσεις που έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δε διεκδίκησε ευρωπαϊκή λύση, εισηγούμενη εμμέσως πλην σαφώς ότι μια αμιγώς ευρωπαϊκή «λύση» θα ήταν καλύτερη. 

Δε θα περίμενε κανείς βέβαια απ' τη ΔΗΜ.ΑΡ. κάτι άλλο, με γνωστή την ευρω-λαγνεία της. 
Ομως, η τοποθέτησή της αυτή συγκρούεται με την κοινή λογική και την ίδια την πραγματικότητα. 
Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ευρωενωσιακή στρατηγική υπέρ των μονοπωλίων. 
Κι αυτό αποδεικνύεται κι απ' το γεγονός ότι την ίδια πολιτική εφαρμόζουν και άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ που δεν έχουν προσφύγει ούτε στο μηχανισμό στήριξης, ούτε στο ΔΝΤ. 
Οσο για την προτροπή της προς τον πρωθυπουργό να αποκρούσει τη συνταγματοποίηση της οικονομίας ώστε να έχει τη δυνατότητα άσκησης εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, διαπράττει και πάλι το ίδιο ατόπημα. 
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό και καμία πρόθεση να εφαρμόσει καμία εναλλακτική πολιτική. Αυτή που εφαρμόζει την εκφράζει απολύτως, την έχει συνδιαμορφώσει και θα την εφαρμόζει μέχρις ότου τη σταματήσει ο λαός με την πάλη του. 
Γιατί έτσι προστάζουν τα μονοπώλια, τα οποία και εκπροσωπεί πολιτικά. 
Ολα τα άλλα της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι εκ του πονηρού και για να αποπροσανατολίζεται ο λαός ότι είναι δυνατόν στο πλαίσιο του καπιταλισμού και της ευρωένωσης να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου