Σελίδες

25 Ιαν 2011

Η ΑΘΛΙΑ & ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ Γ.Σ.Ε.Ε. ...

Με ύπουλες μεθοδεύσεις και περιφρονώντας προκλητικά τις αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, 
που είχαν ήδη προκηρύξει απεργία για τις 10 Φλεβάρη, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «για την τιμή των όπλων» και μόνο, όρισε απεργιακή κινητοποίηση μετά από 1 μήνα από τώρα, στις 23 Φλεβάρη, (πάλι καλά που δεν την προκύρηξε για το δεκαπενταύγουστο) και ενώ η αντεργατική λαίλαπα επελαύνει. 
Για μια φορά ακόμη η ξεπουλημένη και αργηρώνητη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεδριάζει σήμερα στις 6 μ.μ. για να καθορίσει τη στάση του ταξικού κινήματος.
Σε δήλωσή τους οι σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασία»ς (ΔΑΣ) στη ΓΣΕΕ υπογραμμίζουν:
«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ μετά από αρκετό διάστημα κωλυσιεργίας και αποφάσισε απεργία κατόπιν εορτής, για την τιμή των όπλων, στις 23 Φλεβάρη.
Η συνεδρίαση έγινε ύστερα από απαίτηση 10άδων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, 100άδων πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που είχαν πάρει αποφάσεις για απεργία στις 10 Φλεβάρη και απαιτούσαν την κήρυξη απεργίας και από τη ΓΣΕΕ.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) συνειδητά αποφάσισε το δρόμο της υπονόμευσης του αγώνα σε μια στιγμή που η εργατική τάξη και συνολικά η λαϊκή οικογένεια δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα και προετοιμάζεται νέα επίθεση σε βάρος τους από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον άθλιο ρόλο της ως δεξί χέρι των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Με τη στάση της αυτή περιφρονεί την απόφαση εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και δίνει χρόνο:
  • Στους εργοδότες και στην επίθεσή τους, που, αξιοποιώντας το νόμο της κυβέρνησης για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, επιδιώκουν γρήγορα να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε μεσαιωνικά κάτεργα.
  • Στην τρόικα, που έρχεται τις επόμενες ημέρες και σε συμφωνία με την κυβέρνηση και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες χαλκεύουν νέες αλυσίδες που θα δένουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
  • Στην κυβέρνηση, που η επίθεσή της ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας αυτή την περίοδο περνάει σε νέα φάση με στόχο να τσακίσει ό,τι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στις εργασιακές σχέσεις, τις συντάξεις, την Παιδεία, την Υγεία και τη λαϊκή περιουσία. Κλείνει ακόμα και σχολεία και νοσοκομεία για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, ληστεύει μαζί με τους κεφαλαιοκράτες τα λαϊκά στρώματα με νέα κύματα ανατιμήσεων σε όλα τα αγαθά που οι λαϊκές οικογένειες χρησιμοποιούν.
Αδιαφορώντας για τα βάσανα που καθημερινά φορτώνονται στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αποφάσισε απεργία όχι στις 10 Φλεβάρη, που είχαν ήδη αποφασίσει οι 100άδες οργανώσεις, αλλά μετά από 1 μήνα, στις 23 Φλεβάρη.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα συνεδριάσει και θα προσδιορίσει τη στάση του ταξικού κινήματος. Είναι όμως γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ύπουλες μεθοδεύσεις μπορούν να αναχαιτίσουν την ταξική πάλη και να περιορίσουν το ρόλο του ΠΑΜΕ.
Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ δυναμώνοντας το ταξικό κίνημα.
Η εργατική τάξη της χώρας μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να γυρίσει την πλάτη της σε αυτή την άθλια ηγεσία της ΓΣΕΕ που την αποτελούν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης».
Υποστύλωμα της αντεργατικής επίθεσης
Ο υπονομευτικός ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το περιεχόμενο που δίνει στην κινητοποίησή της. Ετσι για άλλη μια φορά επιχειρεί να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση η οποία απλώς «αποδέχεται» τις «απαιτήσεις της τρόικας και των τοκογλύφων». Ζητά «την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών των Ευρωπαίων ηγετών», αποκρύπτοντας ότι πίσω απ' αυτούς βρίσκονται συγκεκριμένα κόμματα και κυρίως τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, για τα οποία δεν λέει κουβέντα.
Ζητά από τους εργάτες να μην αποδεχτούν «την προσπάθεια γενίκευσης των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων» για τις οποίες συμβάσεις η πλειοψηφία έκανε παζάρια με το ΣΕΒ, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και από την πρώτη στιγμή στήριξε την... αναγκαιότητά τους. Τολμά και μιλά για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, όταν πρώτη αυτή με την ξεδιάντροπη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση έδωσε το σύνθημα της μείωσης των μισθών.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/1/11, 10:03 μ.μ.

    Την ώρα που η εργατική τάξη δέχεται ολομέτωπη σφοδρή καθολική επίθεση με πετσόκομμα μισθών αφού η εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων μείωσης των μισθών γενικεύεται καταργώντας τις κλαδικές, η ανεργία γιγαντώνεται, οι αυξήσεις των τιμών προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και λόγω αύξησης του ΦΠΑ τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων, η υγεία και η πρόνοια εμπορευματοποιούνται πλήρως με το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο, ενώ οι παροχές μειώνονται δραστικά, συρρικνώνονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, συγχωνεύονται σχολεία σε βάρος της μόρφωσης, ενώ η παιδεία γίνεται πανάκριβη, την ώρα που ετοιμάζονται νέα μέτρα με τον ερχομό της τρόικας, η ΓΣΕΕ βάζει πλάτες για το πέρασμά τους, διασπώντας ουσιαστικά το κίνημα, κόντρα στις αποφάσεις εκατοντάδων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων για απεργία στις 10 Φλεβάρη. Η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία γίνεται για άλλη μιά φορά εχθρική για την εργατική τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/11, 10:05 μ.μ.

    Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΓΣΕΕ υπονομεύει τους εργατικούς αγώνες. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε:
    Τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στους διάφορους «κοινωνικούς διαλόγους», με χαρακτηριστικότερο αυτόν για το Ασφαλιστικό, όπου συμπορεύτηκε σε όλα με κυβέρνηση και εργοδοσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η κυβέρνηση το καλοκαίρι κατεδάφιζε τα πάντα στο Ασφαλιστικό και κατακρεουργούσε τα κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, η ΓΣΕΕ εκείνο που ζητούσε ήταν ...«να αποφευχθεί η βίαιη προσαρμογή των ρυθμίσεων» και ...«να μη θιγούν από τις αλλαγές οι εργαζόμενοι πριν την 1/1/1983».
    Την πλάτη που έβαλε στις ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Πέρα απ' τις περιπτώσεις της ΝΕΟΓΑΛ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και του ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ (Αυτόνομη Παρέμβαση), η ΓΣΕΕ, έφτασε στο σημείο με ανακοίνωσή της να ...δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να εφαρμοστεί ο αντεργατικός νόμος (3899/10), θεωρώντας τις επιχειρησιακές συμβάσεις ως το ...«έσχατο μέτρο που μπορεί να αποδεχθεί ένα συνδικάτο».
    Τη συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, το ότι υπερασπίζονται στην ουσία του το Πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα και ασκούν κριτική σε δευτερεύουσες πλευρές, όταν συμφωνούν με τις πληρωμές των εργαζομένων για την υγεία.
    Τα παραπάνω, αποτελούν ορισμένα μόνο παραδείγματα του υπονομευτικού ρόλου της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει γρήγορα να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά και στους ΣΥΝεταίρους τους της «Αυτόνομης Παρέμβασης» που για άλλη μιά φορά έβαλαν πλάτες στην απόφαση της πλειοψηφίας δίνοντάς της αγωνιστικό προσωπείο με την επιμονή στο όνομα της «ενότητας», στην ενάντια στις αποφάσεις για απεργία από τις ταξικές δυνάμεις τακτική που υπηρετεί κεφάλαιο και εργοδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/11, 10:08 μ.μ.

    Τα «δυνατά της» έβαλε η Αυτόνομη Παρέμβαση σε εργατικά κέντρα, συνδικάτα και ομοσπονδίες, ώστε να μην παρθεί απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη κι ας καλούσε στην τελευταία της ανακοίνωση τα συνδικάτα να «αναλάβουν δράσεις» για την προστασία των ανέργων. Αυτό στα λόγια. Διότι, στην πράξη, οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία ή καλλιεργούσαν στάση αναμονής μέχρι να πάρει απόφαση η ΓΣΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή