Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Μ.Μ.Ε. : ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ...

«Σχέδιο σωτηρίας», «βελούδινη λύση», «ευνοϊκή ρύθμιση»... 
Επιασαν πάλι δουλειά τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια και με αφορμή τα διάφορα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, επαναγοράς κρατικών ομολόγων, επιμήκυνσης εξόφλησης, κάνουν ό,τι έκαναν και με το μνημόνιο, δηλαδή εμφανίζουν το μαύρο άσπρο. 
Επιδίδονται σε συστηματική πλύση εγκεφάλου με στόχο να περάσει στη λαϊκή συνείδηση ότι η αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή τα εργαλεία με τα οποία θα καταστρέψουν ολοσχερώς τη ζωή του λαού και θα τον βουλιάξουν πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι κάτι «καλό». Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οποιοδήποτε από τα παραπάνω σενάρια ή όλα μαζί και αν εφαρμοστούν, δεν πρόκειται να προσφέρει καμία «ανακούφιση» ή «ανάσα» στο λαό.
 Αντίθετα, όλα αυτά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιβολή νέων ακόμη πιο σκληρών μέτρων. 
Μιλούν για «ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δηλαδή γοργή εφαρμογή αυτών των αντεργατικών μέτρων που ως τώρα έχουν παρθεί, 
δηλαδή κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, 
διάλυση των εργασιακών σχέσεων, 
γενικευμένο πετσόκομμα των μισθών με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, 
πετσόκομμα και των συντάξεων, 
κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων με τις λεγόμενες συγχωνεύσεις,
 ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας γης και άλλων τομέων κρατικής ιδιοκτησίας κ.ο.κ., αλλά θα έρθουν και νέα μέτρα όπως επιβολή νέων αντιλαϊκών φόρων, 
γενικευμένη εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών μέσω Καλλικρατικής διοίκησης, 
νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, (επικουρικές συντάξεις, επαγγελματικά ταμεία κλπ.). 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να τελειώνουν με τις αυταπάτες. 
Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος μέσα στον καπιταλισμό. 
Η αναδιάρθρωση χρέους, όποια μορφή και αν πάρει τεχνικά για να εξυπηρετήσει συνάμα τα συμφέροντα των ισχυρών μερίδων της πλουτοκρατίας, 
είναι μοχλοί για την ελεγχόμενη αλλά σίγουρη πτώχευση του λαού.

1 σχόλιο:

  1. Το οτι καθομαστε και βγαζουμε τα ματια μας στον υπολογιστη καθε μερα,νομιζω οτι ειναι η απαντηση μας σε αυτη την βιομηχανια της παραπληροφορησης.
    Και για να δανειστω ενα ποδοσφαιρικο συνθημα...Παμε γερα με τσαμπουκα...δεν θα τους περασει ευκολα οσο το παλευουμε,καμμια υποταγη,κανενα πισωγυρισμα,αγωνας οπως μπορουμε,τουλαχιστον να πεσουμε μαχομενοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή