Φίλε Τάσο περιδιαβαίνοντας, διάβασα πριν κάποιες μέρες την ανάρτησή σου σχετικά με την διάλεξη του Richard D Wolff στις 10/4. Όπως θα έχεις και συ δει, σε πολλά μπλοκ αναρτήθηκε και πέρασε σαν μια διάλεξη που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή από τον πολύ κόσμο και να αποβεί "ωφέλιμη" για την κατανόηση και όπως γράφεις και εσύ : "Ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο σχετικά με την οικονομία μας". Παρεμπιπτόντως το είχα δει και στο μπλοκ του ΚΚΕ 4 ever και είχα γράψει ένα σχόλιο, το οποίο το βλέπω ότι έχει γραφεί και στο δικό σου μπλοκ, με την συγκεκριμένη ανάρτηση.Είναι με κόπυ πέιστ και υπογράφεται από κάποιον ανώνυμο. Κατόπιν είδα το Video και στο μπλοκ των φίλων μου των πειρατών και πια, σκέφτηκα ότι δεν είναι να το αφήνεις να περνάει έτσι το πράγμα και κατέθεσα την άποψή μου, θεωρώντας το αναγκαίο, αφού τόσος λόγος γίνεται από "δικούς μας" ανθρώπους προοδευτικούς, που πατάμε νομίζω την πεπονόφλουδα. Την καταθέτω και σε σένα. Και για να μπορέσεις να την διαβάσεις και συ και άλλοι φίλοι, επίτρεψέ μου να την βάλω στην σημερινή σου ανάρτηση.
Σχετικά με τις θέσεις του "κυρίου καθηγητή" Και επειδή πολύς λόγος έγινε σχετικά με τους διαφόρους επαΐοντες καθηγητάδες, οικονομολόγους και διάφορους λέκτορες και υπερασπιστές των "συμφερόντων" της εργατικής τάξης,θα ήθελα να πω δύο πραγματάκια.
Τι μας λέει λοιπόν ο κύριος καθηγητής; Το πρόβλημά της κρίσης,υπάρχει και εμφανίζεται, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ, οι πολιτικοί μας είναι "άχρηστοι"και δεν μπορούν να διαχειριστούν την αντίφαση και,μάλιστα βασική αντίφαση,κατά τα λεγόμενά του,του συστήματος (του καπιταλιστικού ασφαλώς) που δεν είναι παρά, η διάθεση της εκάστοτε κυβέρνησης να τα έχει καλά και με τους πλούσιους, (άραγε γιατί έχει επιμελώς αντικατασταθεί ο όρος κεφάλαιο με την λέξη πλούσιοι) και με τους πολίτες της χώρας της. Όταν είναι γνωστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η βασική αντίθεση του καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι άλλη παρά η σχέση κεφαλαίου και εργασίας.Είναι η αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στην κοινωνική παραγωγή και στην ατομική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της. Πράγμα που ο καθηγητής μας ενώ το γνωρίζει πολύ καλά, κουβέντα δεν κάνει γι΄αυτό.
Μάλιστα, η κυβέρνηση υποτάσσεται στην θέληση (προσέχτε απλά στην θέληση,των πολιτών. Πάνε και οι αγώνες χρόνων, δεν είναι κατακτήσεις,από τους μακρόχρονους αγώνες της εργατικής τάξης. Είναι απλά η θέληση των πολιτών και, η υποταγή της εξουσίας σε αυτήν για το πολιτικό κόστος) και μάλιστα για πιο πράγμα,για την μη φορολόγησή τους! Και η κυβέρνηση; Υποκύπτει, γιατί έχει ανάγκη τις ψήφους των πολιτών! Με λίγα λόγια,ο κύριος καθηγητής μας λέει, ότι τόσα χρόνια δεν φορολογούμασταν, δεν πληρώναμε χαράτσια,τόσο με έμμεσους φόρους όσο και με άμεσους. Και η εξουσία υποταγμένη στην ανάγκη για να την ψηφίσουμε, δεν μας φορολογούσε, όπως ακριβώς άλλωστε δεν φορολογούσε και τους πλούσιους,(!) γιατί τους χρειαζόταν να την δανείζουνε.Μάλιστα να την δανείζουνε για να μπορεί να αναπτύσσει "πολιτική δράση". Εξ ου μεθερμηνευόμενον, να τους έχουν του χεριού τους. Και έτσι ήμασταν χαρούμενοι. Σ΄άυτό ίσως και να μην έχει άδικο, γιατί χαζά παιδιά χαρά γεμάτα μας λες άνετα. Για πια ζητήματα όμως η πλούσιοι ήθελαν να έχουν την εξουσία, το γκουβέρνο στο χέρι και την πλήρωναν; Μόνον για να μην τους φορολογεί! Παιδιά τα τερτίπια της αστικής τάξης, είναι χρόνια γνωστά μην τσιμπάτε στο στυλάκι, λέμε μιαν αλήθεια, ακόμη και αν εκθέτουμε τους δικούς μας εξ απαλών ονύχων και, περνάμε τις θέσεις που χρειάζεται,για να στρέψουμε προς άλλη κατεύθυνση τα βλέμματα.Να αποπροσανατολίσουμε να παρερμηνεύσουμε να παραπληροφορήσουμε και να χειραγωγούμε τις "μάζες" Γιατί ο κύριος καθηγητής, τι άλλο μας λέει όταν κάνει αναφορά στην φορολόγηση των πλουσίων,προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της κρίσης, εκτός απ΄ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, σαν παραγωγική μηχανή για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας βεβαίως, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Τι παραλείπει να πει; Ότι η κρίση αυτή είναι η νομοτελειακή πορεία του καπιταλιστικού συστήματος και, ότι είναι αδιέξοδη. Και είναι ακριβώς αυτό που οι μηχανισμοί τους αποκρύπτουν από τον λαό, γιατί είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να γίνει συνείδηση στους εργαζόμενους.Ότι δηλαδή η καπιταλιστική κοινωνία δεν στηρίζεται πουθενά αλλού παρά μονάχα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ότι ο καπιταλισμός σπαράσσεται από τις εσωτερικές του αντιθέσεις και ότι αυτές δεν μπορεί να τις ξεπεράσει παρά μονάχα με την καταστροφή μέρους των παραγωγικών δυνάμεων Γι΄αυτό λέω μην τσιμπάμε. υγ Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο τελευταίο σχόλιο στην ανάρτησή μου (που συμπτωματικά έχει να κάνει με το τραγούδι που έχεις αναρτήσει)Έίναι γραμμένο από τον φίλο Selin και αφορά ακριβώς τον κύριο καθηγητή.
Φίλε Τάσο περιδιαβαίνοντας, διάβασα πριν κάποιες μέρες την ανάρτησή σου σχετικά με την διάλεξη του Richard D Wolff στις 10/4.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως θα έχεις και συ δει, σε πολλά μπλοκ αναρτήθηκε και πέρασε σαν μια διάλεξη που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή από τον πολύ κόσμο και να αποβεί "ωφέλιμη" για την κατανόηση και όπως γράφεις και εσύ :
"Ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο σχετικά με την οικονομία μας".
Παρεμπιπτόντως το είχα δει και στο μπλοκ του ΚΚΕ 4 ever και είχα γράψει ένα σχόλιο, το οποίο το βλέπω ότι έχει γραφεί και στο δικό σου μπλοκ, με την συγκεκριμένη ανάρτηση.Είναι με κόπυ πέιστ και υπογράφεται από κάποιον ανώνυμο.
Κατόπιν είδα το Video και στο μπλοκ των φίλων μου των πειρατών και πια, σκέφτηκα ότι δεν είναι να το αφήνεις να περνάει έτσι το πράγμα και κατέθεσα την άποψή μου, θεωρώντας το αναγκαίο, αφού τόσος λόγος γίνεται από "δικούς μας" ανθρώπους προοδευτικούς, που πατάμε νομίζω την πεπονόφλουδα. Την καταθέτω και σε σένα. Και για να μπορέσεις να την διαβάσεις και συ και άλλοι φίλοι, επίτρεψέ μου να την βάλω στην σημερινή σου ανάρτηση.
Σχετικά με τις θέσεις του "κυρίου καθηγητή"
Και επειδή πολύς λόγος έγινε σχετικά με τους διαφόρους επαΐοντες καθηγητάδες, οικονομολόγους και διάφορους λέκτορες και υπερασπιστές των "συμφερόντων" της εργατικής τάξης,θα ήθελα να πω δύο πραγματάκια.
Τι μας λέει λοιπόν ο κύριος καθηγητής;
Το πρόβλημά της κρίσης,υπάρχει και εμφανίζεται, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ, οι πολιτικοί μας είναι "άχρηστοι"και δεν μπορούν να διαχειριστούν την αντίφαση και,μάλιστα βασική αντίφαση,κατά τα λεγόμενά του,του συστήματος (του καπιταλιστικού ασφαλώς) που δεν είναι παρά, η διάθεση της εκάστοτε κυβέρνησης να τα έχει καλά και με τους πλούσιους, (άραγε γιατί έχει επιμελώς αντικατασταθεί ο όρος κεφάλαιο με την λέξη πλούσιοι) και με τους πολίτες της χώρας της.
Όταν είναι γνωστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η βασική αντίθεση του καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι άλλη παρά η σχέση κεφαλαίου και εργασίας.Είναι η αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στην κοινωνική παραγωγή και στην ατομική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της.
Πράγμα που ο καθηγητής μας ενώ το γνωρίζει πολύ καλά, κουβέντα δεν κάνει γι΄αυτό.
Μάλιστα, η κυβέρνηση υποτάσσεται στην θέληση (προσέχτε απλά στην θέληση,των πολιτών. Πάνε και οι αγώνες χρόνων, δεν είναι κατακτήσεις,από τους μακρόχρονους αγώνες της εργατικής τάξης. Είναι απλά η θέληση των πολιτών και, η υποταγή της εξουσίας σε αυτήν για το πολιτικό κόστος) και μάλιστα για πιο πράγμα,για την μη φορολόγησή τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η κυβέρνηση; Υποκύπτει, γιατί έχει ανάγκη τις ψήφους των πολιτών!
Με λίγα λόγια,ο κύριος καθηγητής μας λέει, ότι τόσα χρόνια δεν φορολογούμασταν, δεν πληρώναμε χαράτσια,τόσο με έμμεσους φόρους όσο και με άμεσους.
Και η εξουσία υποταγμένη στην ανάγκη για να την ψηφίσουμε, δεν μας φορολογούσε, όπως ακριβώς άλλωστε δεν φορολογούσε και τους πλούσιους,(!) γιατί τους χρειαζόταν να την δανείζουνε.Μάλιστα να την δανείζουνε για να μπορεί να αναπτύσσει "πολιτική δράση".
Εξ ου μεθερμηνευόμενον, να τους έχουν του χεριού τους. Και έτσι ήμασταν χαρούμενοι.
Σ΄άυτό ίσως και να μην έχει άδικο, γιατί χαζά παιδιά χαρά γεμάτα μας λες άνετα.
Για πια ζητήματα όμως η πλούσιοι ήθελαν να έχουν την εξουσία, το γκουβέρνο στο χέρι και την πλήρωναν;
Μόνον για να μην τους φορολογεί!
Παιδιά τα τερτίπια της αστικής τάξης, είναι χρόνια γνωστά μην τσιμπάτε στο στυλάκι, λέμε μιαν αλήθεια, ακόμη και αν εκθέτουμε τους δικούς μας εξ απαλών ονύχων και, περνάμε τις θέσεις που χρειάζεται,για να στρέψουμε προς άλλη κατεύθυνση τα βλέμματα.Να αποπροσανατολίσουμε να παρερμηνεύσουμε να παραπληροφορήσουμε και να χειραγωγούμε τις "μάζες"
Γιατί ο κύριος καθηγητής, τι άλλο μας λέει όταν κάνει αναφορά στην φορολόγηση των πλουσίων,προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της κρίσης, εκτός απ΄ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, σαν παραγωγική μηχανή για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας βεβαίως, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα.
Τι παραλείπει να πει; Ότι η κρίση αυτή είναι η νομοτελειακή πορεία του καπιταλιστικού συστήματος και, ότι είναι αδιέξοδη.
Και είναι ακριβώς αυτό που οι μηχανισμοί τους αποκρύπτουν από τον λαό, γιατί είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να γίνει συνείδηση στους εργαζόμενους.Ότι δηλαδή η καπιταλιστική κοινωνία δεν στηρίζεται πουθενά αλλού παρά μονάχα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ότι ο καπιταλισμός σπαράσσεται από τις εσωτερικές του αντιθέσεις και ότι αυτές δεν μπορεί να τις ξεπεράσει παρά μονάχα με την καταστροφή μέρους των παραγωγικών δυνάμεων
Γι΄αυτό λέω μην τσιμπάμε.
υγ Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο τελευταίο σχόλιο στην ανάρτησή μου (που συμπτωματικά έχει να κάνει με το τραγούδι που έχεις αναρτήσει)Έίναι γραμμένο από τον φίλο Selin και αφορά ακριβώς τον κύριο καθηγητή.