Σελίδες

16 Σεπ 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Ο πόλεμος στο λαό δεν έχει ημερομηνία λήξης


«Πρέπει απαραίτητα να υλοποιούμε τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας», είπε ο Γ. Πεταλωτής, δείχνοντας πως το μνημόνιο αποτελεί μέρος μόνο της δοσμένης αντιλαϊκής στρατηγικής.
Κραδαίνοντας τη χτεσινή έκθεση του ΔΝΤ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα εύσημα και τις προτροπές του ιμπεριαλιστικού οργανισμού για να επιταχύνει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επέλασης. Ταυτόχρονα, με αφορμή τους φορτηγατζήδες, κυβερνητικά στελέχη εκτόξευαν και χτες απειλές ενάντια σε όποιον αντιδρά στις φιλομονοπωλιακές ανατροπές του μνημονίου.
«Την έκθεση του ΔΝΤ τη λαμβάνουμε υπόψη»,τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Γ. Πεταλωτής, και δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών, τόνισε: «Ο συναγερμός δεν έχει λήξει, οι προσπάθειες, που κάνουμε και που θα πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο μέλλον, θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Πρέπει απαραίτητα να υλοποιούμε τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας».
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση αποπροσανατολισμού σχετικά με το διακύβευμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Μετά τον πρωθυπουργό, που έδωσε στις εκλογές χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» για τη νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να θολώσει τα νερά και να χαμηλώσει τους τόνους.
«Δεν είναι δημοψήφισμα υπό τη στενή έννοια του όρου. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν σχέση με τις πολιτικές πάνω στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, φυσικά και τα πρόσωπα που τις υλοποιούν»,ισχυρίστηκε ο Γ. Πεταλωτής.
Η κυβέρνηση επιχειρεί αφ' ενός να υφαρπάξει από τις κάλπες του Νοέμβρη «νωπή λαϊκή εντολή», για να επιτεθεί με ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα
στα λαϊκά δικαιώματα και αφ' ετέρου να σπείρει αυταπάτες στο λαό, ότι στις εκλογές κρίνονται τα «πρόσωπα και οι πολιτικές της Αυτοδιοίκησης».
Σ' αυτό το πνεύμα, ο Γ. Πεταλωτής είπε χτες: «Οσοι ψηφίσουν τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν αυτή τη σύγκρουση με το παρελθόν, στηρίζουν τη σύγκρουση με το κατεστημένο, με λογικές και πρακτικές του παρελθόντος. Οταν λέμε δημοψήφισμα, εννοούμε ότι ο λαός εμπιστεύεται τις μεγάλες αλλαγές».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να στείλει και μήνυμα πυγμής ενάντια σε όποιον αντιδρά στις αλλαγές που πλήττουν τους μικρούς σε κάθε κλάδο, λέγοντας για τους φορτηγατζήδες ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει, ούτε να κάνει καμία παραχώρηση».
Ταυτόχρονα, προανήγγειλε την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, λέγοντας ότι «είναι έτοιμος ο μηχανισμός αναδιανομής, θα τον ανακοινώσουμε και μέσα σε συνολικότερες αποφάσεις». Πρόκειται για το μηχανισμό που στήνει η κυβέρνηση για να επιστραφεί μέρος του φόρου στα πιο εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα και να διασκεδάσει έτσι τις εντυπώσεις για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών θα φορτωθούν στις πλάτες τους ένα ακόμα χαράτσι, με κίνδυνο ακόμα και να παγώσουν το χειμώνα.
Στο μεταξύ, νέο γύρο σχολιασμών και αποπροσανατολιστικών σεναρίων άνοιξε χτες η δημοσιοποίηση του ΦΕΚ με το οποίο ο πρωθυπουργός καθορίζει τις αρμοδιότητες των υπουργείων και εμφανίζεται να παραχωρεί στον Γ. Ραγκούση μέρος των αρμοδιοτήτων που είχε ο ίδιος μέχρι τώρα.
Στο εσωκομματικό πεδίο, ο πρόεδρος της Επιτροπής τήρησης του Καταστατικού, Γ. Ανωμερίτης δήλωσε χτες ότι ο Αλ. Μητρόπουλος και ο Γ. Δημαράς βρίσκονται ήδη εκτός ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου