Σελίδες

5 Δεκ 2010

Α - ΝΑΣΑ ρε!!!

   Δηλαδή, τώρα σύντροφοι που η NASA ανακάλυψε άλλης μορφής ζωή βασισμένη στο δηλητήριο, σωθήκαμε. Ωρες ώρες η αμερικανική επικοινωνιακή αντίληψη για την απόσπαση της προσοχής των πολιτών και τη χειραγώγησή τους καταντά μνημείο ηλιθιότητας αλλά και αλλαζονείας. Πάει περίπατο στον Καιάδα της άθλιας καθημερινότητας και αγωνίας των εργαζομένων η ...απόπειρα να εναποτεθούν οι ελπίδες μας στα πράσινα εξωγήινα ανθρωπάκια από το υπερπέραν που θα αποδεικνύονταν ως βάρβαροι, μια κάποια λύση, κατά το μεγάλο αλεξανδρινό ποιητή.
Ομως, μην παίρνετε γι' αστεία αυτές τις χειραγωγήσεις μαζών. Το σκοπό τους τον επιτυγχάνουν. Εχουν στο ένα ποδάρι τα παγκόσμια ΜΜΕ για ένα δυο 24ωρα. Δεν είναι λίγος χρόνος για το ληστρικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο να τζιραριστεί, ν' αλλάξει χέρια, να βγει να τυπώνει δολάρια. Είναι χρόνος επαρκής για χοντρές μίζες και μπίζνες.
Αυτό είναι το βαθύτερο καπιταλιστικό σκαλοπάτι. 

 Το αμέσως επόμενο, αφού ουρλιάζουν στο διαδίκτυο μέρες τώρα αποκαλύψεις απ' τις διαρροές εγγράφων, αλλά χρυσοπληρώνουν τις εταιρείες επικοινωνίας και εκατομμύρια μεσσίες, σωτήρες, κασσάνδρες, κάτι τύποι σαν τους αδελφούς Γεωργιάδη που συγκρίνονται με εξωγήινους για να φαντάζουν ανώτερη φυλή, έρχεται η πραγματικότητα ως «λύτρωση».
   Προσγειωμένοι και βλοσυροί οι Στρος Καν κι οι Τρισέδες, οι τραπεζίτες και οι Δασκαλόπουλοι, εμφανίζονται μπροστά στις ήδη στημένες κάμερες που υποκλίνονται απογοητευμένες που δε συνάντησαν εξωγήινες μούμιες, και προσγειώνουν το πόπολο. Τρομοκρατούν με τις «συνταγές» σωτηρίας τους. Βαφτίζουν τη σφαγή των αμνών - εργατών ευγενή κανιβαλισμό του καπιταλισμού κ.λπ.
Και μέσα σ' αυτό το παγκόσμιο ριάλιτι που φέρει τον τίτλο «κρίση», χρηματοπιστωτική, δανειακή, χρέους ...έχεις κι έναν όντως εξωγήινο πρόεδρο λέει, της ΓΣΕΕ λέει, που σαν πράσινο βακτηριογενές ανθρωπάκι βγαλμένο κατευθείαν από τη δηλητηριώδη τοξική - ταξική λίμνη της Καλιφόρνια, γεμάτο συνδικαλιστικό αρσενικό στο DNA του, να ...υπόσχεται νέας μορφής εργατική ζωή μετά θάνατον της παρούσης, της κατακτημένης με κατακόκκινο αίμα.
Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση αυτός ο θεσμικός αρσενικοβίωτος να κατεβεί σε πεζοδρόμιο υπέρ των εργαζομένων; Ρητορικό το ερώτημα, σε εποχές που η ανοχή είναι καλυμμένη συνενοχή στο έγκλημα.
Οταν ήρθε ο Κλίντον εδώ για λιγότερες από 24 ώρες, ο λαός ήταν απέξω κι απέναντί του, αλληλέγγυος με το βομβαρδιζόμενο σέρβικο λαό. Τώρα που θα 'ρθει δηλαδή ο Στρος Καν, πού νομίζουν ότι θα είναι; Απέξω κι απέναντι και στους τόπους οργάνωσης της μεγάλης απεργίας της 15ης του Δεκέμβρη. Γιατί αυτός ο πόλεμος εναντίον των εργαζόμενων, εξοντωτικός των λαών, διαλυτικός των κοινωνιών, είναι γενικευμένος, συνεχής, ανελέητος με υπερόπλο τη φτώχεια και στόχο την καθιέρωση της δουλείας στον 21ο αιώνα.
Αυτή η νέα μορφή ζωής, παλιά όσο κι η φύση του δηλητηριώδους για το μέλλον καπιταλισμού, δε θα κυριαρχήσει στον πλανήτη. Το ξέρουν τόσο καλά και φοβούνται τόσο πολύ που ως και τη NASA και τα όνειρα του ΣΕΒ και τα σκηνικά του γγ της ΓΣΕΕ κατέβασαν επί σκηνής, αλλά ξέμειναν από θεατές. Βραχυκύκλωμα ήταν πάντα η προδοσία. Αλλά γεννούσε αντίδραση, αντίσταση και εν τέλει διαχώριζε την κόλαση απ' την αθανασία....

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου