Σελίδες

5 Δεκ 2010

Η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΚ...

Φτηνά κολπάκια μετέρχεται ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), που ξεκίνησε χτες, διαπιστώθηκε πως η ΠΑΣΚΕ Μετάλλου, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, άλλαξε το όνομά της σε ΑΣΕΜ (Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα Μετάλλου).
Στη διακήρυξή της αναφέρεται: «Δεν αρνούμαστε την κοινωνική μας διαδρομή και τη στάση μας τόσα χρόνια ως ΠΑΣΚΕ Μετάλλου. Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες δεν πρέπει να περιχαρακώσουμε σε παραταξιακό επίπεδο τη δράση μας. Είναι ανάγκη να συναντηθούμε με συνδικαλιστικές δυνάμεις όλων των τάσεων, όλων των απόψεων και να συνθέσουμε τη δυναμική μας ενώνοντας τις δυνάμεις μας».

Η ΠΑΣΚΕ Μετάλλου προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργάτες αλλάζοντας όνομα. Προσπαθεί να «κρύψει» τη φιλοεργοδοτική και φιλοκυβερνητική τακτική που ακολούθησε και ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Να «αναβαπτιστεί» αλλάζοντας ταμπέλα. Να ξεφύγει, δήθεν, απ' το ΠΑΣΟΚ, μόνο και μόνο για να εγκλωβίσει κι άλλους εργάτες στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της. Κριτήριο, όμως, για τους εργαζόμενους πρέπει να αποτελούν οι πράξεις. Και η ΠΑΣΚΕ (όπως κι αν αυτοαπακαλούνται) τόσο στον κλάδο του Μετάλλου, όσο και γενικότερα, έχει τεράστιες ευθύνες για τον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, όποιο όνομα κι αν έχει. Να εγκαταλείψουν αυτούς που με την υπογραφή τους πετσοκόβουν καθημερινά εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα. Να στρατευτούν, να αγωνιστούν μαζί με τον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος. Να «διαγράψει» αυτούς που νομίζουν ότι οι πράξεις τους θα «διαγραφούν» απλά και μόνο επειδή άλλαξαν όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου