Σελίδες

3 Δεκ 2010

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη

MEGA θέμα: Πούλησε ή όχι τους εργαζόμενους για μια ακόμα φορά η ΓΣΕΕ;
Κάτι αγωνίες που έχουν οι άνθρωποι.
Η ΓΣΕΕ των εργοδοτών και της κυβέρνησης δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που είναι η αποστολή της: Συμφώνησε μείωση μισθών.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Δε θα είναι η τελευταία.
Δε χρειαζόταν όλη αυτή η παράσταση στο δελτίο του MEGA για να βεβαιωθεί το δεδομένο. Το μόνο καινούριο που προέκυψε είναι η δήλωση του Παναγόπουλου για το πλαίσιο της συνάντησης: Συζητήσαμε, είπε, την πρόταση της ΓΣΕΕ για τη διάσωση των επιχειρήσεων.
Οχι, δε θέλει να μας τρελάνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Για τα συμφέροντα της τάξης για την οποία δουλεύει μιλάει. Αυτή που είναι στην εξουσία...
***
Είχε δίκιο ο Παπανδρέου όταν έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά. Τα έχουν οι καπιταλιστές στο σεντούκι τους.
Συγκρατήστε το ποσό: 4,3 τρισεκατομμύρια δολάρια ζεστό χρήμα, καθαρό χρήμα στις τσέπες των καπιταλιστών.
Για να τα επενδύσουν, ζητάνε να εξασφαλιστούν καλύτεροι όροι κερδοφορίας.
Κι αυτό ακριβώς κάνουν η μία μετά την άλλη οι αστικές κυβερνήσεις. Εξασφαλίζουν φτηνότερη εργατική δύναμη για να είναι αποδοτικότερα τα κεφάλαια.
Δεν πρόκειται για κόλπο. Είναι θεσμοθετημένη διαδικασία. Γι' αυτό υπάρχουν οι νόμοι και οι αστυνόμοι. Για να υπηρετούν την τάξη που είναι στην εξουσία. Στο προκείμενο την αστική.
Κράτα τη διαπίστωση - ομολογία πως η ζούγκλα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά τη μια μετά την άλλη τις καπιταλιστικές χώρες.
Κράτα και την ανησυχία του αστού αναλυτή. Που προσπαθεί να

πανικοβάλει τον ήδη φοβισμένο μικροαστό υποβάλλοντάς του την ιδέα ότι κινδυνεύει από τη βία των από κάτω.
Ο αναλυτής γνωρίζει καλύτερα πως η μόνη βία που ασκείται είναι αυτή της εξουσίας των αστών πάνω στο σύνολο του λαού. Αυτή τη βία θέλει να προστατέψει, αυτή τη βία θέλει να ενισχύσει ώστε να θωρακιστεί καλύτερα το καθεστώς της εκμετάλλευσης, για να είναι έτοιμο όταν με όρους μαζικού λαϊκού κινήματος θα αμφισβητηθεί στην πράξη η εξουσία του.
***
Η αμφισβήτηση της αστικής πολιτικής, της ίδιας της εξουσίας των μονοπωλίων, δεν είναι ένα γενικό ευχολόγιο. Είναι όρος ζωής για την εργατική τάξη. Δε θα προκύψει στο κενό κάποτε. Τώρα η εργατική τάξη έχει και υποχρέωση και τη δύναμη να υπερασπιστεί και να κατακτήσει το δίκιο της, οργανώνοντας αποφασιστικά την ταξική αντεπίθεσή της κατά των κομμάτων και της ΕΕ που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της.
Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, σημείωνε προχτές το ΠΑΜΕ.
Στην πράξη: Προετοιμάζουμε με όλους τους τρόπους και τις μορφές, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, την απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. “Σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουν στη χώρα τους… »
    Aδόλφος Χίτλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/12/10, 3:10 μ.μ.

    «Είναι αυτονόητο ότι με ένα τόσο γιγάντιο υπερκέρδος (γιατί είναι παραπάνω από το κέρδος που απομυζούν οι κεφαλαιοκράτες από τους εργαζόμενους της χώρας τους) μπορούν να εξαγοράζονται οι εργατικοί ηγέτες και το ανώτερο στρώμα της εργατικής αριστοκρατίας. Και αυτό το στρώμα το εξαγοράζουν οι κεφαλαιοκράτες των προχωρημένων χωρών με χίλιους τρόπους, άμεσους και έμμεσους, φανερούς και κρυφούς. Αυτό το στρώμα των αστοποιημένων εργατών ή της εργατικής αριστοκρατίας, που είναι πέρα για πέρα μικροαστικό σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του, το μέγεθος των απολαβών του και την κοσμοθεωρία του είναι στις μέρες μας το κύριο στήριγμα της αστικής τάξης». ΛΕΝΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/12/10, 7:46 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=Xt4hY9puYr0

    ΑπάντησηΔιαγραφή