Σελίδες

19 Νοε 2010

Ευρωαπατημένοι...

   Είναι να γελάς και να κλαις με τον πανομοιότυπο τρόπο που σχολιάζει η ηγεσία του ΣΥΝ την εκάστοτε ευρωενωσιακή σύνοδο (κορυφής, υπουργών κ.λπ.). Πιστεύουν μάλλον πως «πες πες» κάποιος θα τσιμπήσει και θα πιστέψει ότι «για άλλη μια φορά, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποδεικνύονται κατώτεροι των εξαιρετικά κρίσιμων περιστάσεων», ότι «εμμένουν στην ατολμία» και στην «αναποτελεσματικότητα», ότι «αποδεικνύονται ανίκανοι να υπερβούν τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία», ότι «οι κοινωνικά αδύναμες τάξεις σηκώνουν το βάρος των λαθεμένων οικονομικών επιλογών των ευρωηγεσιών» και ότι «το υφιστάμενο οικονομικό τους μοντέλο έχει από καιρό χρεοκοπήσει (...) οι μόνοι που δεν το έχουν αντιληφθεί είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι.
 Και αυτή είναι η σημερινή τραγωδία της Ευρώπης!»!!! Ετσι τη σχολιάζουν.
   Χρειάζεται βεβαίως να είναι κανείς τουλάχιστον αφελής για να πιστέψει πως το ιμπεριαλιστικό ευρωενωσιακό οικοδόμημα άγεται και φέρεται από μια δράκα ανίκανων, άτολμων, αναποτελεσματικών, άχρηστων και μειωμένης αντίληψης, σε σημείο που ενώ έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά οικονομικά μοντέλα επιμένουν σ' αυτό που έχει χρεοκοπήσει και σε λαθεμένες επιλογές! Που παρ' όλα αυτά δουλεύουν μια χαρά για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
   Σε απλά ελληνικά αυτή είναι η αφήγηση του ΣΥΝ για τις εξελίξεις. 
Και υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού. 
Γιατί κάθε άλλο παρά έτσι έχουν τα πράγματα. 
Ικανοί, αποτελεσματικοί, τολμηροί είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου στο να προωθούν τα συμφέροντά του και σήμερα αυτά εξυπηρετούνται με τη συγκεκριμένη πολιτική. 
   Η επιλογή που θέτει ο ΣΥΝ στο λαό για καλύτερες και ικανότερες ηγεσίες που θα κάνουν σωστές επιλογές υπέρ όλων, εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων, είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτη.
   Οι λαοί θα βιώνουν μια διαρκή τραγωδία ως τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουν ότι για να βγουν απ' αυτή πρέπει με την πάλη τους να θέσουν τέλος στην ΕΕ, στην εξουσία των μονοπωλίων. 
   Και θα το συνειδητοποιήσουν όσες προσπάθειες κι αν κάνει το ίδιο το σύστημα και οι κολαούζοι του να το αποτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου