Είναι ολοφάνερο ότι η δημιουργία του νέου κόμματος της Ντ. Μπακογιάννη εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και του αστικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να τα βγάλει πέρα με την υλοποίηση της αντιλαϊκής στρατηγικής στις συνθήκες κρίσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» της πρώην υπουργού είναι το δεύτερο κόμμα που ιδρύεται μετά την υπογραφή του μνημονίου.
Είχε προηγηθεί η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη, που ήδη έδειξε τη χρησιμότητά της στις εκλογές για τα τοπικά όργανα του κράτους.
Κοινός παρονομαστής των νεότευκτων μορφωμάτων, όπως και του ΛΑ.Ο.Σ., είναι η διακηρυγμένη προθυμία τους για συναινέσεις και συνεργασία με την κυβέρνηση για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές εντός και εκτός του μνημονίου...
Στο υπό διαμόρφωση αστικό πολιτικό σκηνικό, το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη φιλοδοξεί να διαδραματίσει ρόλο «πλοηγού», ανοίγοντας δρόμους στις πλέον αντιδραστικές και βάρβαρες πολιτικές που βρίσκονται στο πρόγραμμα της πλουτοκρατίας.
Η πρώην υπουργός προσδιόρισε με σαφήνεια το ρόλο που έρχεται να παίξει το κόμμα της: «Πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση και συνεργασία για να προχωρήσουν με ταχύτητα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της είναι «κόμμα διακυβέρνησης», έχει δηλαδή ως άμεσο στόχο τη συμμετοχή σε κυβερνήσεις συνεργασίας με αυτόν το συγκεκριμένο στόχο. Το νέο κόμμα δεν επιθυμεί να εισπράξει μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας - δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, δηλώνει η πρώην υπουργός - αλλά επιδιώκει να φέρει στην «ημερήσια διάταξη» τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Βασική αποστολή, λοιπόν, είναι οι «μεγάλες ρήξεις», εννοείται με τα λαϊκά συμφέροντα. «Ο στόχος μας είναι με τη δική μας παρουσία και θέτοντας τα πράγματα στο τραπέζι και ανοίγοντας συζητήσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν οι συζητήσεις απαγορευμένες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, να αλλάξουμε τα πράγματα», αποσαφήνισε στην πρώτη μετά την ίδρυση του κόμματος τηλεοπτική συνέντευξη η Ντ. Μπακογιάννη.
Μια ισχυρή γεύση έδωσε στην ομιλία της την περασμένη Κυριακή, όταν έβαλε στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό κίνημα, εκφράζοντας τη μύχια επιδίωξη της πλουτοκρατίας να βάλει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις και τους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων. Επανέφερε, λοιπόν, η πρώην υπουργός τη βαθιά αντιδραστική πρόταση για «μεταρρύθμιση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για το συνδικαλισμό και καθιέρωση μυστικής καθολικής ψηφοφορίας για μείζονες απεργίες».
Ο γύψος στο συνδικαλιστικό κίνημα πάει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της σφαγής των εργασιακών δικαιωμάτων που προτείνει, όπως η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων που καθορίζονται πλέον από τον καπιταλιστή με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας του, η ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, η άρση της μονιμότητας και οι απολύσεις στο Δημόσιο κ.ο.κ.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι νέες εφεδρείες δημιουργούνται προκειμένου να στηρίξουν το αστικό πολιτικό σύστημα που έχει δυσκολίες κάτω από τη λαϊκή οργή που προκαλεί ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η πλουτοκρατία κατά του λαού και από τη δράση του ταξικού λαϊκού κινήματος .
Ηδη, όπως έδειξαν και οι εκλογές στα τοπικά κρατικά όργανα, διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα αντίθεσης στην ασκούμενη πολιτική και στα κόμματα εξουσίας, το οποίο διαθέτει θέληση για βαθύτερες αλλαγές και ανατροπές, μέσα από ένα ισχυρό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου