Σελίδες

24 Νοε 2010

ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ...


Κάτω από απαράδεκτες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κατ' αρχάς η αίθουσα που παραχωρήθηκε η συνέντευξη αποδείχθηκε πολύ μικρή, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δημοσιογράφων να στέκονται όρθιοι.
Αυτό βέβαια ήταν το λιγότερο, μπροστά στην επιλογή των διοργανωτών να μην υπάρχει μετάφραση των δηλώσεων και οι ανάλογες συσκευές αναμετάδοσης στα ελληνικά, κάτι για το οποίο είχαν φροντίσει στην αντίστοιχη συνέντευξη τον προηγούμενο Αύγουστο.
Η αποκορύφωση της πρόκλησης ήρθε όταν δημοσιογράφος υπέβαλε ερώτηση στα ελληνικά και οι εκπρόσωποι της τρόικας σήκωσαν τους ώμους και της ζήτησαν να υποβάλει το ερώτημά της στα αγγλικά...

Πρόκειται για ευθεία προσβολή του ελληνικού - και όχι μόνο - λαού. Η γλώσσα κάθε χώρας είναι συστατικό, δομικό στοιχείο του πολιτισμού της και αυτό οφείλουν να το λαμβάνουν υπόψη τους οι τροϊκανοί, αλλά κυρίως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που συνομιλεί μαζί τους και από κοινού κόβουν το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο.
Ψιλά γράμματα, θα πει κανείς. Εδώ έχουν στήσει έναν ολόκληρο λαό μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και τον ταπεινώνουν ποικιλόμορφα, τη γλώσσα του θα σεβαστούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου