Σελίδες

21 Οκτ 2010

Το νησί πνίγεται αλλά αυτοί τάζουν έργα στους επιχειρηματίες


«Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οι καταστροφές οφείλονται σε μπαζωμένα ρέματα και κακοτεχνίες του παρελθόντος»! Αυτό ακριβώς δήλωσε προχτές ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης, στους κατοίκους της πλημμυρόπληκτης Χίου, που την επισκέφτηκε επικεφαλής κλιμακίου της κυβέρνησης, ως άλλος θύτης που ξαναγυρνά στον τόπο του εγκλήματος. Γιατί τι άλλο σημαίνει η φράση του, παρά καθαρή ομολογία για το πόσο επικίνδυνη για τη ζωή και την περιουσία του λαού είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που προώθησαν επί δεκαετίες και εξακολουθούν να προωθούν την εμπορευματοποίηση της γης και την ιεράρχηση της κατασκευής έργων υποδομής με γνώμονα μόνο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας...

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός δε βρήκε κουβέντα να πει - ούτε καν να υποσχεθεί - για κάποιο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας. Πιστός στη «μαυρογιαλούρεια» λογική και της σημερινής κυβέρνησης, υποσχέθηκε λιμάνια και άλλα «μεγάλα έργα» σε μια περιοχή που βούλιαξε στη λάσπη με την πρώτη βροχή, θρηνώντας και δύο ανθρώπινες ζωές! Τα ίδια ακριβώς μεγαλεπήβολα έργα υπόσχεται στη διπλανή και εξίσου πλημμυρόπληκτη Ικαρία και ο κοινός συνδυασμός ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρόγραμμά τους δεν αναφέρονται σε αντιπλημμυρικά έργα στο πλαίσιο συνολικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος. Ωστόσο, στις προτεραιότητές τους - όπως αποτυπώνεται και στο προεκλογικό φυλλάδιο που μοιράζουν - είναι έργα που απαιτούν οι επιχειρηματίες, όπως η «άμεση προώθηση της δημιουργίας πύλης εισόδου» με στόχο την «προσέγγιση από κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής».
Και βέβαια μέσα σ' όλα αυτά ο υπουργός υποσχέθηκε μόνο κάποια ψίχουλα για την αποκατάσταση των ζημιών (60 ευρώ το τετραγωνικό για τις επισκευές και 800 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευές κατοικιών, εκ των οποίων τα μισά με άτοκα δάνεια). Ποσά που μόνο κοροϊδία και εμπαιγμό μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει.
Να βγάλει, λοιπόν, τα συμπεράσματά του ο λαός της περιοχής και να τους τιμωρήσει και στις εκλογές, ψηφίζοντας «δαγκωτό» τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα είναι μπροστάρηδες στον αγώνα διεκδίκησης έργων που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Το ομολογούν και οι ίδιοι άλλωστε ότι τους αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου