Σελίδες

21 Οκτ 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η κυβέρνηση εξαγγέλλει εκθέσεις ιδεών για την αντιμετώπιση του νέου κύματος ανεργίας», σχολιάζει ο υποψήφιος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Αττικής. Με τέτοιες και άλλες «εκθέσεις ιδεών», όλα τα προηγούμενα χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπούκωσαν το κεφάλαιο με δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς ποτέ να εξαλείψουν το πρόβλημα της ανεργίας, την οποία παράγει και αναπαράγει η αντιλαϊκή πολιτική τους και το σύστημα που υπηρετούν. Τα ίδια έκανε το ΠΑΣΟΚ και όσα χρόνια είχε στις τάξεις του Εθνικού του Συμβουλίου τον Α. Μητρόπουλο. Από τη μια μέρα στην άλλη, για να χαϊδέψει τα αυτιά των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, ο Μητρόπουλος καμώνεται πως σηκώνει μπαϊράκι σε κεντρικές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, για να κρύψει την πραγματική αιτία της ανεργίας και να αντιπαρατεθεί δημαγωγικά και διαχειριστικά σε προτάσεις της κυβέρνησης που για χρόνια υπηρέτησε πιστά.
***
Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι οι "μνημονιακοί" ότι η
 πολιτική που μας υπαγορεύεται μέσω των λεγόμενων "διαρθρωτικών αλλαγών" για πολλά χρόνια, θα καταστρέψει το κοινωνικό κράτος και τις εργασιακές σχέσεις και θα προξενήσει μεγάλο και αγεφύρωτο κοινωνικό ρήγμα». Τώρα καταστρέφεται το κοινωνικό κράτος; Τόσα χρόνια που το γκρέμιζαν λίγο - λίγο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με νόμους που καμιά σχέση δεν έχουν με το σημερινό μνημόνιο, αλλά είχαν σαν μήτρα τις συναποφάσεις στα πλαίσια της ΕΕ, ο Α. Μητρόπουλος στήριζε εποικοδομητικά το ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, για λογαριασμό του κεφαλαίου. Γιατί π.χ. και την Υγεία και την Πρόνοια έχουν ιδιωτικοποιήσει και εμπορευματοποιήσει στο έπακρο, και την Παιδεία επίσης. Γι' αυτό χειροκρότησε το νόμο Ρέππα. Γι' αυτό στήριζε διαχρονικά τη συνδικαλιστική πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που με την τακτική τους άνοιγαν δρόμους στην εκάστοτε κυβέρνηση. Οψιμο, και ψηφοθηρικό, και γιαλαντζί «αντιμνημονιακό» το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, όταν ο υποψήφιος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεδειγμένα υπηρετήσει κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που ξεθεμελίωσαν στοιχειώδεις κατακτήσεις, τις οποίες ισοπεδώνει τώρα η ίδια στρατηγική που επέβαλε και το μνημόνιο.
***
Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «...Η κυβέρνηση έχει πάρει λάθος ρότα και πρέπει να πειστεί ότι έχει πάρει λάθος δρόμο (...). Συνεπώς, η λανθασμένη διαπραγμάτευση και το κακό αποτέλεσμα ήταν αποτέλεσμα κακής κατανόησης του ελληνικού προβλήματος από την ελληνική διευθυντική ελίτ.... Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έσφαλε στις επιλογές της αναφορικά με το μνημόνιο. Επρεπε να αρκεστεί σε καθαρά ευρωπαϊκή συζήτηση (...)» (πηγή: attikisynergasia.blogspot, (21/9/2010). Ενάντια σε ποιον είναι ο Α. Μητρόπουλος; Δεν είναι ούτε ενάντια στους επιχειρηματίες ούτε στην κυβέρνηση, που την παρουσιάζει ως παραπλανημένη, και γι' αυτό έκανε συνδυασμό με τον ΣΥΝ για να τη διορθώσει όπως λέει. Να την πείσει να πάρει το σωστή ρότα. Βεβαίως, η κυβέρνηση μείωσε μισθούς και συντάξεις, νομοθέτησε απαγόρευση αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Με τον αντιασφαλιστικό νόμο, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν ως τον τάφο και αν τα καταφέρουν θα πάρουν σύνταξη που δε θα φτάνει ούτε για ένα πιάτο φαΐ. Επεκτείνει συνεχώς την ευέλικτη εργασία. Περικόπτει φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία, μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Επιβάλλει συνεχώς νέους αυξημένους έμμεσους φόρους. Ιδιωτικοποιεί ό,τι έχει απομείνει σε κρατική ιδιοκτησία. Χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ τράπεζες και επιχειρήσεις φοροαπαλλάσσοντας ταυτόχρονα το κεφάλαιο. Οταν έκανε όλ' αυτά ο Α. Μητρόπουλος ήταν κεντρικό της στέλεχος και τα στήριξε. Ποιον κοροϊδεύει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου