Σελίδες

9 Σεπ 2010

Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία Αχαΐας

«Β' ΔΙΑΓΝΩΣΗ»
Μειώνει ώρες εργασίας και αποδοχές
Την τρομοκρατία επιστρατεύει η εργοδοσία του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου «Β' Διάγνωση» της Πάτρας, προκειμένου να επιβάλει εργασιακό καθεστώς γαλέρας, όπως διαπίστωσε αντιπροσωπεία τουΣωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Αχαΐας που επισκέφτηκε το διαγνωστικό κέντρο προχτές.
Το Σωματείο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι απ' την περιοδεία επιβεβαιώθηκε πως και στη συγκεκριμένη επιχείρηση του κλάδου επικρατεί καθεστώς γαλέρας, τρομοκράτησης των εργαζομένων, ενώ σφίγγει κι άλλο η θηλιά στο όνομα της κρίσης. «Θρασύτατα και χωρίς καμία αναστολή, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι εργοδότες και τα τσιράκια τους, έχοντας τις πλάτες τόσο της κυβέρνησης αλλά και του συνδικαλιστικού τους προσωπικού - Εργατικού Κέντρου Πάτρας - προχωράνε στο ξεθεμέλιωμα όσων έχουν απομείνει, αφού προχωρούν στη μείωση ωρών εργασίας και αποδοχών με τον εκφοβισμό της απόλυσης σε όποιον εργαζόμενο τολμήσει να αρνηθεί», υπογραμμίζει το Σωματείο.
Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι η προχτεσινή παρέμβαση στο χώρο είχε χαρακτήρα προειδοποίησης απέναντι στην εργοδοσία, ότι μαζί με το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα θα πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην περάσει ο εκβιασμός της εργοδοσίας. Το Σωματείο προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου και κατήγγειλε το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου