Σελίδες

25 Φεβ 2012

Το θέμα είναι τα δισ.


Ο θόρυβος που σηκώθηκε για τις καταθέσεις του ενός εκατομμυρίου που βουλευτής «έβγαλε» στο εξωτερικό, είναι υποκριτικός και δόλιος. Σε μια περίοδο που καίγεται το σύμπαν και κατακρεουργείται ο λαός, η φιλολογία γύρω από το όνομα του βουλευτή και τις καταθέσεις του αποβλέπει, αφενός στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από το κύριο, που είναι η εφαρμοζόμενη από τη συγκυβέρνηση εγκληματική πολιτική, αφετέρου στην απενοχοποίηση και εξιλέωση των υπολοίπων βουλευτών που ναι μεν δεν εντοπίστηκαν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό, έχουν κάνει όμως ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να μονιμοποιηθούν οι διαδικασίες για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων.


Οι φωνασκίες και οι αιτιάσεις που εκτοξεύουν για το συνάδελφό τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. είναι κίβδηλες, αφού όλοι τους τάσσονται
αναφανδόν υπέρ της λεγόμενης απελευθέρωσης των αγορών, υπέρ των ξένων επενδύσεων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας. Εχουν δώσει τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, έχουν πρωταγωνιστήσει στην επίθεση της πλουτοκρατίας για να περάσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, έχουν ανάψει το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση των καταθέσεων στο εξωτερικό, από αυτούς φυσικά που είναι σε θέση να έχουν καταθέσεις. Αυτοί οι ίδιοι με τις πολιτικές τους επιλογές στήριξαν και προώθησαν κάθε αντιδραστική επιλογή της άρχουσας τάξης και έφτιαξαν μύθους για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τις επενδύσεις της ντόπιας ολιγαρχίας στο εξωτερικό.


Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Το 1 εκατομμύριο του συναδέλφου τους είναι σταγόνα στον ωκεανό των καταθέσεων που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό και υπολογίζονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Ασε, που την τελευταία μόνο πενταετία διοχετεύτηκαν ακόμα στο εξωτερικό πάνω από 20 δισ. ευρώ, με τη μορφή επενδύσεων και μερισμάτων, μέρος του κοινωνικού πλούτου που παράχθηκε από τους εργαζόμενους στη χώρα. Την ίδια στιγμή, ξένες πολυεθνικές που δρουν στη χώρα, μεταφέρουν, σε καθημερινή βάση, στο εξωτερικό, τις εισπράξεις που κάνουν από τις δοσοληψίες τους στην ελληνική αγορά.


Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια. Αυτοί που στη Βουλή σηκώνουν το χέρι τους και ψηφίζουν το ένα αντιλαϊκό νομοθέτημα μετά το άλλο, αν πραγματικά επιθυμούσαν να εφαρμοστεί κάποιο γνήσιο, στο βαθμό που είναι δυνατό, «πόθεν έσχες» για τους βουλευτές, θα υιοθετούσαν τις σχετικές προτάσεις του ΚΚΕ και δε θα είχαν τώρα να χολοσκάνε για τίποτα. Μην πιστέψετε όμως ότι το θέλουν. Θορυβώντας για το 1 εκατομμύριο του ...συγκεκριμένου, κανείς δεν μιλάει για τα τόσα και τόσα εκατομμύρια καταθέσεων που έχουν οι άλλοι εκλεκτοί του συστήματος. Γιατί καλό είναι να ξέρουμε ότι πολλοί από αυτούς, που αποφασίζουν να καταργηθεί το βασικό μεροκάματο, διαθέτουν τεράστιες περιουσίες και έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ.


Τέτοιο είναι το σύστημά τους, τέτοια η δημοκρατία τους. Η συνύφανση του κεφαλαίου με το κράτος. Να αποφασίζουν για τις τύχες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και να ρίχνουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους Καιάδες, μερικοί λεφτάδες, βγαλμένοι από τα σπλάχνα της αστικής τάξης ή ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοί της. Που δε θα σταματήσουν τις επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, μέχρι το Λαϊκό Μέτωπο των θυμάτων της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, βροντοφωνάξει «φτάνει πια» και βάλει οριστικό τέλος στην εξουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου