Σελίδες

23 Δεκ 2010

«Ιδεολόγοι» άνθρωποι...

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Χτες, οι «σοσιαλιστές» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τον πρώτο προϋπολογισμό του μνημονίου. Κάποιοι απ' αυτούς τον αποκάλεσαν πλασματικό, αναξιόπιστο, ανεκτέλεστο. Και τι εννοούσαν; Οτι ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ψήφισαν είναι αναξιόπιστος γιατί στην πορεία θα αναθεωρηθεί προς το... αντιλαϊκότερο! 
Ωστόσο, τον υπερψήφισαν...
*
Βλέπετε, εδώ και καιρό οι καλοί αυτοί άνθρωποι κάνουν πράγματα που κινούνται «έξω από την ιδεολογία» τους.
Για παράδειγμα:
  • Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους το κόψιμο μισθών και συντάξεων. Αλλά τους έκοψαν.
  • Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους οι απολύσεις. Αλλά τις «απελευθέρωσαν».
  • Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους η ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό. Αλλά την έβαλαν.
  • Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η καταβύθιση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά τα διέλυσαν.
  • Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους το μνημόνιο. Αλλά το επέβαλαν.
  • Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους το ΔΝΤ. Αλλά το έφεραν.
Τώρα, πλέον, μπορούν να καμώνονται, όπως ο πρωθυπουργός τους, ότι μετά από όλα αυτά, «από την εμπειρία μου, έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήμουν πριν»! (Γιώργος Παπανδρέου, 16/4/2010).
*
Η οργή και η αηδία που προκαλεί όλη αυτή η πολιτική ξετσιπωσιά, αντί να εξανεμιστεί, να κονιορτοποιηθεί από τις μυλόπετρες της απογοήτευσης και της παραίτησης, αντί να ενσωματωθεί στο σύστημα της υποκρισίας, της παρακμής και του ιησουιτισμού, μπορεί να μετουσιωθεί σε «κέρδος» για τον ελληνικό λαό.
Οσα λένε και κυρίως όσα διαπράττουν η ηγεσία και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η διαστροφή των εννοιών, η βεβήλωση των νοημάτων, κουβαλούν, αν μη τι άλλο, εκείνη την εκρηκτική ύλη που μπορεί να κάνει σοφότερους τους ανθρώπους του μόχθου.
Ηδη, όλο και περισσότεροι απ' αυτούς αξιοποιούν τα εφόδια που τους προσφέρει αυτή η αδίστακτη ομάδα των κυβερνώντων και μετρούν με το ζύγι των αναγκών, των δικαιωμάτων και των ονείρων τους,
και το πόσο αξίζουν κάτι τέτοιοι «ιδεολόγοι» και πόσο αξίζει η... «ιδεολογία» τους.
Το ζύγι είναι αλάνθαστο:
Οι «ιδεολόγοι» μας δεν αξίζουν πεντάρα και με την ιδεολογία που επικαλούνται δεν έχουν καμία σχέση. Την επικαλούνται προσχηματικά και μόνο για να τη μαγαρίζουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου