Σελίδες

23 Δεκ 2010

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ...

ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ αυτή του Γ. Πεταλωτή! «Εσχατο μέσο» - δήλωσε - η επίταξη των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Δεν τα κάνει αυτά τα πράγματα το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Εκτός πια αν είναι ανάγκη...
Βέβαια, διαφορετική γνώμη θα έχουν προφανώς οι ναυτεργάτες που έχουν επιστρατευθεί ήδη τόσες φορές ή οι ιδιοκτήτες φορτηγών.
Οσον αφορά την «ανάγκη» που θα τους οδηγήσει σε τέτοια μέτρα, δε μας εξήγησαν τι φύσης θα είναι. Γιατί μέχρι στιγμής μόνο μία αναγκαιότητα καταλαβαίνουν αυτοί: Την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.
Μπροστά σε αυτήν την «ανάγκη», κάθε άλλη ωχριά και εξαφανίζεται. Με πρώτες και καλύτερες φυσικά τις λαϊκές ανάγκες. Αυτές εκτιμώνται ως ...ανύπαρκτες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ξέρετε για ποιο λόγο μας πειράζουν τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου; Γιατί είναι ...φρέσκα και δεν τα έχουμε συνηθίσει.
Ετσι τουλάχιστον είπε στο περιοδικό «Newsweek», λέγοντας ότι «είναι πρόσφατα και ο κόσμος αισθάνεται το βάρος»...
Δυστυχώς θα τον στενοχωρήσουμε, αλλά κανέναν δεν ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το πότε κατατέθηκαν ή ψηφίστηκαν τα μέτρα. Το ότι είναι αντιλαϊκά ενδιαφέρει και μάλιστα πάρα πολύ.
Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Γ. Παπανδρέου στις συνεντεύξεις του, μόνο που όσο επιμένει να παρουσιάζει τους κατοίκους της Ελλάδας ως ...ηλίθιους τόσο λιγότερο θα πείθει οποιονδήποτε.
Αλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι ξέρουν πια από ...προσωπική πείρα τι γίνεται στην Ελλάδα. Γιατί τα ίδια γίνονται και στις δικές τους χώρες, ασχέτως αν έχουν ή όχι δημόσιο χρέος.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ να νομοθετήσουν, αλήθεια, το λένε «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων»; Μας μιλάνε, λες και οποιοσδήποτε θα μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου, ή του δικαστικού επιμελήτή, ή του ορκωτού λογιστή...
Μόνο που όταν όλες αυτές οι δραστηριότητες θα πάνε αποκλειστικά σε πολυεθνικές και μεγάλες ΑΕ, μόνο ...«άνοιγμα» δεν είναι. 
Αντιθέτως ...πιο κλειστή κατάσταση δεν μπορεί να φανταστεί κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου