Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Με νέα ορμή, μαζικά στους δρόμους στις 15 ΝοέμβρηΗ ανάγκη να διαδηλώσουν χιλιάδες τη Δευτέρα με το ΚΚΕ, είναι σήμερα διπλά επιβεβλημένη από τις εξελίξεις.


Με εφόδιο και το χτεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, χιλιάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, παράλληλα με τον εκλογικό αγώνα του δεύτερου γύρου, ρίχνονται από σήμερα στη μάχη για να πλημμυρίσουν τη Δευτέρα, 15 του Νοέμβρη, οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ.
Εκείνη τη μέρα, φτάνει στην Ελλάδα η τρόικα, για να συζητήσει με την κυβέρνηση τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Στην Αθήνα, η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος,στις 6 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.
Η ανάγκη να διαδηλώσουν χιλιάδες τη Δευτέρα με το ΚΚΕ, είναι σήμερα διπλά επιβεβλημένη από τις εξελίξεις. Πρώτον, για να βρει αποφασιστική συνέχεια το βήμα που έγινε χτες στην κάλπη, να δείξουν τη δύναμή τους και στο δρόμο όσοι συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στις εκλογές.

Δεύτερον, για να δοθεί αποφασιστική ώθηση στην οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού, όρος αναγκαίος για τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών αγώνων, για την απόσπαση κατακτήσεων, το πλάτεμα του δρόμου που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Τρίτον, για να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση, η τρόικα και οι σύμμαχοί τους, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ότι ο λαός δεν εγκρίνει την πολιτική τους, δεν προσυπογράφει το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του, δε συναθροίζεται στις δυνάμεις που θέλουν το βιοτικό του επίπεδο να γυρίσει δεκαετίες πίσω.
Τέταρτο, για να δείξει ο λαός παλικαρίσια και άφοβα ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται από τις απειλές του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει αν δεν αυτοκτονήσουν πολιτικά οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αν δε γίνουν συμμέτοχοι στη βαρβαρότητα, που στόχο έχει να χρεοκοπήσει τα νοικοκυριά για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση.
Για όλους αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει την άλλη Δευτέρα να βγουν μαζικά στους δρόμους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Για να σπάσει η προπαγάνδα που θέλει το λαό παθητικό θεατή μιας πολιτικής σάπιας και αντιδραστικής μέχρι το μεδούλι. Που προσπαθεί να κρατήσει τους εργαζόμενους στη γωνία, φοβισμένους και μοιρολάτρες, για να μπορεί το κεφάλαιο απρόσκοπτα να περνάει τη στρατηγική του.
Η σημασία των λαϊκών συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ΚΚΕ είναι μεγάλη. Οπως τεράστια είναι η σημασία του να βρουν συνέχεια στις εργατογειτονιές και στους τόπους δουλειάς τα θετικά βήματα που καταγράφονται στις λαϊκές συνειδήσεις. Για να γίνει η αγανάκτηση δύναμη του λαού, με οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα και στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος.

1 σχόλιο:

 1. Προς ...."απέχοντες"
  Φαντάζομαι όλοι εσείς που δεν πήγατε να ψηφίσετε θα ήσαστε χτες ικανοποιημένοι για ....το μήνυμα που στείλατε,για την πράξη αποδοκιμασίας, όπως εσείς νομίζετε, να μην πάτε να εκφραστείτε εναντίον της πολιτικής που , το λιγότερο, θα σας οδηγήσει στην εξαθλίωση.
  ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΗΡΕ Ο ΣΕΒ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ.

  Κάλεσμα στον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών εκτίμησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για το μέλλον, συμπληρώνοντας: «Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του.»Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ώστε να προχωρήσουν οι τομές που χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία.«Ωστόσο, πολιτική σταθερότητα χωρίς υγιές πολιτικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του.»Χαρακτήρισε ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογραμμίζοντας:«Ο λαός μας αντιμετώπισε ώριμα τα τεχνητά διλήμματα και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.» Αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος αυτής της προσπάθειας -αλλά, δίκαια και αυτονόητα, αδημονεί να δει το αντίκρυσμά της.»
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=365707&dt=08/11/2010#ixzz14i6r9OxV
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;
  Αναρτήθηκε από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ στις Δευτέρα, Νοέμβριος 08, 2010

  ΑπάντησηΔιαγραφή