Σελίδες

21 Απρ 2021

Πώς κατάντησε ο σούπερμαν... (VIDEO)

 

Ο υπουργός λοιπόν εμφανίζεται να σβήνει μια τούρτα στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος ντυμένος σούπερμαν (!), ενώ με τη σαντιγί αναγράφονται και μερικά από τα αντεργατικά του κατορθώματα: «ΔΕΗ», «Ολυμπιακή»

και ΟΣΕ, εννοώντας προφανώς τις ιδιωτικοποιήσεις και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων που προώθησε. Κάπου εκεί (πάντα πάνω στην τούρτα) είναι πεσμένη και μια ταμπέλα που γράφει «συντάξεις»...

Δεν κάτσαμε να μετρήσουμε τα κεράκια του υπουργού, όμως η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη: Στην «ΔΕΗ ΑΕ» μέσα σε ένα μήνα πέντε εργολαβικοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους, η πρώην «Ολυμπιακή» (νυν «Aegean») μέσα στην κρίση και με τους εργαζομένους της να είναι στα όρια της επιβίωσης πήρε κάμποσα εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα για «να μείνει όρθια», μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έλεγαν τα αστικά κόμματα.

Πόσο απόθεμα θράσους μπορεί να έχει κανείς για να γιορτάζει από πάνω και τέτοια κατορθώματα...

Ξέρουμε ότι στα επόμενα γενέθλιά του ο Υπουργός - σούπερμαν των βιομηχάνων φιλοδοξεί να σβήσει κεράκια και για το θάψιμο του 8ώρου, για τη νομιμοποίηση της απλήρωτης δουλειάς και το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Ομως, όπως διαμηνύουν τα συνδικάτα, «μεγάλη μπουκιά φάε...», κι αυτό ας το έχει κατά νου η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Στις 6 Μάη απεργούμε! Συμμετέχουμε στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις με τα σωματεία μας!


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/4/21, 6:15 μ.μ.

    Νομίζουμε, πάντως, ότι στα ταμπελάκια με το νεοφιλελεύθερο έργο ξεπουλήματος λείπει κάτι: Το 8ωρο. Αυτό, δηλαδή, που αποτελέι τον επόμενο στόχο του…σούπερμαν. Αυτό που σκοπεύει να καταργήσει ο υπουργός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προωθώντας τη 10ωρη εργασία χωρίς δικαιώματα. Αλλά είπαμε: Είναι σεμνός. Μάλλον δεν το έβαλε στην τούρτα γιατί είναι και θεσμικός. Περιμένει να περάσει πρώτα το σχετικό νομοσχέδιο. Και του χρόνου – καλά να είναι – θα το κοτσάρει κι αυτό στην τούρτα του. Δίπλα στις… μισοπεσμένες συντάξεις και τις ξεπουλημένες, διαλυμένες, ιδιωτικοποιημένες κρατικές εταιρείες.

    Αλλά όσο… σούπερμαν και να είναι, ίσως αντιληφθεί ότι το 8ωρο, όσο και να χωράει στην τούρτα του, μπορεί να του πέσει λίγο βαρύ (βαρυστομαχιάζουν οι σούπερμαν κύριε υπουργέ;) γιατί ίσως αποδειχτεί ότι δεν χωράει στην πραγματική ζωή. Στη ζωή των εργατών. Που δεν χρειάζεται να φαντασιώνονται τους σούπερμαν για να δημιουργούν τον πλούτο που ξεπουλάνε οι… σούπερμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή