Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποκρισία του βγάλε – βάλε την παλαιστινιακή μαντίλα

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνει στην ισραηλινή πρεσβεία. Συγκεκριμένα, οι νομαρχιακές οργανώσεις Α’, Β’ Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ  και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανακοινώσει παράσταση διαμαρτυρίας «ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ». Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, «στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και ενώνει τη φωνή του με όσους αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής».
Τι καλά, τι αγωνιστικά, τι «αριστερά» και κυρίως τι υποκριτικά!

Εμείς να θυμίσουμε στους πολιτικά ευαίσθητους για την Παλαιστίνη κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε η κυβέρνηση τους για τον αγώνα των Παλαιστινίων. Έχουν αρχίσει να… ξεχνάνε, εάν και τα γεγονότα δεν είναι, και της περασμένης δεκαετίας. 
Ποιοι είναι, λοιπόν, οι βγάλε – βάλε την παλαιστινιακή μαντίλα που έχουν κάνει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό… επιστήμη: 
 Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του  «χτίζουμε μια εξαιρετική συμμαχία….» (δήλωση του Νετανιάχου κατά  συνάντησή του με τον Τσίπρα στο πλαίσιο της τριμερούς Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου) τον Μάιο του 2018, όταν ο ισραηλινός στρατός επιδιδόταν σε ένα ακόμα μακελειό στη Γάζα με 50 νεκρούς Παλαιστίνιους σε πέντε εβδομάδες.
— Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που στην «Πολιτική Απόφαση» του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ο ΣΥΡΙΖΑ (Ιούλιος 2013), έλεγε τα εξής:«…η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η εφαρμογή της αρχής “κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας” συνιστούν άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής».  
 Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2015, μια μόλις βδομάδα μετά το ρεσάλτο στο σκάφος «Μαριάν» του στολίσκου της ελευθερίας «Ένα καράβι για τη Γάζα»που οργάνωσε ο (συνεκπαιδευμένος με τον ελληνικό στρατό) ισραηλινός στρατός, στη συνάντηση που έσπευσε – την επομένη του δημοψηφίσματος – να έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τον ομόλογό του και πρωθυπουργό του Ισραήλ κ.Νετανιάχου, ο Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι «η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν το κοινό συμφέρον» Ελλάδας – Ισραήλ και ανακοίνωσε την ύπαρξη «αμοιβαίας απόφασης για μια δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας(…)» μεταξύ των δυο κυβερνήσεων….
 Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του, Αλέξης Τσίπρας, στηνΙερουσαλήμ τον Νοέμβρη του 2015, υπέγραφε στο βιβλίο επισκεπτών: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας», αναγνωρίζοντας έμμεσα την κατοχή της.
— Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του «Μπίμπη» (χαϊδευτικό του Νετανιάχου). Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Mega επανάλαβε 8 φορές ότι πήγε στο ραντεβού με τον Μιωνή γιατί υπήρξε «παράκληση», υπήρξε «παρέμβαση», υπήρξε «παραίνεση», γιατί «ζητήθηκε» από την κυβέρνηση του Ισραήλ. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που – μέσω του Νίκου Παππά – υποστήριζε: 
ΠΑΠΠΑΣ: «Εντάξει, να σου πω κάτι, το Ισραήλ είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ως χώρα δηλαδή, και στις διακρατικές σχέσεις, δηλαδή με την Ελλάδα πως μας αντιμετωπίζουνε, στα αρχίδια μου για το τι θα πεις για το Παλαιστινιακό. Εντάξει, δεν θα βγεις να πεις είστε εγκληματίες ξέρω γω και τα λοιπά. Τρία πράγματα όμως μπορούμε να κάνουμε; Βγαίνουν λένε για τα δίκαια, ας πούμε, θέλουν την ειρήνη, την έτσι, την αλλιώς. Ενάντια στους εποικισμούς… τώρα δεν χτίζεται η ιστορία έτσι, ξέρεις, συνεργασία με τους δορυφόρους, μας έχει φλομώσει η Mossad στην πληροφορία με τις τελευταίες κινήσεις, όλα τα πάντα, αυτό είναι substance (σ.σ. ουσία) δηλαδή.
ΜΙΩΝΗΣ. Και σου λένε οι άλλοι –αυτή είναι η θέση των άλλων έτσι;- «οι σχέσεις είναι άριστες, σιγά μην αυτή η ιστορία με τον Μιωνή είναι πρόβλημα». (…)
ΠΑΠΠΑΣ. Δεν με νοιάζει. Εγώ πρέπει να σου πως κάτι, διότι ο Μπίμπη (σ.σ:Μπένγιαμιν Νετανιάχου) του ζήτησε τρία πράγματα και ο Τσίπρας του τα έκανε, ο Τσίπρας του ζήτησε 4-5, ο Μπίμπη του τα έκανε αμέσως… Δεν γίνεται δουλειά… δηλαδή αυτή η (κόκκινη γραμμή) ότι σηκώνει ένα τηλέφωνο και του μιλάει «Τι γίνεται; Πως πας;», αυτό πρέπει να διαφυλαχτεί. Πώς να το κάνουμε; Δεν είναι…
Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε πάλι παλαιστινιακή μαντίλα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου