Σελίδες

27 Μαρ 2020

Επικίνδυνος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας: Δηλώστε ότι πάτε για άσκηση κι ελάτε να κοινωνήσετε!

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος ανοιχτά έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων. Στο «κήρυγμα» του, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση (Corfu TV) και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών, ζήτησε από τους πιστούς να δηλώνουν πως βγαίνουν για σωματική άσκηση και αντί αυτού να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν! Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό ο «άγιος» αυτός άνθρωπος: Στο τέλος της ομιλίας τους, στις 25 Μαρτίου, υποστήριξε ότι έχει δώσει εντολή να ανοίξουν οι εκκλησίες για να κοινωνήσουν οι Κερκυραίοι!!! 
 
Τα παραπάνω περιγράφει σε ρεπορτάζ του το corfupress.com, παρουσιάζοντας τα ηχητικά αποσπάσματα (ακούστε παρακάτω).  
 
Δεν θα αντιμετωπίσουμε τον Μητροπολίτη σαν «γραφικό». Είναι επικίνδυνος διότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων. 
 
Και κάτι για την κυβέρνηση και του αρμόδιους: Ισχύουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η ΠΝΠ και ο Ποινικός Κώδικας για τον Μητροπολίτη Κέρκυρας ή όχι; Θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και συνένοχοι; 
Οι απαράδεκτες κι επικίνδυνες δηλώσεις του Μητροπολίτη 
«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας» (στο πρώτο βίντεο) 
«Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας. Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας»! (στο πρώτο βίντεο) 
«Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσοι βλέπετε και όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων» (στο τέλος του δεύτερου βίντεο).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου