Σελίδες

24 Δεκ 2019

«Το αποτέλεσμα αυτής της δίκης θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας…»


"Η συγκυρία σάς ανέθεσε έναν από τους σοβαρότερους ρόλους της δικαστικής θητείας σας. Η ευθύνη που επωμίζεται το δικαστήριό σας στις παρούσες συνθήκες είναι μεγάλη.
Είναι ευθύνη ιστορική:
Για την αποκάλυψη της ειδεχθούς αλήθειας, που περιβάλλει τους σκοπούς και τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ.
Για την αποκάλυψη της ιστορικής συνέχειας του απεχθέστερου, τρομερότερου και πλέον απάνθρωπου πολιτικού μορφώματος της ανθρώπινης ιστορίας και της πολιτικής σκέψης και δράσης.

Για την αποκάλυψη της βιαιότερης μορφής εκμετάλλευσης των ανθρώπων, της ανθρώπινης εργασίας και ζωής, την αποκάλυψη των ρατσιστικών διωγμών, της κοινωνικής περιθωριοποίησης και των διακρίσεων, τη φυσική και ηθική εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών αντιπάλων.
Ευθύνη για την αποκάλυψη της στυγερότερης έκφρασης επίθεσης και καταδίωξης της εργατικής τάξης και των αγώνων της για καλύτερη ζωή.
Για την αποκάλυψη της αγριότερης, σκοτεινής και πλέον βορβορώδους εκδήλωσης θηριωδών αισθημάτων ενάντια στην ανθρώπινη ζωή.
Για την αποκάλυψη της χαράς και της μέθης από τη θέα και τη μυρωδιά του ανθρώπινου αίματος: “Τους λιώσαμε, τους λιώσαμε, τους λιώσαμε!…” παραληρούσε ο Λαγός μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους εργάτες του ΠΑΜΕ. Εστριβε το μαχαίρι μέσα στο κορμί του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς για να μην αποτύχει η ενέργειά του.
Αυτοί πέφτουν με λύσσα πάνω στους εργάτες που παλεύουν για τη ζωή τους.
Κάνουν τον προστάτη στην πιο στυγνή εργοδοσία.
Πέφτουν με λύσσα πάνω στα βασανισμένα κορμιά των “κολασμένων της Γης”, που τους ξεριζώνουν οι πόλεμοι για το άνοιγμα των αγορών και την εκμετάλλευση του υπεδάφους και τους πετάνε οι άνεμοι των δουλεμπόρων όπου Γης.
Παίρνουν ζωές!
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης που βρίσκεται ενώπιόν σας και δεν πρέπει να αφήσουμε να σπάσει το αυγό του φιδιού. Κι αν έσπασε ήδη, πρέπει να απαλλαγούμε απ’ το φίδι.
Εχετε όλα τα δικονομικά στοιχεία και επιχειρήματα να συμβάλετε στο να φωτιστούν με άπλετο φως όλες οι γωνίες και τα σημεία αυτής της δίκης.
Το αποτέλεσμα αυτής της δίκης θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας είτε σαν εφιαλτικό όνειρο, στην ιστορία της χώρας μας, που πέρασε ανεπιστρεπτί, είτε σαν εφιαλτικό συνοδοιπόρο της ζωής τους".
* * *
ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ενός από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ, κατά τις πρώτες κιόλας μέρες της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Πέντε χρόνια μετά, η εισαγγελική πρόταση ζωντανεύει τον εφιάλτη του αυγού του φιδιού και τον εκσφενδονίζει, σαν βέλος δηλητηριώδες, στοχεύοντας στις ψυχές και στα μυαλά μιας ολόκληρης χώρας, στο λαό της, στη νεολαία της, που μαζί με τα θύματα έζησαν τη βία και τη θηριωδία των ηγετών και των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Αθώοι οι χρυσαυγίτες. Κι ο δολοφόνος χρυσαυγίτης, μοναχικός κι απλός δολοφόνος μιας άτυχης νύχτας κι αυτός.
Τόσος πόνος, τόση βία, τόσο αίμα, τόσο κλάμα, που σκόρπισαν οι ναζιστές χρυσαυγίτες, πραγματοποιώντας το πολιτικό διάβα τους στους δρόμους της «μεγαλειώδους αστικής δημοκρατίας» μας, τόσα αδιάσειστα στοιχεία της δικογραφίας δεν βρήκαν χώρο στη συνείδηση της εισαγγελέα της έδρας.
Το αντιδραστικό, αδιαπέραστο προστατευτικό φίλτρο τής δήθεν δικονομικής ορθότητας άφησε να περάσουν στη συνείδηση της εισαγγελικής λειτουργού μόνον τα σωματίδια ενός αντιδραστικού και απροκάλυπτου ανορθολογισμού, που συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά της δικαιοσύνης της αστικής τάξης.
* * *
ΚΑΙ, ΝΑΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ είναι ένας ισχυρός δομικά στηρικτικός πυλώνας του εκμεταλλευτικού οικονομικού συστήματος και της αστικής δημοκρατίας που ζούμε, αλλά αυτό δεν αποκλείει την ύπαρξη προοδευτικών και ριζοσπαστικών, ακόμα ατομικών συνειδήσεων λειτουργών της Δικαιοσύνης, που αναζητούν την αλήθεια.
Στο σκοτεινό τοπίο της αστικής δικαιοσύνης, που βάζει σε «νόμο και τάξη» τα αστικά συμφέροντα, συχνά κάποιες γωνιές του φωτίζονται από το ηθικό ύψος και την ανεπτυγμένη κοινωνική συνείδηση μεμονωμένων δικαστικών λειτουργών, αφοσιωμένων στα ανθρώπινα, στα προοδευτικά και τα φιλεργατικά. Αφοσιωμένων στην αντικειμενική αλήθεια που δεν σχετικοποιεί την ανθρώπινη ζωή με βάση τις στατιστικές κερδοφορίας των οικονομικών μεγαθηρίων.
Στην περίπτωσή μας η λειτουργός της εισαγγελικής αρχής επέλεξε για υλικά της συγκρότησης της απαλλακτικής, για τους ναζί χρυσαυγίτες, πρότασής της, την πεπατημένη της κοινωνικής αδιαφορίας και αποστασιοποίησης, της πολιτικής αφασίας, της ιστορικής άγνοιας και της περιφρόνησης της αντικειμενικής πραγματικότητας, όπως αυτή ξεπήδησε από τα άφθονα αποδεικτικά καταδικαστικά στοιχεία της δικογραφίας.
Με λίγα λόγια, επέλεξε τα στοιχεία που θα επικύρωναν και με τη μορφή εισαγγελικής πρότασης τη στάση που σε όλη τη διάρκεια της δίκης είχε επιδείξει: Να καταδιώκει τα θύματα των κατηγοριών και να θωπεύει τους κατηγορούμενους.
* * *
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, που εμποδίζουν την πορεία την ανθρωπότητας, καθώς αυτή πασχίζει να σταθεί όρθια και να απαλλαγεί από τους βασανιστές της, όπως ο ναζισμός και οι πολιτικοί μανδύες του, έχουν ονοματεπώνυμο και τους συναντάμε παντού. Και στις δικαστικές αίθουσες!
Η εισαγγελική λειτουργός με την απαλλακτική πρότασή της για τους κατηγορούμενους επέλεξε να παραδώσει στα παιδιά μας ένα ναζιστικό κόμμα και την εγκληματική πολιτική διαδρομή του σαν εφιαλτικό συνοδοιπόρο της ζωής τους και όχι σαν εφιαλτικό όνειρο, που πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί.
Το δικαστήριο βρίσκεται πλέον μπροστά στις ευθύνες του.
Η εμπιστοσύνη μας στις δυνάμεις του λαού μας, ως μοναδικού παράγοντα να εξαφανίσει κάθε ίχνος ναζισμού και φασισμού, δυναμώνει και ανανεώνεται κάθε φορά που παρόμοια δικαστικά περιστατικά επιδιώκουν να μας κλέψουν τα καλύτερα όνειρά μας για τη ζωή.


Ελένη Ζαφειρίου
Μέλος της ομάδας συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/12/19, 9:20 π.μ.

    Ο Καπιταλισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν θέλει να δικάσει τον Φασισμό σαν εγκληματική οργάνωση γιατί θα ήταν σαν να δικάζει τον εαυτό του.
    Είναι η άμυνα όλου του καπιταλιστικού κόσμου απέναντι στο εργατικό και Κομμουνιστικό κίνημα και στην ταξική πάλη.
    Τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα χρειάζονται την κρατική καταστολή επίσημη και ανεπίσημη.
    Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και σαν φόβητρο στην προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού και των κομμουνιστών στο καπιταλιστικό σύστημα μέσα απο την Σοσιαλδημοκρατία που προκαλεί πλήρη παράλυση στην ταξική πάλη.
    Ολόκληρος ο 20ος αιώνας είναι σχολείο για το πως ο Καπιταλισμός χρησιμοποίησε συνδυασμένα το Μαστίγιο μαζί με τις αυταπάτες.
    Ο φασισμός μπορεί να πολεμηθεί μόνο σαν Καπιταλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή