Σελίδες

18 Δεκ 2019

Εισαγγελέας συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής...

Αδαμαντία Οικονόμου χρυσαυγίτισα?

“Το βαθύ κράτος επιχειρεί το ξέπλυμα και την επαναφορά της Χρυσής Αυγής”
Κείμενο-καταγγελία του Θ. Καμπαγιάννη για την προκλητική εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
“Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν σκανδαλώδης και πρέπει να σημάνει συναγερμό για κάθε δημοκράτη πολίτη.

Ήταν τόσο ακραία η πρόταση στο περιεχόμενό της που ένα μόνο μπορεί να είναι το συμπέρασμα: Κύκλοι του βαθέος κράτους – έως και παρακράτους – που τα προηγούμενα χρόνια συγκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με προσβάσεις στην Εισαγγελία και σε συνεννόηση με τη ναζιστική συμμορία, επιχειρούν το ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης και την ολική επαναφορά της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και στο πολιτικό σύστημα. Η εισαγγελέας της έδρας εμφανίστηκε σήμερα ως το ομιλούν εργαλείο αυτού του σχεδιασμού.
Τα θύματα και οι υπερασπιστές τους στεκόμαστε πλέον μόνοι απέναντι στο δικαστήριο χωρίς τη συνδρομή της εισαγγελικής αρχής. Το δικαστήριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει.”
Θ. Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, 18/12/2019

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/12/19, 10:13 μ.μ.

    Πάντως αν είσαι ναζιστής δολοφόνος, πρεζέμπορας, μεγαλοαπατεώνας επιχειρηματίας δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα από την αστυνομία.
    Να τα λέμε και αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/12/19, 10:14 μ.μ.

    Σχετικά με την απαλλακτική για τη ΧΑ πρόταση της εισαγγελέως: "Καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να βρίσκει καταφύγιο σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/12/19, 10:20 μ.μ.

    Είναι χρυσαυγίτισα η εισαγγελέας?
    Μέλος, οπαδός, ή απλά υπηρετεί το σύστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/12/19, 10:51 μ.μ.

    Σε δήλωσή τους οι Δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής σχετικά με την εισαγγελική πρόταση, αναφέρουν:

    «Η πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης και απέναντι στο αίσθημα δικαίου του λαού μας. Βέβαια, η εν λόγω εισαγγελική πρόταση, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για όσους παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης όλα αυτά τα χρόνια, παίρνοντας υπόψη τη μέχρι τώρα στάση της.

    Η κ. Εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, δηλαδή τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα βίντεο, τα έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων. Αναπαρήγαγε επί της ουσίας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο την δήλωση του Κασιδιάρη ότι «Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής» όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια προκλητική εισαγγελική πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση και τον αγώνα του, για την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως και των διαφόρων φασιστικών μορφωμάτων, που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν αλλά και την καταδίκη της για τα βαριά εγκλήματα που έχει διαπράξει».

    Α. Αντανασιώτης, Α. Βρεττός, Θ. Θεοδωρόπουλος, Μ. Μαλαγάρης, Χ. Στρατής, Τ. Σαπουτζάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/12/19, 10:56 μ.μ.

    Με ανοιχτή επιστολή τους οι Μάρτιν Μπόρμαν, Χανς Φρανκ, Βίλχελμ Φρικ, Βάλτερ Φουνκ, Χέρμαν Γκέριγκ, Ρούντολφ Ες, Άλφρεντ Γιοντλ, Ερνστ Καλτενμπρούννερ, Βίλχελμ Κάιτελ, Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ, Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, Φριτς Ζάουκελ, Άρτουρ Ζάις-Ίνκβαρτ, Γιούλιους Στράιχερ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόταση της εισαγγελέως και εύχονται να είχαν μια τέτοια εισαγγελέα στη δίκη της Νυρεμβέργης για να τους αθωώσει και να καταδικάσει τους στρατιώτες ως τους φυσικούς αυτουργούς που διέπραξαν τις εκτελέσεις και τα ολοκαυτώματα χωρίς να καθοδηγούνται από κανέναν. Τη μόνη υπόδειξη που κάνουν προς την κυρία εισαγγελέα είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να αθωωθούν και οι απλοί στρατιώτες και να καταδικαστούν ξανά σε θάνατο οι εκτελεσμένοι του Διστόμου, του Μαουτχάουζεν, του Μπούχενβαλντ, των Καλαβρύτων, του Μεσόβουνου, του Μπάμπι Γιάρ, των Πύργων, του Άουσβιτς, του Χορτιάτη, του Νταχάου, του Κομμένου και όλων των άλλων τόπων μαρτυρίου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε σχόλιό του για την πρόταση της Εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

    «Προσβάλλει βάναυσα το λαϊκό αίσθημα, αλλά και τα δεκάδες θύματα της Χρυσής Αυγής, η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης για την απαλλαγή της ηγεσίας και των στελεχών της από τα βαριά αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

    Είναι εξοργιστικό, ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι προέκυψε από τα συντριπτικά στοιχεία που αναδείχτηκαν μέσα από την πολύχρονη αποδεικτική διαδικασία της δίκης, όχι μόνο υιοθέτησε τα επιχειρήματα των χρυσαυγιτών, αλλά και υπερθεμάτισε σε αυτά.

    Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να εντείνουν την επαγρύπνηση και τον αγώνα τους για την απομόνωση των φασιστών παντού, αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Π. Φύσσα, Μάγδας Φύσσα προκάλεσε η εν λόγω πρόταση. Σε δήλωσή της έξω από το δικαστήριο ανέφερε: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;». Νωρίτερα στην αίθουσα, απευθυνόμενη προς την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, ανέφερε: «Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει η κ. εισαγγελέας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία». Σε όλη τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης τόσο το περιεχόμενο των ερωτήσεών της όσο και προτάσεις της έδειχναν τις προθέσεις της. Έκανε δεκτά τα αιτήματα των χρυσαυγιτών που ζητούσαν κάθε τόσο τη σύλληψη των μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία, ακόμα και των φίλων του Φύσσα που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερωτήσεις της κατέτειναν στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και των μαρτυρικών καταθέσεων.
    Συνήγορος υπεράσπισης των χρυσαυγιτών και του ναζισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή